Magnus Sundell opiskeli tietotekniikkaa ja pääsi työelämään mukaan jo opiskeluaikana. Magnuksen mielestä yliopistossa opiskelu on hyvä tilaisuus näyttää, mihin kykenee. Hän itse haluaa jatkuvasti kokea uutta eikä jäädä paikoilleen.

  Diplomi-insinööriksi valmistunut Magnus toimii nyt yrittäjänä ja opiskelee yliopistossa henkilöstöjohtamista.

  – Vaasan yliopisto on loistopaikka opiskella ja päästä tekemisiin ison maailman kanssa. Olen Vaasasta kotoisin, mutta opintojen aikana opin tuntemaan alueen vielä paremmin.

  Varhain työelämään

  Magnus aloitti opiskeluaikanaan kesätöissä ABB:n markkinoinnissa ja jatkoi siellä työskentelyä syksyllä opintojen ohessa. Työnteosta opiskelujen aikana oli paljon hyötyä.

  – Sain tuntumaa energia-alaan ja oman alan työkokemusta. Työpaikassa opittua pääsi saman tien soveltamaan luennoilla – ja toisin päin. Välillä tuntui, että meni lujaa, kun teki töitä ja opiskeli samaan aikaan. Olen kuitenkin jollain tavalla aina pyrkinyt ulos mukavuusalueeltani.

  Pari vuotta myöhemmin Magnus pääsi kesätöihin Vaconille tuotekehitykseen, jossa hän jatkoi jälleen kesäpestin päätyttyä.

  Magnuksen mielestä työnteolla oli myös muita etuja. Työpaikalla pystyi nimittäin rakentamaan verkostoja, joista olisi tulevaisuudessa hyötyä.

  – Opintojen aikana en ollut mukana aine- tai muiden järjestöjen toiminnassa. Työ oli minulle tärkeä verkostoitumispaikka. Yliopistossa olivat tietysti opiskelijat ja opettajat, joiden kanssa pääsi vaihtamaan ajatuksia.

  Haave toteen

  Valmistumisen jälkeen Magnus jatkoi kokoaikaisena Vaconin tuotekehityksessä. Näissä tehtävissä Magnus vietti neljä vuotta, jonka jälkeen hänestä tuli Vaconin tuotepäällikkö.

  Tällä hetkellä Magnus toimii yrittäjänä. Hän on haaveillut omasta yrityksestä pitkään.

  – Mielenkiintoni yrittämiseen heräsi työskennellessäni Vaconilla tuotepäällikkönä globaalissa tuotevalmistuksessa. Työskentelin eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Tehtävässä pääsin näkemään ja kokemaan, miten yritys toimii sekä paikallisesti että globaalisti ja kuinka eri osastot ja ihmiset takovat tulosta yhdessä.

  Hänen yrityksensä palveluihin kuuluvat erilaisten ohjelmistojen, kuten mobiili- ja webbisovellusten kehitykseen liittyvät suunnittelu-, konsultointi-, toteuttamis- sekä ylläpitotehtävät. ohjelmistokehitykseen, mobiiliin ja webbiin liittyvät suunnittelu-, konsultointi- ja toteuttamistehtävät. Henkilöstöjohtamisen opintojen ansiosta Magnus tarjoaa myös johtamisen konsultointia yrityksille.

  Kohti uutta

  Magnuksen mielestä yliopistossa opiskelu on hyvä tilaisuus näyttää, mihin kykenee. Arvosanat ja lopputyö opettavat tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja myymään niitä työelämässä sekä ymmärtämään kehityskohtia.

  – On hyvä pohtia, mitä olen oppinut tai missä erehtynyt. Yliopisto sekä ainejärjestöt ja muut kerhot ovat turvallisia paikkoja tehdä erehdyksiä ja oppia niistä. Itse haluan jatkuvasti kokea jotain uutta enkä jäädä paikalleni. Jos haluaa saavuttaa asioita, on mentävä eteenpäin.

  Magnus Sundell

  Opinnot: Diplomi-insinööri 2010, pääaine ohjelmistotekniikka
  Työ: Yrittäjä, Black Label Bytes

  Julkaistu 09.10.2017.

  Takaisin