Saat opintojen myötä kaveripiirin, joka voi olla tukiverkkosi myös myöhemmin työelämässä. Tai lähde mukaan aktiiviseen kerho- ja ainejärjestötoimintaamme ja tutustu uusiin kavereihin!

  Vaasan yliopistossa opiskelijoiden tiivis yhteisö on avoin kaikille. Ylioppilaskunta, ainejärjestöt, osakunnat ja erilaiset kerhot järjestävät tapahtumia ja virkistystä opiskelijoille.

  Opiskelijaelämää

  Jokainen yliopiston opiskelija kuuluu Vaasan yliopiston ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunta järjestää vuoden aikana useita rientoja, tietysti akateemisia perinteitä kunnioittaen. Ylioppilaskunnan järjestämiä vuoden kohokohtia ovat mm. vuosijuhlat, itsenäisyyspäivän soihtukulkue, vappu ja pikkujoulut. Opiskelijabileiden lisäksi juhlia voi tietysti myös kaupungin yökerhoissa ja hämyisissä pubeissa.

  Opiskelijakulttuuriin pääsee tutustumaan myös tutoreiden opastamana. Virkeä tutortoiminta takaa sen, että uusi opiskelija pääsee sujuvasti mukaan erilaisiin rientoihin jo heti opintojensa alkutaipaleella.

  Musiikin ystäviä varten yliopistolla on säännöllisesti konsertoiva kuoro sekä sinfoniaorkesteri. Monet löytävät paikkansa ylioppilasteatteri Rampin estradeilta.

  Myös ainejärjestöt, osakunnat ja kerhot pitävät omalta osaltaan huolen siitä, että kenenkään ei tarvitse tuntea oloaan yksinäiseksi. Toimintaa on tarjolla viikoittain, ja monipuolisesta valikoimasta jokainen löytää varmasti mieluisan vaihtoehdon.

  Tutustu omaan ainejärjestöösi:

  • Warrantti ry, kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö
  • Tutti ry, teknisten tieteiden opiskelijoiden ainejärjestö
  • Giga ry, teknisen viestinnän ja tietotekniikan opiskelijoiden ainejärjestö
  • CoMedia ry, viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö
  • Hallinnoijat ry, hallintotieteiden opiskelijoiden ainejärjestö

  Vaasa oli ensimmäinen kaupunki Suomessa, jonne tuli opiskelijahaalareita 14.1.1981. Teekkarit ottivat ensimmäisenä käyttöön haalarit suuressa mittakaavassa.


  Opiskelijakaverit tekivät Vaasasta kodin

  Tytti Niemi kertoo päätyneensä Vaasaan opiskelemaan sähkö- ja energiatekniikkaa ”ihan tsägällä”. Opiskeluaikana Tytti on löytänyt itsensä yhdestä jos toisestakin järjestöhommasta, ja matkan varrelta on tarttunut paitsi merkittäviä taitoja työelämää ajatellen, myös laaja tulevaisuuden menestyjien verkosto. Ja kaiken harrastuneisuuden ja opiskelijayhteisön myötä pian Vaasasta tuli koti:

  – Oli todella absurdia tulla tänne ensimmäisenä päivänä, kun et tiennyt kaupungista, opintoalasta tai ihmisistä yhtään mitään. Mutta meillä on sen verran kovat tutorit ja upea opiskelijayhteisö, ettei sitä ihmettelyä kauan tarvinnut kärsiä. Kohta kärsittiinkin päät yhdessä piirianalyysin kimpussa.

   

  Teekkarius on uskomattoman yhteenliimaava elämys, ja uskon että olen sitä myöten saanut elinikäisiä ystäviä. Onneksi Vaasassa ollaan tiiviisti kampuksella myös muiden tieteenalojen kanssa – on mahtavaa, kun saadaan monialaisesti opiskelijoita puhaltamaan yhteen hiileen!


  Contact rekrymessut toteutettiin yhdessä

  Opiskelijamme Juuso Sallinen, Matias Korpisalo ja Lassi Laiho järjestivät yhdessä Contact Rekrytointimessut 2018. Kaverukset suosittelevat projekti- ja järjestötoimintaan osallistumista opiskeluaikana.

  - Vastaavaa kokemusta ei ole enää mahdollista kerryttää myöhemmin elämässä! Kaikenlainen kokemus projektien vetämisestä on positiivista työnhakuvaiheessa, eikä sitä kokemusta saa mistään niin helposti kuin yliopiston järjestöjen kautta.

  Sen lisäksi järjestötoiminnasta saatujen kontaktien määrää ei voita mikään, sillä missään muualla ei tule oltua tekemisissä näin monen ihmisen kanssa samalla luoden kontakteja ympäri Suomen. Eikä järjestelyn lomassa koettuja hauskoja hetkiä voi myöskään vähätellä! Meillä on ainakin ollut uskomattoman hauskaa sekä tätä että monia muita tapahtumia järjestäessä.


  Mukavaa yhdessäoloa

  Riku Hirsimäki ja Roosa Kesonen opiskelevat yliopistossamme hallintotieteitä.
  ”Opiskelen hallintotieteitä, koska minua kiinnostavat yhteiskunnalliset ja yhteiset asiat sekä haluan vaikuttaa. Olen kiinnostunut ympäristöasioista, toivon työskenteleväni niiden parissa tulevaisuudessa”, Roosa Kesonen kertoo.

  Hallintotieteet on hyvä yhdistelmä yhteiskuntatieteitä sekä käytännön elämää. Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä politiikan parissa ehkäpä virkahenkilönä, konsulttina tai lobbarina”, Riku pohtii.

  Molemmat ovat aktiivisesti mukana hallintotieteilijöiden ainejärjestö Hallinnoijat ry:n toiminnassa.

  Ainejärjestötoiminta antaa hyvät mahdollisuudet luoda verkostoja, joista saattaa olla hyötyä työelämässä. Toiminta on minulle myös mukavaa yhdessäoloa, yhteisten tavoitteiden asettamista ja niihin pyrkimistä”, Riku sanoo.

  Olen oppinut ja opin jatkuvasti uutta monenlaisista asioista, esimerkiksi tietosuoja-asetuksesta ja ryhmätyöskentelystä”, Roosa lisää.


  Lue seuraavaksi: Suomen kaunein kampus

  9 hyvää syytä