Pääset opettajien ja professorien juttusille ilman pitkiä jonoja. Yliopistoyhteisö on tukenasi koko opiskelusi ajan, ja saat yksilöllistä ohjausta opintoihisi.

  Meille opintojen ohjaus ja sujuva etenemisesi on tärkeää. Jokaiselle opiskelijalle nimetään läpi opintojen seuraava omaohjaaja. Häneen voit olla yhteydessä kaikissa opiskeluun jaj opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

  Saat myös äänesi esille: voit antaa palautetta ja oikeasti vaikuttaa yliopiston asioihin ja opetukseen.

  Uusille opiskelijoille tarjottava alkuohjaus ja siihen liittyvä tutorointi eli ylemmillä vuosikursseilla opiskelevien vertaistuki on saanut kiitosta. Kampuksellamme vallitsee välitön ilmapiiri, jossa yhteydenpito opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä on mutkatonta.

  Omannäköinen tutkinto

  Antti Orava aloitti viestinnän opiskelun viime syksynä. Hänelle yhteisöllinen ilmapiiri, mielenkiintoiset kurssit ja mahdollisuus nauttia kahvit meren rannalla luentojen välissä ovat parhaita puolia Vaasan yliopistossa. Opiskelujen monipuolisuus ja räätälöiminen yksilöllisiin tarpeisiin nousevat heti ensimmäisen vuoden aikana esiin:

  – Opintojen edetessä olen huomannut, kuinka paljon erilaisia mahdollisuuksia viestintä antaa. Opiskelu on ollut monipuolista ja työelämälähtöistä. Itselleni PR-työ tuntuisi sen ammattikulttuurin puolesta sopivalta, ja olen huomannut, että pystyn jo opiskellessa suuntautumaan omien kiinnostuksieni mukaan.

   

   

   


  Tutorit perehdyttävät opiskelijaelämään

  Opiskelujen alkaessa tutorit auttavat uusia opiskelijoita kaikessa opintoihin ja opiskelijaelämään liittyvässä: tutustuttavat kampukseen ja yliopistoyhteisöön sekä esittelevät Vaasaa.

  Yliopistomme opiskelijatutorointi saa paljon kiitosta. Tutor on saman alan opiskelija, jolta voi kysyä mistä tahansa opiskelijana oloon liittyvistä asioista. Tutorryhmässä uudet opiskelijat tutustuvat toisiinsa ja yliopistoyhteisöön ja saavat neuvoja opintojen aloitukseen.


  Rohkeasti mukaan

  Vuoden tutor Inka Laajalahti kehottaa uusia opiskelijoita lähtemään avoimin mielin mukaan tapahtumiin sekä järjestötoimintaan. "Parhaita muistoja ovat etenkin fuksisyksy, opiskelijavappu ja tutorkoulutus. Pienen yliopiston etuja ovat hyvä yhteishenki ja helposti lähestyttävät opettajat”.

  Opiskelujen alkaessa tutorit auttavat uusia opiskelijoita kaikessa opintoihin ja opiskelijaelämään liittyvässä: tutustuttavat kampukseen ja yliopistoyhteisöön sekä esittelevät Vaasaa.


  Jalkapalloilijan ura opintojen ohessa

  Vaasan Palloseuran, Vepsun pelaaja Juha Hakola on saanut sovitettua jalkapalloilijan uran sujuvasti yhteen kauppatieteiden opiskelun kanssa.

  – Vaasan yliopisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet etäopiskeluun, esimerkiksi verkkokurssien kautta. Jalkapallon ja opiskelun yhdistäminen on onnistunut hyvin, vaikka olen välillä asunut muillakin paikkakunnilla. Loppujen lopuksi työn ja opiskelun yhdistäminen ovat vain jaksamiskysymys, jossa suunnittelu ja priorisointi on kaiken ydin.

   

   

   


  Opettajia on helppo lähestyä

  Vaasan yliopiston tiiviissä yhteisössä opettajat ja opiskelijat tuntevat toisensa. Opiskelua tukevat palvelut ovat helposti saatavilla ja opiskelijat huomioidaan yksilöllisesti, kertoo tutkijatohtori Hanna Leipämaa-Leskinen:

  – Meitä opettajia on helppo lähestyä ja autamme mielellään opiskelijoita. Järjestämme muun muassa markkinoinnin yksikössä joka kuukausi yhteisen kahvihetken, jolloin opiskelijat voivat tulla juttelemaan vapaasti opettajien kanssa.

   


  Yhteisiä kahvihetkiä

  Kauppatieteiden opiskelija Napoleon Paajasen ja professori Sami Vähämaan mielestä yliopistossamme opettajilta saa apua aina, kun sitä tarvitsee.
  - Lisäksi vietämme joskus yliopistolla yhteisiä vapaamuotoisia kahvihetkiä opettajien ja opiskelijoiden kesken.


  Sisukas kuninkaallinen

  Wasa Royalsin laitahyökkääjä Jussi Kaas opiskelee päivisin yliopistossamme sähkötekniikkaa ja harjoittelee iltaisin ammattimaisesti amerikkalaista jalkapalloa.

  - Urheilusta saa energiaa kurssitehtäviin, jonka lisäksi harjoituksissa opitut taidot muun muassa ryhmässä toimimisesta ja omistautumisesta auttavat opiskelumaailmassa sekä antavat rahkeita myös työelämään.

  Lue Jussin koko haastattelu: https://issuu.com/universityofvaa…/docs/vox_cordis_3_2017/36


  Lue seuraavaksi: Mukaan tiiviiseen yhteisöön

  9 hyvää syytä