Valintaperusteisiin on tullut muutoksia 30.4.2020. Muutokset koskevat valintakokeita. Uudet päivitetyt valintaperusteet löydät täältä tai osoitteesta hallintotieteet.fi

  Hakija tekee hallintotieteiden valintakokeen etänä sähköisesti. Sähköinen valintakoe on Tampereen ja Vaasan yliopistojen yhteinen. Koe on kaksivaiheinen. Voidakseen tulla hyväksytyksi valintakoevalinnassa hakijan on osallistuttava valintakokeen molempiin vaiheisiin. Hakijan on saatava toisesta koeosiosta vähintään 15 pistettä voidakseen tulla hyväksytyksi. Valintajärjestys määräytyy molempien koeosioiden yhteenlaskettujen pisteiden perusteella.

  Valintakokeeseen voivat osallistua kaikki hakukelposet hakijat. Jos sinut on hyväksytty todistusvalinnassa ensimmäiselle hakutoiveellesi, et voi osallistua enää valintakokeeseen. Jos sinut on todistusvalinnassa hyväksytty alemmalle hakutoiveellesi, voit osallistua vielä ylempien hakutoiveiden valintakokeisiin.

  Valintakoe edellyttää valintakoeteoksen hallintaa sekä siihen sisältyvien tietojen soveltamista.

  Valintakoeteos julkaistiin sähköisessä muodossa hallintotieteellisen alan yhteisillä verkkosivuilta osoitteessa www.hallintotieteet.fi/hakeminen/valintakoe/ 27.4.2020 mennessä. Valintakoeteos saa olla hakijan käytössä sekä ensimmäisessä että toisessa koeosiossa.

  Valintakoe sisältää valintakoeteokseen perustuvan koeosion ja aineistokokeen. Ensimmäinen koeosio sisältää monivalinta- ja/tai oikein/väärin -kysymyksiä. Toinen koeosio sisältää aineistokokeen. Valintakokeessa jaettavaan materiaaliin perustuvissa tehtävissä painotetaan hakijan kykyä tulkita ja analysoida hallintotieteiden alaan liittyvää ajankohtaista aineistoa.

  Valintakokeessa jaettavan aineiston kysymykset voivat perustua ennakkoon julkaistavaan valintakoeteokseen ja/tai valintakokeessa jaettavaan aineistoon.

   

  1. koeosio, monivalinta-/väittämäkoe, keskiviikko 27.5.2020 klo 12.00–12.45

  Kokeen ensimmäistä osaa varten hakija tarvitsee tietokoneen ja luotettavan internet-yhteyden. Valintakoetta ei voi tehdä puhelimella eikä tabletilla. 27.4.2020 julkaistu ennakkoaineisto saa olla käytettävissä ensimmäisen koeosion ajan. Lisäksi hakijalla saa olla käytössään kokeen aikana ennakkoaineistosta tehtyjä muistiinpanoja.

  Kokeen suorittamiseen on käytettävissä yhteensä 45 minuuttia, klo 12.00-12.45.

  Koe koostuu yhdestä osasta, joka sisältää monivalintakysymyksiä ja/tai oikein väärin -väittämiä. Oikeasta vastauksesta annetaan pisteitä ja väärästä vastauksesta niitä vähennetään. Vastaamatta jättäminen ei vähennä pisteitä eikä sitä ole rajoitettu. Tehtävien ja kokeen tarkasta pisteytyksestä kerrotaan koeohjeissa.

  Koeosio järjestetään Metropolia AMK:n ylläpitämällä digitaalisella alustalla.

  Hakijat saavat kolme arkipäivää ennen valintakoetta Opintopolun hakulomakkeella ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa on linkki koeosioon kirjautumiseen ja tunnistautumiseen. Hakijat pääsevät koejärjestelmään myös Oma Opintopolku-palvelusta omalla hakemuksellaan olevan linkin kautta. Jos et saa linkkiä sähköpostiisi, tarkasta roskapostikansiosi. Jos linkkiä ei löydy, kirjaudu Oma opintopolku -palveluun ja mene tarkastelemaan omaa hakulomakettasi. Linkki löytyy kohdasta ”Linkki valintakokeeseen”.

  Koealustalle kirjautumisaika on yksilöllinen, ja se voi olla 1-60 minuuttia ennen kokeen alkamista. Myös kokeen alkamisajankohdassa on pieni porrastus, mutta jokaisella hakijalla on kuitenkin täysi koeaika käytettävissä. Jos siis henkilökohtainen kirjautumisaikasi on esimerkiksi klo 11.59, kokeesi voi alkaa vasta hieman klo 12 jälkeen, jolloin se myös päättyy vastaavasti hieman myöhemmin.

  Hakijat ohjataan tunnistautumisen jälkeen koejärjestelmään, jossa he odottavat kokeen alkua kello 12.00.

  Katso lisätietoja AMK-valintakoejärjestelmästä Opintopolussa julkaistulta ohjesivulta.

  Mikäli sinulla on kokeen aikana tai kokeeseen kirjautumisessa teknisiä ongelmia, voit olla yhteydessä puhelimitse numeroon 0294 520 220.

   

  2. koeosio, valvottu aineistokoe, torstai 4.6.2020 klo 17.0019.00

  Kokeeseen kutsuminen

  Kokeen toiseen osaan kutsutaan 1. koeosiossa parhaiten menestyneet 200 hakijaa ensikertalaisuuskiintiö huomioiden. Kutsu ja tarkemmat ohjeet on lähetetty hakijan Opintopolussa hakemuksella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen 2.6.2020. Myös ei-kutsuttaville on ilmoitettu. Jos et ole saanut viestiä edellä mainittuun ajankohtaan mennessä, tarkista ensin roskapostikansiosi ja ota tarvittaessa yhteyttä osoitteeseen hakijapalvelut.tau@tuni.fi.

