Anna-Leena Kaunisto pääsee päivittäin työssään Finlaysonilla tutustumaan uusiin innovaatioihin ja ratkaisemaan liiketoiminnan ongelmia teknologian avulla. Opiskeluajoista hänelle on jäänyt mieleen ainejärjestötoiminta, opiskelijatapahtumat sekä vaihto-opintojakso Göteborgissa. Opiskeluiden aikana solmittiin myös ystävyyssuhteita, joista on muodostunut työelämässä tärkeitä verkostoja.

  Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Koska aloitit opiskelun, koska valmistuit? Mistä olet alun perin kotoisin?

  Opiskelin Vaasan yliopistossa energiatekniikan maisteriohjelmassa. Muutin Vimpelistä Vaasaan vuonna 2010 ja suoritin ensin tietotekniikan insinöörin opinnot ammattikorkeakoulussa. Koska valmistumisen jälkeen löytyi vielä intoa opiskeluun, aloitin maisteriopinnot Vaasan yliopistossa vuonna 2015 ja valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 2018.

  Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta?

  Kolmeen vuoteen mahtui suunnaton määrä hienoja hetkiä. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt tiivis ainejärjestötoiminta sekä poikkitieteellinen opiskelijakulttuuri, mikä tempaisikin mukanaan heti opintojen alkuvaiheessa. Lukuisat opiskelijatapahtumat, kuten wappu, lakinlaskijaiset ja kyykkäkisat, ovat jättäneet jälkeensä unohtumattomia muistoja sekä pitkäaikaisia ystäviä. Toimin myös Tutti ry:n hallituksessa toimihenkilönä vuosijuhlavastaavan roolissa. Ainejärjestötoiminnan lisäksi opiskeluaikaan mahtui myös viiden kuukauden vaihto-opintojakso Göteborgissa.

  Mitä teet työksesi?

  Työskentelen kehityspäällikkönä (Digital Development Manager) Finlaysonilla, missä vastaan liiketoiminnan digitaalisesta kehityksestä.

  Millaista työsi on?

  Työhöni liittyy vahvasti kiinnostus viimeisimpiä innovaatioita ja teknologiaratkaisuja kohtaan. Pääsen soveltamaan niitä päivittäin työssäni. Vastuullani on digitalisaatioon liittyvien projektien läpivienti yhdessä eri liiketoiminta-alueiden kanssa.

  Mikä nykyisessä työssäsi on parasta? Entä ikävintä? Huippukohtia työssä?

  Nautin ongelmanratkaisusta. Pidän työssäni erityisesti siitä, että saan olla ratkomassa liiketoiminnan haasteita uusimpien teknologioiden avulla. Työskentely jatkuvasti kehittyvällä alalla on antoisaa, sillä pääsen kouluttamaan itseäni myös työelämässä

  Tärkein oppisi yliopistossa?

  Vaasan yliopisto panostaa monipuoliseen opiskeluun, mikä takaa laajat työllistymismahdollisuudet tulevaisuudessa. Lisäksi opiskelun aikana opitut verkostoitumistaidot ovat kantaneet hedelmää työelämässä.

  Anna-Leena Kaunisto

  Opinnot: Diplomi-insinööri 2018, energiatekniikka
  Työ: Digital Development Manager, Finlayson

  Julkaistu 03.09.2019.

  Takaisin