Tältä sivulta saat yleiset koeohjeet. Lue myös kunkin koepäivän omat ohjeet linkkien kautta.

  Emme lähetä valintakokeisiin erillistä kutsua, vaan sinun tulee saapua kokeeseen koepäivänä hyvissä ajoin ennen ilmoitettua alkamisaikaa.

  Vaasan yliopiston kampus

  Yliopisto sijaitsee Palosaaren kaupunginosassa, n. 1,5 kilometrin päässä rautatieasemalta ja Vaasan keskustasta.

  Järjestämme valintakokeet pääsääntöisesti yliopiston päärakennus Tervahovissa, osoitteessa Wolffintie 34, 65200 Vaasa. Tunnistat yliopiston päärakennuksen sen pääsisäänkäynnin edessä olevasta valkoisesta marmoriportista, joka on Wolffintien päässä rakennusta.

  Valintakokeeseen saapuminen

  Saavuthan valintakokeisiin hyvissä ajoin, sillä kokeen valmistelut ja saliin sijoittuminen voidaan aloittaa jo ennen kokeen varsinaista aloittamisaikaa. Koe saattaa myös kestää kauemman kuin alunperin ilmoitettuun ajankohtaan saakka.

  Jos tulet omalla autolla, pysäköintitilaa löytyy yliopiston päärakennuksen edestä ja Wolffintien varresta. Yliopiston alueelle pysäköidessä ei valintakoepäivinä tarvita erillistä pysäköintilupaa.

  Kokeeseen mukaan

  Ota kokeeseen mukaan vain:

  • Kirjoitusvälineet (ei kuitenkaan kynäpussia tai -laatikkoa)
  • Kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti, kuvallinen KELA-kortti)
  • Laskin (vain diplomi-insinöörikoulutuksen valintakokeissa)

  Koesaliin ei saa tuoda:

  • Kauppatieteellisen alan yhteisvalintakokeeseen ja teknillisen alan yhteisvalintakokeeseen (DIA) ei saa tuoda muita eväitä kuin läpinäkyvän juomapullon, jossa ei ole etikettejä. Jos tarvitset eväitä terveydellisten syiden vuoksi, siihen täytyy anoa lupaa.

   Huom! Eväät on sallittu Vaasan yliopiston muissa hakukohteissa. Katsothan eväitä koskevat tarkemmat ohjeet hakukohteen omasta valintakoe-osiosta tai Opintopolusta.
  • Avoimia matkapuhelimia tai älykelloja. Voit jättää matkapuhelimesi ja kellosi joko kokeiden valvojille tai koesalin seinustalle omaan laukkuun. Matkapuhelinten tulee ehdottomasti olla suljettu.
  Tutustuthan vielä koekohtaisiin ohjeisiin.

  Koekohtaiset ohjeet