Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulu VAMKin yhteisessä Lukiopäivässä esiteltiin korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merellistä kampusta nuoria kiinnostavalla tavalla.

  Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattu info- ja tutustumispäivä järjestettiin yhdeksättä kertaa. Tänä vuonna tapahtumaan saapui noin 1700 vierasta.

  - Lukiopäivään saapui ryhmiä 30 lukiosta muun muassa Järviseudulta, Pietarsaaren ja Kokkolan seudulta, Seinäjoen ympäristöstä ja muualta Etelä-Pohjanmaalta sekä Porista, kertoo Miisa Aho Vaasan yliopiston hakijapalveluista.

  Tänä vuonna pidettiin ensimmäistä kertaa yhteiset koulutusmessut  uuden sosiaali- ja terveysalan oppimiskeskus Aleren Torilla. Lisäksi tarjolla oli yliopiston ja VAMKin opettajien pitämiä miniluentoja. Päivän aikana lukiolaiset saivat tietoa myös Vaasasta, asumisesta, vapaa-ajasta ja työelämästä.

  - Suomen kauneimmaksikin kehuttua kampusta kelpaa esitellä: 10 000 opiskelijan kampuksella on ajanmukaiset oppimistilat, erinomaiset opiskelijapalvelut ja kansainvälistä tunnelmaa, mainitsee markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tarja Gromov.

  Tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa oli lukuisia toiminnallisia pisteitä, joissa pääsi tutustumaan esimerkiksi NAO-humanoidirobotteihin, polkemaan energiaa sähköpyörällä, ohjaamaan teollisuusrobottia tai ihmettelemään 3D-tulostuksen mahdollisuuksia.

  Lukiolaiset saapuivat tapahtumaan kolmessa erässä päivän mittaan. VAMKin rehtori Tauno Kekäle ja yliopiston vararehtori Jukka Vesalainen toivottivat vieraat tervetulleiksi. Näissä aloitustilaisuuksissa olivat mukana myös VAMKin ja VY:n opiskelijakuntien edustajat Juuso Hautala ja Anette Vuorenmaa, jotka kertoivat opiskelusta. Aloitustilaisuuden jälkeen lukiolaiset pääsivät kiertelemään messuilla ja kyselemään opinnoista asiantuntijoilta ja korkeakouluopiskelijoilta.

  Julkaistu 12.10.2017.

  Takaisin