Nyyti Nyheter 3/2020

Postad 2020-04-30.

Nyyti vinkkaa -logo

I maj fokuserar Nyyti på medkänsla och jämlikhet.

Maj fullt av medkänsla och jämlikhet

I början av månaden publicerar vi en fyrdelad serie inlägg om projektet Tehdään hyvää, som utfördes av lärarstuderande i Jyväskylä. I NyytiTalk den 7.5.2020 fördjupar vi oss i kopplingarna mellan rasism och psykisk hälsa; den här gången kommer diskussionen att vara på engelska.

Under månaden lyfter vi fram minoritetspositionens inverkan på den psykiska hälsan också ur ett köns- och sexualitetsminoritetsperspektiv samt ur ett tillgänglighetsperspektiv. Månadens NyytiCast, som publiceras i veckan som börjar den 11 maj (vecka 20), handlar i sin tur om studerandes erfarenheter av att påverka universitetssamfundet (på finska).

Håll koll på vår sociala mediekanaler och håll dig uppdaterad om allt detta och mer. Mer information finns också på vår webbplats!

GLADA VAPPEN!

Tack for att deltar i #Vaskavihittapå-kampanjen – Dagen for psykisk hälsa bland studerande ska ordnas igen i 2021

Tack till alla som deltog i Dagen för psykisk hälsa bland studerande. Hundratals gärningar byggde samhället i en utmanande situation!

Svara på kampanjens feedbackundersökning

Tiden för nästa års kampanj är 12-23 april 2021, och den faktiska Dagen för psykisk hälsa bland studerande firas torsdagen 22 april 2021.

Nyytis chattar i maj och juni

Nedan kan du se alla våra kommande chattar. Observera att chattiderna varierar: tisdagar chattar hålls från 15 till 17 och torsdagar från 18 till 20.

Gruppchattar under maj och juni

  • Tors 14.5. kl. 18-20:  Gemenskap och utanförskap
  • Tors 28.5. kl. 18-20:  Ekonomistress - hur hålla humöret uppe trots minskade arbetsmöjligheter?
  • Tis 23.6. kl. 15-17:  Att leva som singel

Klicka här för att komma med och chatta!

Väskap i coronans tid

"Vänskap och gemenskap löser inte alla problem under coronakrisen. Men de kan ändå hjälpa oss att orka, undantagstillståndet till trots." säger Sanni Lehtinen, styrelseordförande för Nyyti ry, i sin blogg. Läs hela blogginlägget på vår webbplats.

Blogginlägg: Inlärningssvårigheter + sosial stöd = mental hälsa?

I samband med årets kampanj för Dagen för psykisk hälsa bland studerande ordnades ett webbseminarium med temat inlärningssvårigheter och mental hälsa, hur dessa hänger ihop och påverkar varandra både ur ett studieperspektiv och vardagsperspektiv. Det finskspråkiga webbseminariet Oppimisen vaikeudet ja mielenterveys koordinerades av Nätverket för studerandes välmående (OPHY). I diskussionen deltog sakkunniga i neuropsykologi och specialpedagogik samt Nyytis personal.

På Nyytis hemsida finns en svensk sammanfattning av webbinariets centrala innehåll i bloggformat. I texten lyfts upp vikten av socialt stöd, själv förmåga och att värna om ens egna mående. Här hittar du blogginlägget.

 

Tillbaka

Updaterad 2020-06-02 - Verkkotoimitus
Login