Opintojen päätyttyä Eveliina Palola ryhtyi viestintäalan yrittäjäksi. Tällä hetkellä hän työskentelee asiakaspalvelun koordinaattorina, mutta yrittäjyys kulkee rinnalla. Yrittäjänä Palola kertoo kehittävänsä ammattitaitoaan viestintäalan moniosaajana.

  Mitä muistat hyvällä opiskeluajoista?

  Jälkeenpäin ajateltuna opiskeluaika oli kiireetöntä ja stressitöntä aikaa. Oli aikaa pohtia, lukea ja opiskella. Oli aikaa itsensä kehittämiseen. Vaasan yliopisto oli juuri sopivan kokoinen opiskelupaikka pienen kaupungin tytölle. Opiskeluaika loi tärkeää pohjaa kriittiselle ajattelulle. Koulutus antoi teorian lisäksi myös käytännön taitoja, joita olen saanut työssäni hyödyntää.

  Mitä teet työksesi?

  Työskentelen asiakaspalvelun koordinaattorina Halpa-Hallissa. Aiemmin työskentelin tiedottajana Kokkolan seurakuntayhtymässä. Lisäksi minulla on toiminimi, pieni yhden hengen viestintätoimisto, jonka puitteissa teen viestintäalan töitä.

  Mikä työssäsi on kiinnostavinta?

  Olen päässyt mukaan mittavaan verkkokauppaprojektiin, jossa saan olla mukana luomassa uutta. Haasteet ja uuden oppiminen tyydyttävät kunnianhimoani ja tuovat työhön mielenkiintoa. Nykyinen tittelini ei kuulosta viestintähenkiseltä, mutta olen itsekin yllättynyt, miten paljon voin työssäni hyödyntää viestintäalan kokemusta ja koulutusta. Monialainen koulutusohjelma antaa hyvät lähtökohdat monipuolisiin ja vaihteleviin työtehtäviin.

  Voiko viestintäalalla hypätä yrittäjäksi?

  Ajauduin yrittäjyyteen melko pian opintojen päätteeksi. Minulle tarjottiin töitä, joita oli helpompi tehdä oman toiminimen kautta. Yrittäjyyden turvin olin pitkään kotona kolmen lapseni kanssa tehden samalla töitä joustavasti omien aikataulujeni mukaan. Tällä hetkellä yrittäminen on marginaalissa, mutta välillä otan vastaan mielenkiintoisia projekteja. Yrittäminen auttaa omalta osaltaan ylläpitämään ja kehittämään ammattitaitoani viestintäalan moniosaajana.

  Eveliina Palola

  Opinnot: Filosofian maisteri, viestintätieteet
  Työ: Yrittäjä, asiakaspalvelun koordinaattori

  Julkaistu 06.01.2017.

  Takaisin