Saana Temmes päätti jo lukiossa haluavansa jatkaa opintoja jossakin muualla kuin kotikaupungissaan Helsingissä. Tädin kehut saivat Saanan hakemaan kauppatieteiden opiskelijaksi Vaasan yliopistoon.

  Nyt Saana työskentelee UPM:llä HR Specialistina Suomen rekrytointitiimissä HR Service Centerissä, joka sijaitsee Puolan Krakovassa.

  – Pääasiallinen toimenkuvani on rekrytoivien tahojen ja hakijoiden avustaminen rekrytointiprosessin eri vaiheissa, kuten rekrytointi-ilmoitusten julkaisemisessa ja haastatteluiden järjestämisessä.

  Ihmisen parasta aikaa

  Saanan mielestä opiskelu on ihmisen parasta aikaa. Hän itse otti kaiken irti opinnoistaan ja meni täysillä mukaan opiskelijan sosiaaliseen elämään.

  – Toimin yhden vuoden tutorina ja kauppatieteiden ainejärjestö Warrantin hallituksessa sekä olin aktiivisesti mukana vapaa-ajan toiminnassa, esimerkiksi sitseillä. Erityisen mukavaa Vaasassa olivat ihmiset ja tunnelma, mikä syntyy, kun monta tuhatta nuorta ulkopaikkakuntalaista opiskelijaa asuu samassa kaupungissa. Yksikään päivä ei ollut tylsä, jos ei halunnut.

  Saana valitsi pääaineekseen henkilöstöjohtamisen.

  – Ehdottomasti parasta opinnoissa olivat henkilöstöjohtamisen maisteriopinnot. Kandivaiheen opinnot ovat hirmuisen tärkeitä ja antavat hyvän kuvan kauppatieteiden koko kirjosta. Henkilöstöjohtamisen professorit Vaasassa ovat todella lahjakkaita, asiantuntevia ja hyviä opettamaan. En ole opiskelija, joka nauttii ulkoa pänttäämisestä ja tenttimisestä. Maisterivaiheen opinnoissa opintojen suorittaminen tenttimällä ei ollut enää yleistä, vaan opetusmenetelminä käytettiin esimerkiksi ryhmätöitä, esitelmiä ja oppimispäiväkirjoja.

  Uskomaton tiimi

  Yksi parhaimmista asioista Saanan työssä on monipuolisuus. Jokainen rekrytointiprosessi on kuin oma pieni projekti, jossa hän saa olla mukana aina rekrytointipyynnön luomisesta valitun henkilön palkkaamisprosessiin asti.

  – Rekrytoinnit eroavat toisistaan suuresti, mikä luo työhön mukavaa vaihtelua. Prosesseja on mahdollista kehittää ja siihen myös kannustetaan. Se että itsensä ja osaamisensa saa päivittäin haastaa, onkin yksi parhaimmista puolista työssäni.

  Kaikista parhain asia työssä on kuitenkin työyhteisö.

  – Koko HR Service Centerimme koostuu lahjakkaista ja innokkaista työntekijöistä. Etenkin Suomi-tiimimme on uskomaton kokoonpano ihmisiä.

  Saana Temmes

  Opinnot: KTM Vaasan yliopistosta 2016, pääaine henkilöstöjohtaminen Työ: HR Specialist, Recruitment, UPM:llä Krakovassa, Puolassa

  Julkaistu 28.02.2017.

  Takaisin