Campus

f101780-09.jpg

Det vackra havsnära campuset vid Vasa universitet ligger i Brändö på ett stenkasts avstånd från stadens centrum. Universitetet ligger mitt i staden på traditionellt europeiskt vis. På det intima och trivsamma campuset möts studenter från olika områden, och studentlivet präglar gatubilden. I Brändö finns det 12 000 studenter, undervisning i tre högskolor och ett rikt utbud av studentbostäder.

Vasa erbjuder en unik studiemiljö. Universitetets campus finns på ett och samma ställe i Brändö och allt är nära till. Campus är ljust och öppet och omges av byggnader där nytt och gammalt smälter samman till en harmonisk helhet.

Den äldsta delen, Fabriikki-byggnaden, byggdes i Manchester-stil med nygotiska torn och  tegelytor, när kommerserådet A.A. Levón år 1856 grundade världens nordligaste bomullsfabrik. Även i forskningscentret Technobothnia, adminstrationsbyggnaden Konttori och de charmiga trähuslängorna Puuvillatalot, som även inrymmer studentbostäder, kan man känna historiens vingslag.

De nya byggnaderna Tervahovi och Luotsi, som planerats av Käpy och Simo Paavilainen, stod klara 1994. På campusområdet ligger också vetenskapsbiblioteket Tritonia, som är gemensamt för stadens fem högskolor, samt studenthuset Domus Bothnica.

En kompletterande tillbyggnad av campusområdet är under planering.

X

Ge respons på den här sidan

Ditt namn

E-mail adressen

Respons

 
Updaterad 2017-03-15 - Verkkotoimitus
Login