Eeva Kallin opiskeluaika oli hektistä. Hän opiskeli Vaasan yliopistossa julkisjohtamista ja teki samanaikaisesti KTM-tutkintoa pääaineena johtaminen ja organisaatiot. Työharjoittelussa Eeva oli Brysselissä ja opiskelijavaihdossa Saksassa.

  Tällä hetkellä Eeva on toimitusjohtajana, osakkaana ja johtavana neuvonantajana Miltton Networksilla. Se on vaikuttajaviestintään ja yhteiskuntasuhteisiin erikoistunut viestintätoimisto.

  – Vastaan yhtiön johtamisesta ja kehittämisestä, mutta liiketoiminnan vetämisen ja henkilöstön johtamisen lisäksi konsultoin asiakkaitamme yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttajaviestinnän suunnittelussa ja toteuttamisessa.

  – Parasta työssäni on asiakkaiden auttaminen ja yhdessä tiimin kanssa onnistuminen. Huippukohtia ovat tapaukset, joissa onnistutaan voittamaan ennakkoon lähes mahdottomalta tuntuneita haasteita.

  Opit käyttöön

  – Yliopisto-opinnot valmentavat tehokkaasti erilaisen tiedon etsintään ja jäsentelyyn valtavan datamäärän keskellä, mikä on välttämätöntä työtehtävissäni. Toki hyötyä on ollut myös monista johtamisen opintoihin liittyvistä oivalluksista ja juridisista opinnoista erityisesti esimiestyön hoitamisen kannalta. Kallin mielestä opinnot ulkomailla ja työharjoittelujaksot tuovat paljon osaamista ja konkreettista tietoa työelämästä teoriaopintojen päälle.

  – Ehkä kaikkein isoin pääoma yliopistosta ovat kuitenkin ihmiset, joihin opiskeluaikana tutustuin. Osa heistä on edelleen läheisiä ystäviäni, jotkut osa hyödyllistä verkostoa, joka voi olla suureksi avuksi myös työelämässä.

  – Opiskeluajoista on jäänyt valtavasti hyviä muistoja. Olin utelias, innokas ja aktiivinen. Minut oli helppo yllyttää mukaan, olipa kyseessä ylimääräinen opintoihin liittyvä kurssi, ylioppilaskunnan toiminta, bileet tai joku muu kaveriporukan yhteinen päähänpisto. Upeita, mieleenpainuneita keikkoja, joilla on ollut suuri merkitys myös työurani kannalta.

  Verkosto eliniäksi

  Ennen nykyistä työtään Eeva Kalli toimi viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajana Energiateollisuus ry:ssä. Hän on ollut myös valtioneuvoston kansliassa pääministerin EU-asioiden neuvonantajana, Brysselissä Euroopan komissiossa komissaarin avustajana sekä työ- ja elinkeinoministeriössä elinkeinoministerin erityisavustajana.

  – Eri näkökulmista ja sektoreista huolimatta kaikissa viimeisissä työtehtävissäni on ollut yllättävän paljon samaa. Olen tarvinnut ennen kaikkea taitoa erilaisten näkemysten sovitteluun ja kykyä omien tavoitteiden perusteluun ja viestimiseen. Näitä eväitä sain jo paljon opiskeluajoilta. Kalli suosittelee nykyisille opiskelijoille aktiivisuutta niin opintoihin, harrastuksiin kuin muuhunkin sosiaaliseen elämään liittyen.

  – Esimerkiksi ylioppilaskunnan kerhotoimintaan kannattaa lähteä mukaan. Niissä syntyvät käytännön kokous- ja neuvottelutaidot sekä laajat verkostot ovat tulevaisuudessa arvokasta pääomaa. Ja ennen kaikkea opiskeluajasta kuuluu myös nauttia tekemällä asioita, joista tykkää ja haaveilee.

  Eeva Kalli

  Opinnot: HTM Vaasan yliopistosta 2003, työn ohessa KTM 2008
  Työ: Toimitusjohtaja, Miltton Networks

  Julkaistu 08.08.2017.

  Takaisin