Erillishaut ovat yhteishakuun kuulumattomia hakuja: Erillishakuja ei koske 6 hakukohteen rajoitus ja joidenkin erillishakujen aikataulut saattavat poiketa yhteishaun hakuajoista. Eri yliopistojen erillishaut voivat olla keskenään eri ajankohtina.

  Vaasan yliopistojen kaikkien hakujen tarkat hakuajat löydät Hae opiskelemaan -sivulta.

  Haku avoimen yliopiston opintojen perusteella

  Voit hakea Vaasan yliopiston opiskeluoikeutta, jos olet opiskellut haluamaasi koulutukseen edellytetyt opinnot avoimessa yliopistossa. Kun vaaditut opinnot on suoritettu, voit hakea tutkinto-oikeutta avoimen yliopiston väylän kautta ilman osallistumista valintakokeisiin.

  Hakuaika on vuosittain keväällä, korkeakoulujen yhteishaun yhteydessä. Tarkat valintaperusteet löydät kunkin kandidaattiohjelman kohdalta Opintopolusta.

  Valitse alta haluamasi koulutus jolloin siirryt Opintopolkuun. Avaa koulutuksen tiedoista välilehti "Hakeminen" ja selaa avautuvaa sivua alaspäin kunnes löydät hakukohteet, joiden nimen alussa mainitaan "Avoimen yliopiston väylä".

  Siirtohaku

  Siirtohaussa voi hakea siirtoa toisesta korkeakoulusta Vaasan yliopistoon tai vaihtoa toiseen tutkintoon Vaasan yliopiston sisällä. Jos haluat siirtyä Vaasan yliopiston sisällä niin, ettei tavoitetutkinto muutu, saat lisätietoa koulutusalan opinto-oppaasta ja opintojen ohjauksesta.

  Hakuaika on vuosittain toukokuun alussa. Tarkat valintaperusteet löydät kunkin kandidaattiohjelman kohdalta Opintopolusta.

  Valitse alta haluamasi koulutus jolloin siirryt Opintopolkuun. Avaa koulutuksen tiedoista välilehti "Hakeminen" ja selaa avautuvaa sivua alaspäin kunnes löydät hakukohteen, jonka nimen alussa mainitaan "Siirtohaku".

  Haku jatko-opintoihin

  Jos haluat jatkaa opintojasi lisensiaatin tai tohtorin tutkintoon ylemmän korkeakoulututkinnon tai muun soveltuvaksi katsottavan koulutuksen jälkeen, voit hakea jatko-opiskelijaksi tutkijakouluun. Hakuaika on puolivuosittain huhti- ja lokakuussa. Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi -sivuston kautta, ja lisätietoja tohtorihausta saat tutkijakoulun verkkosivuilta.