Terveellisemmäksi reformuloitujen menestysruokatuotteiden yhteiskehittäminen Etelä-Pohjanmaalla

Kesto
Hankkeen kesto
-
Budjetti
Ulkoinen rahoitus, Vaasan yliopiston osuus
113524€
Yksiköt ja ryhmät
Hankkeeseen osallistuvat Vaasan yliopiston toimijat
Kulutustutkimus ja asiakasarvon johtaminen

Terveyttä edistävien ja ylläpitävien tuotteiden kaupallistamisessa ei pelkästään uusien terveellisemmiksi reformuloitujen elintarvikkeiden tarjoaminen riitä, vaikka niihinkin tähtäävää tuotekehitystyötä on jatkuvasti tehtävä. Jotta kuluttajat suuremalla todennäköisyydellä päätyisivät näihin vaihtoehtoihin, he tarvitsevat helposti ja aina saatavilla olevaa apua. Tunnistettujen erilaisten kuluttajaryhmien mieltymysten ja käyttäytymismallien pohjalta mukautetut elämäntapaohjauspalvelut tarjoavat tähän mahdollisen tukiratkaisun.

Tutkimuksessa selvitetään terveellisiin ruokavalintoihin liittyviä ajureita ja hidasteita suomalaislla ja eurooppalaisilla kuluttajaryhmillä yhteistyössä eteläpohjalaisen ja kansainvälisen kumppanikonsortion kanssa.

Terveellisemmäksi reformuloitujen menestysruokatuotteiden yhteiskehittäminen Etelä-Pohjanmaalla
Kesto: 01.04.2020-31.03.2022
Hankkeen vastuuhenkilö Vaasan yliopistossa: Professori Harri Luomala
Yhteyshenkilö Vaasan yliopistossa: Professori Harri Luomala
Tutkimusryhmät/alustat: Kulutustutkimus ja asiakasarvon johtaminen
Rahoittaja: Euroopan aluekehitysrahasto EAKR  (Business Finland)
Hankkeen budjetti (yliopiston osuus): 113 524 euroa
Hankkeen tutkimuskumppanit: Turun yliopisto ja  SeAmk.
Hankkeen muut yhteistykumppanit: Atria Suomi Oy, Pirjon Pakari Seinäjoki Oy, Pihkahovisäätiö sr, Lapuan Leipä Oy, Kurikan kaupunki, Juustoportti Oy ja Into Seinäjoki Oy.