Miko Heinilä opiskeli yliopistossamme johtamista. Nykyisin hän on yksi Kyrö Distillery Companyn perustajista ja työskentelee yrityksen tislaamojohtajana.

  Mitä opiskelit ja milloin valmistuit?

  Olen lähtöisin Isostakyröstä ja opiskelin Vaasan yliopistossa kauppatieteitä ja pääaineena oli johtaminen. Valmistuin yliopistosta vuonna 2008.

  Mitä muistat hyvällä opiskelusta yliopistossa?

  Opiskelukaverit, tottakai! Muistelen lämmöllä myös monia tapahtumia. Ne vahvistivat sitä, että Vaasan yliopisto oli juuri sopivan kokoinen. Se ei ollut liian iso, että hukkuisi massaan ja toisaalta se oli riittävän iso, että joka päivä tuli uusia mielenkiintoisia ihmisiä vastaan. Opetus oli myös laadukasta ja opettajien kanssa sai keskustella kursseista.

  Mitä teet työksesi?

  Olen tislaamojohtaja Kyrö Distillery Companylla. Olen yksi yrityksen perustajista. Tällä hetkellä vastuullani on tislaamon HR-asiat, laajennusprojektit ja olen myös vierailukeskuksemme toimitusjohtajana.

  Mikä nykyisessä työssäsi on parasta?

  Huippukohtia on varmasti ihmisten parissa toimiminen ja onnistumisten saavuttaminen joko hyvän yritysesityksen muodossa tai jonkun meidän ruisperheen jäsenen (työntekijän) auttaminen HR-asioissa.

  Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

  Ehkä se, että yliopisto on ajattelumallien luomista varten. Ennen yliopistoon menemistä uskoin, että yliopiston käytyäni osaan asioita, joita voin käyttää suoraan töissä. Varmasti niinkin, mutta erityisesti yliopisto valmensi erilaisia ajatusrakenteita ja ajattelumalleja, joita voi sitten soveltaa työelämässä.

  Miko Heinilä

  Opinnot: KTM 2008, pääaineena johtaminen
  Työ: Tislaamojohtaja, Kyrö Distillery Company

  Julkaistu 21.11.2018.

  Takaisin