Vaasa porskuttaa menestyvien kaupunkiseutujen kärjessä. Eikä mikään ihme: meillä on Suomen suurin energia-alan yrityskeskittymä ja rutkasti työpaikkoja, kuusi korkeakouluyksikköä, meri sekä tutkitusti onnellisia ja energisiä ihmisiä. Täällä kaikki menee ihan kuin Strömsössä.

  Vaasa on noin 68 000 asukkaan merenrantakaupunki ja Suomen energiapääkaupunki. Vaasa myös näyttää oikealta kaupungilta, ei vähiten keskustan puistikoiden ja historiaa huokuvien kauniiden talojen ansiosta. Vaasa tuoksuu mereltä, kuulostaa nuorekkaalta, näyttää kansainväliseltä ja ammentaa voimansa energisyydestä.

  Suunnilleen joka viides vaasalainen on opiskelija, mikä tekee Vaasasta todellisen opiskelijakaupungin.  Vahva nuorten läsnäolo ei voi olla vaikuttamatta myös erittäin nuorekkaaseen ja dynaamiseen kaupungin ilmapiiriin.

  Vaasassa työllisyys on maan kärkeä: olemme yrittäjyyden ja energiateollisuuden keskus.

  Maailman kohtaaminen avoimin mielin on Vaasassa tuttu juttu. Täällä pärjäät mainiosti suomen, englannin tai ruotsin kielellä. Suomenkielisiä on 59 %, ruotsinkielisiä 36 % ja loput 5 % puhuvat kaikkia maailman kieliä.

  Vaasa - Pohjoismaiden energiapääkaupunki

  Trendikäs ja kansainvälinen Vaasa tarjoaa kävijöilleen kaupungin sykettä ja tekemisen meininkiä kauniissa ja historiallisessa kaupunkiympäristössä.

  Visit Vaasan sivuille

  Suomen suurin opiskelijakaupunki

  Vaasa on Suomen suurin opiskelijakaupunki väkilukuun suhteutettuna. Vaasassa joka viides vastaantulija on opiskelija – täällä olet omiesi seurassa. Yhteensä 13 000 opiskelijan joukko näkyy ja kuuluu sekä pitää huolen siitä, että meininki on nuorekas ja viimeisimmät trendit näkyvät Vaasan aidosti kansainvälisessä katukuvassa.

  Kaupungissa riittää tekemistä. Täällä on ison kaupungin kaupat, kahvilat ja ravintolat. Viihtymiseen panostetaan paljon: kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajantarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin kaikkina vuodenaikoina.

  Vaasassa pyöräilymatkat ovat kompaktin kokoisen kaupungin ansioista lyhyet. Viihtymiseen panostetaan paljon: kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajantarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin kaikkina vuodenaikoina. Tekemistä Vaasassa, katso: www.visitvaasa.fi

  Opiskelijalle löytyy Vaasasta mukavia asuntoja keskustasta tai vaikka keskeltä kampusta – asut sitten yksin, yhdessä, yhdessä tai perheen kanssa. Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOAS: www.voas.fi

  Vaasaan on hyvät liikenneyhteydet: tänne pääsee niin lentäen, junalla, linja-autolla, laivalla kuin autollakin. Vaasasta on nopea junayhteys Helsinkiin, päivittäin useita lentoja Helsinkiin ja Tukholmaan sekä laivayhteys Uumajaan. Vaasassa pyöräilymatkat ovat kompaktin kokoisen kaupungin ansiosta lyhyet.


  Rohkeasti uuteen kaupunkiin

  Jonnamaista-lifestyleblogia kirjoittava Jonna Leppänen opiskelee meillä kauppatieteitä.

  - Olen Helsingistä kotoisin, mutta yksi parhaista päätöksistäni on ollut lähteä muualle opiskelemaan. Vuodet Vaasassa ovat antaneet hirveästi! Päädyin hakemaan Vaasaan kuultuani kaupungista ja yliopistosta paljon hyvää tutuiltani. Voin todeta, että kaikki kuulemani pitivät paikkansa! Muisten Vaasa-vuosia hymy huulilla varmasti vielä kiikkustuolissakin!


  Lue seuraavaksi: Hyviä tyyppejä

  9 hyvää syytä