Nyyti Nyheter 6/2020

Postad 2020-09-07.

Nyyti vinkkaa -logo

Tidig höst hälsningar från Nyyti!

Efter den vackra sommaren har det varit ett nöje att börja arbeta medan solen fortfarande skämmer bort oss. Nyytis sommar var full av aktivitet. Under juni och juli organiserade vi t.ex. totalt 13 chattar, två av dem hölls på svenska och två på engelska. Förhoppningsvis stötte ni på Nyyti på sommaren också, särskilt på Instagram.

Distansstudierna under våren och de känslor som de väckte är fortfarande fräscha i många. I början av skolåret rekommenderar många inlärningsinstitutioner att fortsätta distansutbildning under höstterminen 2020. På sommaren skrev Sanni Lehtinen, ordförande för Nyyti ry, en blogg om ämnet "Distansstudiernas olidliga svårighet". Kolla in Sannis blogg av fempunktslistan över saker som gjorde henne distansstudier lättare. Sanni säger: "Listan är fylld med truism eller" no-brainers "eftersom det är där de flesta av livets mest värdefulla skatter är dolda." Hon hoppas att de saker som anges kommer att på ett eller annat sätt gynna dig.

Under hösten kommer ett brett spektrum av frågor som rör studerandes vardag att behandlas i Nyytis Chats, NyytiTalk och NyytiCast. Markera datum och ämnen och dela dem med dina vänner, kollegor, studentkamrater etc.t

Nyytis chattar

Nedan kan du se alla våra kommande chattar.

Ytterligare information: nyyti.fi/sv/ > För studerande > Chatt.

De flesta chattarna går på finska, men varje termin ordnas ett par tre chattar på svenska och ett par på engelska. Läs mer om de finskspråkiga chattarna.

NyytiTalk

NyytiTalk finns för att vi ska tala mer om psykisk hälsa och studieförmåga tillsammans. NyytiTalk streamas live på Nyytis YouTubekanal och den behandlar studerandes liv och välmående tillsammans med intressanta gäster. Du kan delta i NyytiTalken genom att följa sändningen, skriva i YouTubechatten under sändningen eller genom att titta på inspelningen senare. Häng med, sinnet är viktigt!

NYYTITALK PÅ SVENSKA HÖSTEN 2020

  • 29.10   Förväntningar – egna eller andras?

Klicka här för att komma med!


 

Tillbaka

Updaterad 2020-09-07 - Verkkotoimitus
Login