Digitulevaisuuden viestintäosaajaksi

  Viestintätieteiden kandidaattiohjelma

  Oletko kiinnostunut viestinnän ja median nykyilmiöistä? Haluatko hallita viestinnän keinot? Meiltä valmistuneet tunnetaan työnantajien arvostamina tulevaisuuden viestintäosaajina, jotka ymmärtävät viestinnän ja median toimintaa sekä muutosta digitalisoituvassa maailmassa.


  3 hyvää syytä valita Vaasan viestintätieteet

  Valmiina työelämään.
  Teoriaa ja käytäntöä yhdistävät opinnot antavat sinulle välineitä kohdata työelämä.
  Omannäköinen tutkinto.
  Vaasassa saat laaja-alaisen viestintätieteellisen koulutuksen, johon voit valita kiinnostuksesi mukaan erilaisia viestinnän opintoja ja hankkia yksilöllisen tutkinnon.
  Etulyöntiasemassa.
  Osaamme ennustaa viestinnän alan muutokset ja tuomme alan megatrendit osaksi opiskelua. Siksi opiskelijoillamme on valmistuessaan oikeat taidot ja valmiudet.

  Koe Vaasan viestintätieteet

  Opintojen eteneminen

  kandi-kaaviot-www-powerpoint-viestinta.jpg

  Opintosuunta

  Viestintätieteiden kandidaattiohjelman uudet opiskelijat valitaan suoraan opintosuuntaan viestintätieteet.

  Koulutusohjelmassa on moduulirakenne: moduulien peruskurssit ovat kaikille yhteisiä, ja sen lisäksi voit valita, mihin viestinnän osa-alueeseen haluat erikoistua suorittamalla yhden tai useamman moduulin loppuun.

  Tulevaisuuden viestintäosaajaksi

  Viestintätieteiden kandidaattiohjelmassa saat laaja-alaisen näkemyksen viestinnästä. Painopisteet ovat digitaalisessa mediassa, organisaatioiden viestinnässä ja teknisessä viestinnässä.

  Opinnot antavat laaja-alaisen näkemyksen viestinnästä. Opit ymmärtämään kielenkäytön, viestinnän ja median ilmiöitä, hyödyntämään digitaalista mediaa, viestimään sujuvasti eri kanavissa sekä tuntemaan erilaiset kohderyhmät. Työelämässä vaaditaan kykyä viestiä erilaisten tilanteiden ja välineiden edellyttämällä tavalla.

  Seuraamme viestinnän alan megatrendejä, ja tuomme ne osaksi opiskelua. Uutta luotaavia kursseja ovatkin pelialan, käytettävyyden ja virtuaaliympäristöjen kurssit.

   


  Opinnot koostuvat painoaloista eli moduuleista:

  • viestintä eri aloilla
  • viestintä kielenkäyttönä
  • median tutkimus
  • digitaaliset mediataidot
  • interaktiivinen media
  • pelitutkimus

  Jokaisesta painoalasta opiskellaan ensin peruskursseja. Kaikille yhteisiin opintoihin sisältyy esimerkiksi mediatutkimusta, kielenhuoltoa, verkkosivujen suunnittelua ja sosiaaliseen mediaan liittyviä kursseja.

  Pakollisten opintojen lisäksi opintoihin kuuluu valinnaisia kursseja, joissa voi perehtyä muun muassa johtamisviestintään, vuorovaikutukseen, visuaaliseen viestintään tai käytettävyyteen ja pelisuunnitteluun.

  Tutkinnon suoritettuasi:

  • ymmärrät kielenkäytön, viestinnän ja median ilmiöitä sekä teoreettisesti että käytännön tasolla
  • osaat hyödyntää digitaalisia mediavälineitä
  • viestit sujuvasti erilaisissa kanavissa, ja otat huomioon niiden erilaiset tavat viestiä, sekä osaat huomioida erilaisia kohderyhmiä

  Lisätietoja ohjelmasta, valintaperusteet ja pisteytyksen näet Opintopolusta. Valintakoeeseen luettava aineisto löytyy tämän sivun yläosasta keltaisena laatikkona.


  Valmistuneen tarina

  Pauliina Ainasoja

  Yrittäjä

  Pauliina Ainasoja

  Yrittäjä

  Pauliina Ainasoja ei tiennyt vielä opintojen alussa, mitä tulisi tekemään työkseen. Viestintätieteiden opiskelu kuitenkin inspiroi ja antoi suuntaa, ja Ainasoja päätyi...

