Jussi Sievänen opiskeli Vaasan yliopistossa sähkö- ja energia- tekniikkaa. Nyt hän työskentelee testi-insinöörinä Wärtsilässä ja näkee polttomoottoritekniikan uusimmat oivallukset ensimmäisten joukossa.

  – Hyvällä opiskeluajoista muistan meidän tiiviin, kymmenen kaverin porukan, joka kulki yhdessä kursseilla ja ainejärjestötouhuissa. Muistan myös hyvät kesätyöpaikat Vaasassa. Opiskelijat pääsivät kesäksi mielenkiintoisiin töihin, joista seurasi taas uusia työmahdollisuuksia. Opiskelijoita kehotan lähtemään maailmalle vaihtoon, sillä diplomi-insinöörin työpaikat ovat kansainvälisiä vientiyrityksiä.

  Yhteyksiä yrityksiin

  Jo opiskeluaikana syntyi yhteyksiä Vaasan seudun kansainvälisiin energia-alan yrityksiin.

  – Takuuteekkari oli aikamoinen valtti, kun heti ensimmäisenä kesänä sai tekniikan alan töitä.

  Ensimmäiset opiskeluvuodet Jussi oli sähköasentajana Wärtsilän tehtaassa, sitten hän pääsi esittelijäksi Vaasan Asuntomessuille Wärtsilän polttokennolaitokseen, jossa kaatopaikkakaasusta tehtiin sähköä ja lämpöä hyvällä hyötysuhteella. Seuraavat kesät Jussi oli moottorilaboratoriossa. Myös diplomityön hän teki Wärtsilälle polttokennoihin liittyen. Ensimmäinen työpaikka valmistumisen jälkeen oli testi-insinöörinä polttokennolla.

  – Koko kaveriporukkamme työllistyi Vaasan seudun energiayrityksiin todella hyvin.

  Tekniikan ihmeitä

  Tällä hetkellä Jussi on testi-insinöörinä Wärtsilän moottorilaboratoriossa, jossa testataan laivamoottoreiden uusia tuotekehitysratkaisuja ja raportoidaan tuloksista muulle tutkimus- ja kehitysyksikölle. Jussi tekee työtä testimoottoreiden sähkö-, automaatio-, mittaus- ja ohjausjärjestelmien parissa.

  – Olen mukana näkemässä kärkiteknologian ihmeet. Jos maailmalla tulee uutta laivamoottoreihin liittyvää, se on meillä testissä ensimmäisenä. Parasta on myös työni vapaus, sillä kukaan ei sanele suoraan, mitä pitää tehdä.

  Jussi Sievänen

  Opinnot: DI Vaasan yliopistosta 2011, opintosuunta sähkö- ja energiatekniikka Työ: Testi-insinööri Wärtsilä Finland Oy:ssä

  Julkaistu 08.08.2017.

  Takaisin