Krista Rahunen opiskeli Vaasan yliopistossa automaatiotekniikkaa. Nyt hän työskentelee Wärtsilässä suunnitteluinsinöörinä erilaisten ohjelmistojen ja moottoreiden parissa.

  – Vaasan yliopistossa minua kiinnosti erityisesti se, että automaatiotekniikka kuului energia- ja informaatiotekniikan ohjelmaan, jossa opinnot sisälsivät älykästä automaatiota. Opiskelun tahti oli paljon kiinni omasta opiskelumotivaatiosta ja opintojen suorittaminen hyvin joustavaa ja itsenäistä, mikä mahdollisti tutkinnon koostamisen omannäköiseksi. Opiskeluajoilta hyödylliseksi olen kokenut erityisesti monipuoliset harjoitustyöt, niin yksilö- kuin ryhmätyötkin.

  Krista tuli jatko-opiskelemaan Vaasan yliopistoon suoritettuaan ensin Oulussa hyvinvointitekniikan kandidaatintutkielman, josta hän ehti valmistua vielä terveystieteiden maisteriksi samanaikaisesti Vaasassa opiskellessaan.

  – Vaasassa pystyin hyödyntämään aiemmassa koulutuksessani opittuja taitoja, sillä automaatiotekniikan professorini oli kiinnostunut lääketieteellisestä automaatiosta, mikä sopi opiskelutaustani vuoksi oikein hyvin. Sen lisäksi sain automaatiotekniikasta entistä laajemmat valmiudet teollisuuden parissa työskentelyyn.

  Osaamisen myötä uusia mahdollisuuksia

  Kristan työhön kuuluvat monipuoliset asiakasprojektit, joihin hän suunnittelee ja luo moottoreiden automaatiojärjestelmiä. Sen lisäksi hän toimii asiantuntijatukena moottorien kokoonpanossa ja käyttöönotossa. Lisämaustetta työhön tuo Wärtsilän kansainvälinen ympäristö.

  – Parasta työssäni on se, että pääsen haastamaan itseäni koko ajan. Vaikka olenkin automaatio-osaaja, moottorit ovat minulle vielä kohtuullisen uusi osa-alue, sillä aloitin työssäni viime syksynä. En kuitenkaan koe sen olevan esteenä, sillä osaamisen kehittyessä avautuu aina uusia mahdollisuuksia. Nautin siitä, että saan oppia uutta, sillä pidän erittäin paljon ongelmanratkaisusta. Työssäni pääsen jatkuvasti kehittymään sopivasti haastavien työtehtävien kautta.

  Itsensä haastaminen kannattaa

  Krista oivalsi yliopistossa, että elämässä kannattaa olla utelias ja rohkeasti haastaa itseään.

  – Vaikka joskus asiat voivat tuntua vaikeilta, niin hetken päästä sitä jo huomaakin osaavansa. Vastoinkäymisiä ei kannata pelätä, sillä kokemus tuo varmuutta.

  Krista Rahunen

  Opinnot: DI Vaasan yliopistosta 2017, pääaineena automaatiotekniikka
  Työ: Suunnitteluinsinööri Wärtsilä Finland Oy:ssä

  Julkaistu 26.03.2018.

  Takaisin