  Ennen koetta

  Lataa kopio tai hyvälaatuinen kuva henkilöllisyystodistuksestasi (ajokortti, henkilökortti tai passi) Opintopolkuun torstaihin 4.6. klo 9.00 mennessä. Lataamalla kopion annat samalla suostumuksesi kokeen videointiin. Liitepyyntö löytyy hakulomakkeeltasi kohdasta ”Hallintotieteiden yhteisvalinnan valintakoetehtävät” ja on nimeltään ”Henkilöllisyystodistuksen kopio”. Yleiset ohjeet tiedoston lataamisesta Opintopolkuun löydät täältä. Mikäli et lataa kopiota henkilöllisyystodistuksesta Opintopolkuun määräaikaan mennessä, et voi osallistua kokeeseen.

  Kokeen toiseen osaan tarvitset tietokoneen, luotettavan internet-yhteyden, mikrofonin, kaiuttimet (tai kuuloke-mikrofoniyhdistelmän) sekä joko tietokoneeseen kiinteästi liitetyn tai erillisen web-kameran. Koetta ei voi tehdä puhelimella eikä tabletilla.

  Lisäksi sinun on asennettava tietokoneellesi Zoom-sovellus ja testattava video- ja ääniyhteyden toimivuus omalla laitteistollasi etukäteen. Zoom-sovellus toimii parhaiten, kun asennat sen tietokoneellesi, minkä takia emme suosittele Zoomin käyttöä selaimessa. Tarkista myös, että Zoom-sovelluksesi versio on 5.0.0 tai uudempi, ja testaa yhteyksiesi toimivuus Zoom-testikokouksessa (arkisin klo 9-16). Ohjeet ja Zoomin testikokouksen löydät täältä. Asenna Zoom ja testaa sen toimivuus ajoissa ennen koetta!

  2. koeosion suorittaminen

  Kokeen toiseen osaan kutsuttava tekee kirjallisen aineistokokeen, joka lopuksi ladataan Opintopolkuun henkilökohtaiselle hakulomakkeelle. Koe perustuu valintakoeteokseen sekä kokeessa jaettavaan aineistoon. Tässä koeosiossa saat hyödyntää valintakoeteosta ja siitä tehtyjä muistiinpanoja.

  Tutustu yleisiin ohjeisiin tehtävän lataamisesta Opintopolkuun ennen koetta ja varmista, että pääset kirjautumaan hakulomakkeellesi, ja että ohjesivulla oleva mallidokumenttipohja aukeaa. Käy etukäteen katsomassa Opintopolussa paikka, minne tiedosto tulee valintakokeen lopuksi ladata.

  Aineisto, koekysymykset ja rtf-muotoinen vastauslomake julkaistaan hallintotieteiden valintakoetehtäväsivulla 4.6.2020 klo 17.00. Linkki aukeaa vasta julkaisuhetkellä. Huom. Hallintotieteet.fi-sivustolle päivitetään vaihtoehtoinen linkki valintakoetehtäväsivulle ennen valintakoetta siltä varalta, että varsinaisen valintakoetehtäväsivun kanssa tulisi teknisiä ongelmia.

  Kirjoita tehtävien vastaukset rtf-lomakkeelle. Kirjoita lomakkeelle myös nimesi ja henkilötunnuksesi. Valmis vastaus on tallennettava nimellä sukunimi_etunimi samassa muodossa, eli rtf-muodossa. Kaikki vastaukset kirjoitetaan samaan tiedostoon.

  Lataa valmis vastaus omalle hakulomakkeellesi tiedostoliitteeksi Opintopolkuun 4.6.2020 ennen klo 19.00. Kun olet kirjautunut hakulomakkeellesi ohjeiden mukaisesti, löydät hallintotieteiden tehtävän latauspaikan kohdasta ”Hallintotieteiden yhteisvalinnan valintakoetehtävät” löytyvistä liitepyynnöistä. Lataa pelkkä vastauslomake liitepyyntöön, jonka nimi on ”Hallintotieteiden valintakoetehtävät”.

  Huom! Varaa palautukseen Opintopolussa riittävästi aikaa, sillä määräajan jälkeen vastausta ei enää voi palauttaa. On sinun vastuullasi, että lataat Opintopolkuun oikean tiedoston oikeassa muodossa. Mikäli emme saa lataamaasi tiedostoa auki tai olet ladannut väärän tiedoston, vastausta ei voida arvioida eikä huomioida valinnassa.

  Mikäli sinulla on kokeen aikana teknisiä ongelmia esimerkiksi Opintopolun tai vastauslomakkeen tai Zoomin kanssa, lue ensin sinulle sähköpostitse lähetyt ohjeet. Voit myös olla yhteydessä puhelimitse numeroon 0294 520 220. Lisäksi voit olla yhteydessä Zoom-huoneesi valvojaan Raise Hand -toiminnolla (ohje Zoomin käytöstä lähetetty kutsun yhteydessä).

  Jos et saa ladattua vastaustasi Opintopolkuun teknisen ongelman vuoksi, lähetä vastauksesi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen liitteet.tau@tuni.fi ENNEN klo 19.00. Myöhässä tulleita palautuksia ei huomioida.

  Yksilöllisiä järjestelyjä (esimerkiksi lisäaikaa) hakeneet saavat järjestelyistä henkilökohtaisen viestin ennen valintakoetta.

  Huomaathan, että voit tulla huomioiduksi valinnassa vain, jos saat kokeen toisesta osasta vähintään 15 pistettä.