  Sami Soljansaari

  Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija

  Sami Soljansaari

  Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija

  Sami Soljansaari ei ollut eläissään käynytkään länsirannikolla, kun hän muutti Lappeenrannasta Vaasaan. Kaupunkiin tulleessaan hän ajatteli haluavansa työskennellä...

  Mari Hautamäki

  Digital Coordinator

  Mari Hautamäki

  Digital Coordinator

  Mari Hautamäki opiskeli yliopistossamme viestintätieteitä. Hän työskentelee Universal Music Groupilla Digital Coordinatorina, jossa hänen tehtäviinsä muun muassa...

  Kristiina Kekäläinen

  Urheilutoimittaja

  Kristiina Kekäläinen

  Urheilutoimittaja

  Kristiina Kekäläinen opiskeli Vaasan yliopistossa viestintätieteitä. Tällä hetkellä hänet tunnetaan urheilutoimittajana, jota työ vie Pasilan studiosta eri urheilulajien...

  Monipuolista osaamista

  - Minusta olisi todella siistiä tehdä tulevaisuudessa sellaista työtä, jossa yhdistyisivät niin kirjoittaminen, sisältöjen tuottaminen, visuaalinen suunnittelu kuin koodaaminenkin.

  Näin tuumii viestintätieteiden opiskelijamme Elisa Spolander, joka opiskelee sivuaineena tietotekniikkaa.

  - Ohjelmoinnissa ja koodauksessa on parasta, että ne ovat loppujen lopuksi aika luovaa työtä. Tykkään erityisesti nettisivujen koodaamisesta, koska siinä pääsen myös suunnittelemaan, miltä sivut näyttävät. Sama osa minussa, joka tykkäsi aikoinaan pitkästä matikasta ja sen laskukaavoista, tykkää nyt koodauksesta. Koodaus on vähän sellaista näpertämistä, mutta kun saa jonkun ohjelman toimimaan oikein, siitä tulee tosi hyvä fiilis.

   


  Kerrytä työkokemusta

  Meiltä valmistunut Mira Oravamäki teki harjoittelunsa ympäristöministeriön viestintäosastolla. Hänen mukaansa harjoittelupaikan saa melko helposti, kunhan on itse aktiivinen ja panostaa hakemukseen ja CV:hen.

  – Olin todella kiinnostunut ympäristöasioista jo ennen harjoittelua, ja halusin kovasti myös oppia lisää. Urahaaveenani oli, että saisin tehdä tulevaisuudessa viestintää sellaisen aiheen parissa, jolla on merkitystä niin minulle kuin yhteiskunnallekin.

  Yliopistomme opiskelijat voivat hakea tukea harjoittelua varten. Monet korkeakouluharjoittelijaa etsivät tahot vaativatkin hakijoilta korkeakoulun myöntämää avustusta. Vaasan yliopistossa kaikki harjoittelutukea hakeneet hakukelpoiset hakijat ovat saaneet tuen työharjoitteluunsa.

  – Harjoittelutukijärjestelmä on todella hyvä systeemi, koska se mahdollistaa rahallisen korvauksen saamisen harjoittelusta. Jos tukea ei olisi ollut mahdollista saada, olisi minulle tarjotut harjoittelupaikat menneet sivu suun, koska kaikkiin vaadittiin tuki.

  Harjoittelusta voi olla paljon hyötyä opintojen jälkeistä työelämää varten. Harjoittelu on vaikuttanut Miran uraan selkeästi, sillä hän työskentelee tällä hetkellä ympäristöalan yrityksessä, jonne hän pääsi nimenomaan harjoittelusta saadun kokemuksen ja tietotaidon turvin.


  Omannäköinen tutkinto

  Antti Orava opiskelee meillä viestintätieteitä. Hänelle yhteisöllinen ilmapiiri, mielenkiintoiset kurssit ja mahdollisuus nauttia kahvit meren rannalla luentojen välissä ovat parhaita puolia Vaasan yliopistossa. Opiskelujen monipuolisuus ja räätälöiminen yksilöllisiin tarpeisiin nousevat heti ensimmäisen vuoden aikana esiin:

  – Opintojen edetessä olen huomannut, kuinka paljon erilaisia mahdollisuuksia viestintä antaa. Opiskelu on ollut monipuolista ja työelämälähtöistä. Itselleni PR-työ tuntuisi sen ammattikulttuurin puolesta sopivalta, ja olen huomannut, että pystyn jo opiskellessa suuntautumaan omien kiinnostuksieni mukaan.


