Yhdentoista yliopiston yhteishanke TRY luo vaihtoehtoja yliopistojen todistusvalinnalle

  panorama_vy_valmiit_090818_300ppi_69.JPG

  Vaasan yliopisto on mukana uudessa Toinen reitti yliopistoon -hankkeessa (TRY). Hankkeen tavoitteena on kehittää ja pilotoida vaihtoehtoisia reittejä yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi, kun korkeakoulujen opiskelijavalintoja uudistetaan vuoteen 2020 mennessä.

  Lue lisää

  Vaasan yliopisto kehittää opiskelijoiden kansainvälisen työllistymisen taitoja

  panorama_opintomatka-saksa.jpg

  Vaasan yliopiston kielikeskus Linginnon englannin kielen lehtori Nicole Keng järjesti opiskelijoille kansainvälistä opiskelua ja työllistymistä tukevan kurssin, johon sisältyi ensimmäistä kertaa opintomatka Saksaan. Kurssin tavoitteena oli tutustuttaa opiskelijat kansainväliseen työnhakuun ja kehittää heidän työelämätaitojaan. Opintomatkan tarkoituksena puolestaan oli harjoitella taitoja käytännössä, markkinoida yliopistoa yrityksille ja saada opiskelijoille harjoittelupaikkoja ulkomailta.

  Lue lisää

  1500 lukiolaista vieraili korkeakoulujen yhteisessä Lukiopäivässä

  panorama_lukiopaiva-001.jpg

  Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun yhteiseen Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattuun info- ja tutustumispäivään saapui tänä vuonna 1500 vierasta.

  Lue lisää

  Vaasan yliopiston ja Vaasan lyseon lukion energia-alan yhteistyökurssi alkanut

  panorama_lukiolaiset4.JPG

  Vaasan yliopiston ja Vaasan lyseon lukion energian ja kestävän kehityksen yhteistyökurssi on alkanut. Kurssilla aloittaa 13 lukiolaista. Yhteistyökurssin suorittaminen ja lukion matematiikan riittävä osaaminen antaa lukiolaisille mahdollisuuden hakea opiskelupaikkaa suoraväylässä yliopiston tekniikan koulutusohjelmiin.

  Lue lisää

  Vaasan yliopiston maisteriopinnot työelämässä oleville kiinnostivat hakijoita

  panorama_levon_e1a0550.jpg

  Vaasan yliopistoon tuli keskiviikkona 19.9. päättyneessä korkeakoulujen syksyn yhteishaussa yhteensä 355 hakemusta. Hakukohteita oli kaksi: sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelma, johon tuli 231 hakemusta, ja kasvuyritysten johtamisen maisteriohjelma, johon tuli 167 hakemusta.

  Lue lisää

  Korkeakoulut kutsuivat vaasalaiset juhlimaan: huippuartistit viihdyttivät Vaasa Campus Festivaleilla

  panorama_kampusfestarit_2000x300026.jpg

  Uusi lukuvuosi käynnistyi ennennäkemättömästi, kun Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK ja Yrkeshögskolan Novia järjestivät yhteisenä lahjana vaasalaisille Vaasa Campus Festival -tapahtuman keskiviikkona 5. syyskuuta.

  Lue lisää

  Vaasan yliopiston syksyn opiskelijahaussa opintoja työelämässä oleville

  panorama_levon_e1a0550.jpg

  Korkeakoulujen syksyn yhteishaku tammikuussa 2019 alkaviin korkeakouluopintoihin alkaa keskiviikkona 5. syyskuuta klo 8.00. Vaasan yliopistoon on tänä syksynä mahdollista hakea kasvuyrityksen johtamisen sekä sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelmiin (120 op). Haku tapahtuu sähköisesti Opintopolku-palvelussa viimeistään 19. syyskuuta klo 15.00.

  Lue lisää

  Uudet opiskelijat aloittivat

  panorama_img_3830.jpg

  Uudet opiskelijat saapuivat Vaasan yliopistoon keskiviikkona 29. elokuuta. Opinnot alkoivat orientaatiopäivillä, jotka kestävät keskiviikosta perjantaihin. Uudet opiskelijat eli fuksit saavat kolmipäiväisessä orientaatiojaksossa tietoa yliopistosta, omasta koulutusalastaan sekä akateemisten opintojen aloittamisesta. Varsinainen opetus käynnistyy syyskuun alussa.

  Lue lisää