Nyyti Nyheter 7/2020

Postad 2020-10-13.

Nyyti vinkkaa - Nyyti News

I detta nyhetsbrev kan du läsa om hur vi strävar efter att främja studerandes mentala hälsa och förmåga att studera inom en snar framtid. #TURATTDETFINNSNÅN

Tur att det finns nån!

Inom social- och hälsovårdsorganisationerna verkar cirka 550 000 frivilliga och arbetstagare Utan dessa, skulle det inte finnas många stödjande tjänster för finländarnas välmående.

Vi, på Nyyti ry, vill påverka studerandes medvetenhet och förmåga att upprätthålla och främja sin egen mentala hälsa och förmåga att studera. Vi vill också öka allmänhetens medvetenhet om att upprätthålla och främja studerandes mentala hälsa och förmåga att studera är särskilt viktigt, eftersom psykiska problem är en viktig orsak till unga vuxnas oförmåga att studera. Utmaningar i hantering under studier, svårigheter i studier och deras förseningar utgör en risk för efterföljande psykisk hälsobaserad arbetsoförmåga.

På dagen för publiceringen av detta nyhetsbrev den 1 oktober 2020 firar vi organisationsdagen. Vi vill vara med och lyfta fram det goda arbetet inom social- och hälsovårdsorganisationer och det är fantastiskt att du, våra läsare, kan vara med och säga: Tur att det finns nån!

Nyytis chattar

Nedan kan du se alla våra kommande chattar.

  • Tors 26.11. kl 18-20: Hur mår du?
  • Tis 22.12. kl 15-17: Nytt år, nya krafter?

Ytterligare information: nyyti.fi/sv/ > För studerande > Chatt.

De flesta chattarna går på finska, men varje termin ordnas ett par tre chattar på svenska och ett par på engelska. Läs mer om de finskspråkiga chattarna.

NyytiTalk

NyytiTalk finns för att vi ska tala mer om psykisk hälsa och studieförmåga tillsammans. NyytiTalk streamas live på Nyytis YouTubekanal och den behandlar studerandes liv och välmående tillsammans med intressanta gäster.

NyytiTalk 29.10. kl. 15.00-15.30  Förväntningar – egna eller andras?

Vad talar vi om när vi talar om förväntningar? Vilken betydelse har förväntningar – både egna och andras – för vår psykiska hälsa? Går det att skilja på egna förväntningar och dem som kommer utifrån? Finns det välgörande och skadliga förväntningar? Spelar kön någon roll? Vad händer inom en människa när hen möter yttre förväntningar? Hur kan en veta vad som är rätt för en själv?

Denna gång deltar medverkar psykolog Katarina Kiiskinen, krisarbetare Annika Aspegren och Nyytis utvecklingschef Sofia Lindqvist i diskussionen. Delta själv via Zoom genom att registrera dig via länken i Facebookevenemanget eller titta på direktsändningen eller senare på inspelningen på Nyytis YouTubekonto. Inspelningen kommer att textas inom 14 dygn.

Läs mer i Facebookevenemanget.

Tillbaka

Updaterad 2020-10-19 - Verkkotoimitus
Login