DIA-yhteisvalinnan valintaperusteisiin on tullut muutoksia 29.4.2020. Muutokset koskevat myös valintakokeita. Uudet valintakoetiedot löydät osoitteesta dia.fi

  Valintakoe järjestetään kaksivaiheisena. Ennen varsinaista valintakoetta järjestetään karsiva esivalintakoe.

   

  Karsiva esivalintakoe järjestetään 28.5.2020 klo 10-12 etänä suoritettavana sähköisenä kokeena.

  Koejärjestelmänä on ammattikorkeakoulujen valintakoejärjestelmä. Ensimmäisen vaiheen karsivan kokeen järjestelmäohjeet löytyvät Opintopolusta.

  DI-koemateriaali julkaistaan kokeen alkaessa DIA-yhteisvalinnan verkkosivustolla osoitteessa: https://dia.fi/haluan-diplomi-insinooriksi/valintakokeet/

  Kokeessa on kolme (3) pakollista matematiikan tehtävää ja kolme (3) valinnaista tehtävää (fysiikan, kemian ja ongelmanratkaisukykyä mittaava tehtävä), joista hakijan tulee vastata yhteen (1) tehtävään. Tehtäväkohtainen maksimipistemäärä on 6 pistettä ja hakijan tulee saada matematiikan osiosta vähintään 9/18 pistettä voidakseen tulla kutsutuksi varsinaiseen valintakokeeseen. Jos hakija vastaa useampaan kuin yhteen valinnaiseen tehtävään, otetaan pistelaskussa huomioon alhaisimmat pisteet tuottava tehtävä. Esivalintakokeen maksimipistemäärä on 24.

  Esivalintakokeen perusteella varsinaiseen valintakokeeseen kutsutaan hakukohdekohtaisesti kaksinkertainen määrä suhteessa valintakoevalinnan aloituspaikkoihin. Tasapisteissä ketään ei karsita, vaan kaikki tasapisteissä olevat hakijat kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen.

   

  Valintakokeen toinen vaihe eli varsinainen valintakoe järjestetään 12.6.2020 klo 10-12.

  Varsinaiseen valintakokeeseen hyväksyttäville on lähetetty kutsu sähköpostitse 8.6.2020 ja yliopistokohtainen saapumisohje koepaikalle on lähetetty sähköpostitse kokeeseen kutsutuille hakijoille 9.6.2020.

  Valintakokeen toinen vaihe eli varsinainen valintakoe järjestetään valvottuna fyysisenä kokeena kampuksilla 12.6.2020 klo 10-12. Hakija suorittaa kokeen sillä paikkakunnalla, jonka hän on hakuvaiheessa ilmoittanut hakulomakkeellaan.

  Yliopistot noudattavat valintakoejärjestelyissä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia, ja sinun tulee noudattaa kaikkia valintakoetilaisuudessa saamiasi ohjeita tarkasti. Jos sinulla on todettu koronavirustauti ja sinut on määrätty karanteenin, tulee sinun pysyä kotona; karanteenimääräyksen rikkominen on rikoslain mukaan terveydenhuoltorikkomus, josta voit saada rangaistuksen. Myös virustaudin jälkeen tulee sinun noudattaa THL:n ohjeita kotona pysyttelemisestä.

  Vaikka sinulle ei olisi todettu koronavirustautia, mutta sinulla on lieviä flunssan oireita kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta, sinun ei tule osallistua valintakokeeseen. Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.

  Koepäivänä

  Yliopistokohtaisessa saapumisohjeessa sinulle ilmoitettu tarkka osoite ja kellonaika, jolloin sinun tulee saapua koepaikalle. Vaasan yliopiston kampus on suljettuna valintakokeiden aikaan, joten valintakokeen valvoja tai muu yliopiston henkilökuntaan kuuluva hakee sinut ja muut samassa koesalissa kokeeseen osallistuvat kokoontumispaikalta. Kutsussa osoitettu kokoontumispaikka voi olla ulkotiloissa, joten pukeudu säätilan vaatimalla tavalla.

  Myöhässä saapuvia ei oteta kokeeseen.

  Koesaleihin otetaan 10-20 hakijaa/sali ja koko kokeen ajan, myös yliopiston tiloissa liikuttaessa, noudatetaan kahden (2) metrin turvavälejä. Näin pyrimme takaamaan turvalliset koetilat kaikille hakijoille.

  Koesaliin siirryttäessä sinun tulee seurata annettuja ohjeita: kaikkien hakijoiden tulee pestä kädet tai käyttää käsidesiä ennen koesaliin menoa. Suosittelemme, että käyt vessassa ennen koetilaisuutta, sillä liikkuminen yliopiston tiloissa on tarkkaan rajattu tämän hetkisessä tilanteessa.

  Kokeeseen tulee ottaa mukaan:

  • Kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti, kuvallinen henkilökortti). Hakijan henkilöllisyys tarkastetaan ennen saliin ohjaamista ja koetehtävien yhteydessä.
  • Kirjoitusvälineet: kynä, kumi, viivoitin, harppi ja sallittua tyyppiä oleva funktiolaskin (https://dia.fi/lisatietojahakemisesta/valintakokeissa-sallitut-laskimet/)
  • Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet (lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, pl. painopakkaukset ja sinun tulee esittää lääkkeet valvojalle saliin tullessa)

  Halutessasi voit käyttää kokeessa omia suojaimia (maski, hanskat). Huomioithan, että sinun pitää näyttää kasvosi, kun valvoja tarkistaa henkilöllisyytesi.

  Voit ottaa mukaan myös kertakäyttöiset korvatulpat, joiden tulee olla avaamattomassa pakkauksessa. Huomioithan, että tällöin se, että et mahdollisesti kuule kokeessa annettavia lisäohjeita, on omalla vastuullasi.

  Voit ottaa kokeeseen myös korkillisen vesipullon.

  Kokeeseen ei saa tuoda:

  • Eväitä
  • Kelloja
  • Kokeen aikana ei saa käyttää nuuskaa tai purukumia
  • Matkapuhelimia. Matkapuhelin tulee sulkea ennen kokeen alkamista ja jättää laukkuun/takin taskuun valvojan osoittamaan paikkaan.
  Hakijan ohje 12.6. järjestettävään valintakokeeseen on kokonaisuudessaan saatavilla osoitteessa dia.fi.