  Sinusta voi tulla

  • tiedottaja
  • viestintäpäällikkö
  • verkkotiedottaja
  • viestintäkoordinaattori
  • viestinnän suunnittelija
  • verkkotoimittaja
  • uutispäällikkö
  • toimittaja
  • tekninen kirjoittaja
  • graafikko
  • verkkopalveluiden suunnittelija
  • copy writer
  • markkinointipäällikkö
  • pelisuunnittelija
  • käyttäjäkokemusasiantuntija
  • käytettävyyssuunnittelija
  • verkkoviestinnän kouluttaja
  • sosiaalisen median suunnittelija
  • sisäisen viestinnän asiantuntija
  • peligraafikko
  • viestintäalan yrittäjä

  Hae ohjelmaan

  Eri hakuväylien tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.

  Siirry Opintopolkuun

  Valintaperusteet lyhyesti

  Laajemmat tiedot näet Opintopolusta.

  50 (joista ensikertalaisia 70%)

  1. Todistuspistejono (10 paikkaa)
  Voidakseen tulla valituksi todistuspisteillä, hakijan tulee saada vähintään 10 todistuspistettä.

  2. Yhteispistejono (20 paikkaa)
  3. Koepistejono
  (20 paikkaa)

  Valinnassa voit saada enintään 40 pistettä, joista enintään 20 pistettä ylioppilastutkintotodistuksesta ja enintään 20 pistettä valintakokeesta.

  Ylioppilastutkintotodistuksesta annetaan pisteitä 4 eri aineesta seuraavasti (maks. 20 pistettä):

  Ylioppilastutkinnon arvosana

  M
  C
  B
  A
  1) Äidinkieli 7 6 5 4 2 1
  2) Muu kieli (paras otetaan huomioon)


  Pitkä oppimäärä 5 4 3 2 1 0
  Muu oppimäärä 4 3 2 1 0 0
  3) Matematiikka

  Pitkä oppimäärä 4 3 2 1 0 0
  Muu oppimäärä 3 2 1 0 0 0
  4) Muu koe (paras otetaan huomioon)
  4 3 2 1 0 0

  Mikäli olet suorittanut International Baccalaureate (IB) -, European Baccalaureate (EB) - tai Reifeprüfung (Rp) -tutkinnon, käytetään ensisijaisesti skaalausta: Hakijan ylioppilastutkinnosta saamat pisteet jaetaan ao. tutkinnon maksimipistemäärällä ja kerrotaan hakukohteen lähtöpisteiden maksimipistemäärällä.

  Valintakokeet järjestetään maanantaina 3.6.2019 klo 12-16.

  Valintakokeen avulla arvioidaan tekstin tuottamisen taitoa, analyyttistä kykyä, viestintävalmiuksia ja kohderyhmän huomioonottamista.

  Valintakoe koostuu kirjallisuuskokeesta ja aineistokokeesta. Kirjallisuuskoe perustuu verkkoaineistoon, joka on saatavilla 29.3.2019 lähtien verkosta. Aineistokoe perustuu valintakokeessa jaettavaan aineistoon.

  Jotta voit tulla valituksi, sinun on vastattava kaikkiin kysymyksiin.

  Valintakoe järjestetään Vaasan lisäksi Espoossa, Tampereella ja Oulussa. Hakija voi valita koepaikkakunnan. Koepaikka ilmoitetaan hakulomakkeella.

  Lisätietoa koepaikoista

  Kysy hakemisesta ja opinnoista

  Hakijapalveluista voit kysyä muun muassa hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyviä kysymyksiä.


  Vaasan yliopisto, Hakijapalvelut
  sähköposti: hakijapalvelut(at)univaasa.fi
  puh: 029 449 8005


  Luotsi 1.krs,
  PL 700, 65101 Vaasa

  Opiskelun ja opetuksen palveluiden henkilökunnalta saat neuvoja opiskelijavalintaan, tutkinnon sisältöihin ja esimerkiksi aikaisempien opintojen hyväksilukemiseen liittyvissä asioissa. Heihin voit olla yhteydessä koulutusohjelman toiminnan suunnitteluun, opetusjärjestelyihin ja ohjelman kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

  Koulutusvastaava

  puh: 029 449 8149
  sähköposti: opintoneuvonta.hum(at)univaasa.fi