Vaasan yliopistossa on noin 5000 opiskelijaa. Pieni koko on suuruutemme: yliopistomme on tiivis yhteisö, jossa kaveria ei jätetä. Opiskelijoidemme mielestä yliopistossamme on hyvä yhteishenki ja loistava ilmapiiri.

  Satsaamme monipuoliseen opiskelijaliikuntaan. Kampuksen opiskelijaravintoloissa syöt terveellisesti ja halvalla - saat lounaan 85 sentillä! Opintopsykologimme tukee motivaatioon, ajanhallintaan ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

  Vaasa on Suomen suurin opiskelijakaupunki väkilukuun suhteutettuna – täällä joka viides vastaantulija on opiskelija. Yhteensä 13 000 opiskelijan joukko näkyy ja kuuluu Vaasan kaupunkikuvassa. Iloa elämään tuovat lukuisat opiskelijatapahtumat ja illanviettomahdollisuudet.

  Vaasan yliopisto opetti yhteisön merkityksen

  Emil Elo on gradua vaille valmis teknisen viestinnän opiskelija Vaasan yliopistosta. Hän on tehnyt uraa journalistina, ja työskenteleekin tällä hetkellä Kauppalehdellä. Opiskeluajoistaan Elo muistelee vahvaa yhteisöllisyyttä.

  – Opetuksesta jääneiden muistijälkien lisäksi Vaasan yliopisto opetti yhteisön merkityksen. Kaikki olivat samalla puolella, eikä kukaan henkilökunnasta jättänyt vastaamatta yhteenkään kysymykseen.

   

  Myös uusiin ystäviin tutustuminen oli yksi tärkeimmistä asioista. Kohtaamiset ja keskustelut olivat opiskeluajan suola. Silloin luotiin omaa identiteettiä ja itsenäistyttiin. "Yhdessä on parempi kuin erikseen" on arvokas oppi jokaiselle työelämään. Työssäni parasta on uusien ihmisten ja tilanteiden kohtaaminen joka päivä.


  Blogeja aidosta opiskelijaelämästä

  Millaista opiskelijaelämä ihan oikeasti on? Miten fuksin arki eroaa jatko-opiskelijan arjesta? Mitä kaikkea kansainvälinen opiskelija ehtii puuhailla? Miksi opiskeluvuosien sanotaan olevan ihmisen parasta aikaa? Opiskelijat kertovat.

  Lue blogeja.


  Sukkapuikot heilumaan!

  ”Hei! Toin mukanani sukkaohjeet. Minulla on kolmannet villasukat menossa. Tässä on koko 36 ja tässä koko 42. Jaa, mutta minullahan on vielä takkikin yllä, innostuin niin kovin selittämään.” Hilpeä jutustelu ja nauru kuuluvat Puuvillatalon kahvihuoneesta. Pöytään alkaa ilmestyä villasukkia, neulontaohjeita ja lankakeriä. On ompeluseuran aika.

  Vaasan yliopiston ompeluseurassa tavataan käsitöiden, jutustelun sekä kahvi- ja teekupposten parissa. Ompeluseuran tapaamisiin kokoontuu joka toinen viikko kahdesta kymmeneen yliopiston työntekijää. Uudet tulokkaat ovat tervetulleita. Laukkuun saa pakata oman käsityönsä tai voi ottaa osaa villasukkatalkoisiin.

  Lue lisää.


  Ystävyyttä ensitapaamisella

  Neljännen vuoden viestintätieteilijät Elina Virnala ja Anni Tyni ovat tunteneet toisensa fuksivuodesta asti tutustuttuaan tutor-ryhmässä.

  - Yliopistossamme vallitseva yhteisöllinen ilmapiiri välittyi meille uusille opiskelijoille erityisesti tutor-ryhmissä, joissa kavereiden saaminen yhteisten tapahtumien lomassa oli helppoa ja mukavaa. Jo ensimmäisten päivien aikana oli helppo tutustua uusiin ihmisiin, joista saikin sitten elinikäisiä ystäviä. Fukseina olemme kaikki samassa tilanteessa, joten kannattaa rohkeasti tutustua muihin!


  Lue seuraavaksi: Opiskelijaksi menestyvään kaupunkiin

  9 hyvää syytä

  Poikkitieteelliset tapahtumat tuovat opiskelijat yhteen


  Jo klassikoksi muodostuneet tekniikan ainejärjestö Tutti ry:n lumenveistot keräsivät opiskelijamme tammikuussa pakkasesta ja lumipyrystä piittaamatta yhteen. Iltapäivän aikana syntyi toinen toistaan oivaltavampia teoksia - hyvän yhteishengen ja loistavan ilmapiirin siivittäminä!