Bloomberg terminal

Bloomberg Lab tulossa Vaasan yliopistolle

- Vaasan yliopisto on yksi kahdesta Suomen yliopistosta, jolla on Bloomberg Lab. Se on meille suuri etu valmistaessamme opiskelijoitamme työelämään. Ja tietysti se tarjoaa meille kaikkille pääsyn mielenkiintoisiin reaaliaikaisiin finanssimarkkinoiden uutisiin, tietoihin ja analyyseihin, kertoo yliopisto-opettaja John Kihn, joka toimii Bloomberg Labin vastuuhenkilönä.

Bloomberg Lab sijaitsee Tervahovi-talon toisessa kerroksessa. Luokkahuoneessa D218 tulee olemaan 12 Bloomberg-päätettä, joista on pääsy Bloombergin aineistoihin ja analytiikkaan. Huone tullaan sisustamaan siten, että se tukee opettajien ja opiskelijoiden yhteistyötä kurssien ja harjoitusten aikana parhaalla mahdollisella tavalla. Huone on vapaasti käytettävissä luentojen ulkopuolella opiskelu- ja tutkimuskäyttöön.

Bloombergin tiedoista on hyötyä kaikilla yliopistomme edustamilla aloilla. Tietokannasta on tullut yksi tärkeimmistä rahoitusmarkkinoiden ammattilaisten työvälineistä ja rahoitustietojen tarjoajista. Bloomberg-päätteitä käytetään myös finanssimarkkinoiden uutisten ja tietojen tulkinnassa. Tietokannan sisältämää tietoa hyödykemarkkinoista voi hyödyntää yliopistomme energia-alan toiminnassa, jonka lisäksi sitä voi käyttää myös viestinnän opiskelussa.

- Koronatilanteen vuoksi Bloomberg Labin avaamispäivä päätetään myöhemmin syksyllä. Jos pandemiatilanne pysyy vakaana ja kampus ainakin osittain auki, huone voidaan avata ensi vuoden alussa. Ennen virallisia avajaisia tulemme järjestämään koulutusta opettajille ja tutkijoille. Alkuvaiheessa me vastuuhenkilöt koulutamme, ohjaamme ja hienosäädämme luokan toimintaa, mutta toiminta vakiintuu, tarjolla tulee olemaan erilaisia koulutus- ja harjoitustöitä, sekä toiminnan nivomista erilaisiin kursseihin. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja kouluttautumaan Bloomberg Labin toimintaa, John kannustaa.

Bloomberg-tietokanta ja -päätteet

Bloomberg-päätteiden toiminta käynnistyi 1980-luvun alussa. Maailmassa on yli 300 000 Bloomberg-päätettä, joiden toiminta kohdistuu rahoitusmarkkinoiden osto- ja myyntipuoleen. Yli sadassa maassa on tuhansia Bloomberg-analyytikkoja, jotka seuraavat ja analysoivat yrityksiä, taloutta, markkinoita, politiikkaa ja hallintoa. Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että Bloomberg-päätteet tuovat käyttäjilleen pääsyn sellaiseen tietoon, jota ei ole normaalisti tai helposti saatavilla muualta.

Bloomberg Labista on paljon hyötyä opetuksessa: tietokannan tunteminen auttaa opiskelijaa työpaikan saannissa, sen sisältämien tietojen avulla voidaan oppia ja opettaa, ja tietoja voidaan hyödyntää myös liiketoiminnan suunnittelussa. Opiskelija voi esimerkiksi suorittaa Bloomberg Market Concepts (BMC) -verkkokurssin, josta saatava todistus osoittaa mahdolliselle työnantajalle, että opiskelijalla on taloudelliset perustaidot ja tarvittava Bloomberg-osaaminen. Opetuksessa kannattaa huomioida mahdollisuus integroida Bloomberg Labin tarjoamat tiedot ja analyysit erilaisissa kurssisisällöissä. Esimerkiksi kevätlukukauden Financial Market and Investments -kurssi tulee käyttämään kuutta Bloomberg Business Week -tapaustutkimusta kurssimateriaalina. Bloomberg Labia voidaan käyttää myös erilaisissa ​​rahoitusmarkkinataktiikoiden arvioinneissa. 

Lue lisää kumppanuussopimuksesta OP Ryhmän kanssa, joka on osaltaan mahdollistamassa Bloomberg Labin tulon yliopistolle.

Bloomberg Lab yhteyshenkilöt:
John Kihn: puh. 029 449 8537 / john.kihn@univaasa.fi
Stig Xenomorph: puh. 029 449 8625 / stig xenomorhp@univaasa.fi

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?