Uutena opiskelijana sinun tulee opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi ilmoittautua yliopistoon, jotta säilytät saamasi opiskelupaikan. Myös jatkossa läsnä- tai poissaoloilmoittautuminen tulee tehdä jokaiselle lukukaudelle opiskeluoikeuden säilyttämiseksi.

Kevään 2020 toisessa yhteishaussa hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon 28.8.2020 klo 15.00 mennessä. Ilmoittautuminen suositellaan tehtäväksi sähköisesti Opintopolun kautta.

1. Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

  • Ilmoittautuminen sähköisesti

Voit ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi sähköisesti, jos olet läsnäolevana koko ensimmäisen lukuvuoden. Ilmoittautumisen voit tehdä samalla, kun ilmoitat opiskelupaikan vastaanottamisesta Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa opintopolku.fi. Palvelussa asiointi edellyttää, että sinulla on käytössäsi verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti. Ilmoittautumisen voi tehdä myös opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen, kuitenkin viimeistään ilmoittautumisajan päättymiseen 28.8.2020 klo 15:00 mennessä.

Oma Opintopolku -palvelusta sinut ohjataan ilmoittautumista varten Oili-ilmoittautumispalveluun. Läsnäolevaksi ilmoittautuvat maksavat ilmoittautumisen yhteydessä ylioppilaskunnan jäsenmaksun, joka sisältää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n maksun.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu on pakollinen kaikille läsnäolevaksi opiskelijaksi ilmoittautuville.

Vaikka ilmoittaudut sähköisesti, tulosta itsellesi kuitti maksetusta ylioppilaskunnan jäsenmaksusta. Kuitilla saat opiskelija-alennukset ruokailusta yliopiston kampusravintoloista sekä ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelut, mikäli varsinainen opiskelijakortti ei ole opintojen alussa vielä saatavilla.

  • Ilmoittautuminen ilman sähköistä palvelua

Jos et voi ilmoittautua sähköisesti tai ilmoittaudut läsnäolevaksi vain syys- tai kevätlukukaudelle (katso edellytykset poissaolevaksi ilmoittautumiselle kohdasta 2) toimi näin: Ota opiskelupaikka vastaan ja ota yhteyttä ylioppilaskuntaan maksutietojen saamiseksi sähköpostitse ylioppilaskunta@vyy.fi.

Ilmoittautuaksesi läsnäolevaksi opiskelijaksi sinun on toimitettava hakijapalveluihin kuittikopio maksetusta ylioppilaskunnan jäsenmaksusta sekä ilmoittautumislomake. Jos olet poissaolevana syys- tai kevätlukukauden, myös todistus poissaoloon oikeuttavasta syystä (katso kohta 2).

Ilmoittautumislomake ja kuitti tulee toimittaa hakijapalveluihin ilmoittautumisajan päättymiseen 28.8.2020 klo 15:00 mennessä. Lomakkeen ja kuitin voit tuoda perille henkilökohtaisesti, lähettää postitse osoitteeseen:

Vaasan yliopisto, Hakijapalvelut
PL 700, 65101 Vaasa

tai halutessasi skannata sähköpostin liitteeksi osoitteeseen hakijapalvelut(a)univaasa.fi.

 

2. Ilmoittautuminen poissaolevaksi opiskelijaksi

Poissaolevaksi voit ilmoittautua ensimmäisenä opiskeluvuonna ainoastaan jos suoritat asepalvelusta, siviilipalvelusta, olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla tai oman vamman tai sairauden vuoksi estynyt aloittamaan opinnot. Voit ensimmäisenä lukuvuonna ilmoittautua poissaolevaksi myös, jos olet on estynyt aloittamaan opinnot covid-19-epidemiaan liittyvän viranomaismääräyksen vuoksi taikka muusta epidemiaan liittyvästä painavasta syystä. Ilmoittautuminen tulee tehdä 28.8.2020 klo 15:00 mennessä.

Jos poissaolon lakisääteinen syy osuu vain toiselle lukukaudelle (esim. asepalveluksen tai äitiysvapaan alku tammikuulla), voit silti halutessasi ilmoittautua poissaolevaksi koko vuodeksi. Huomioithan, että poissaoloaika, jonka ajalle ei ole lakisääteistä perustetta, kuluttaa opintoihin varattua aikaa.

Mikäli ilmoittaudut poissaolevaksi, et voi ilmoittautua Oma Opintopolku-palvelussa, vaan ilmoittautuminen tehdään kirjallisesti Hakijapalveluihin. Koko lukuvuodeksi poissaolevaksi ilmoittautuvan ei tarvitse maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua.

Poissaolevaksi ilmoittautuaksesi tarvitset:

  • ilmoittautumislomakkeen
  • kopion poissaoloon oikeuttavasta todistuksesta (esimerkiksi palvelukseenastumismääräys, Kelan todistus äitiys-, isyys- tai vanhempainrahakaudesta, sairauspäivärahatodistus tai lääkärintodistus).

Jos ilmoittaudut poissaolevaksi, toimita ilmoittautumislomake sekä kopio poissaoloon oikeuttavasta todistuksesta postitse osoitteella

Vaasan yliopisto, Hakijapalvelut
PL 700, 65101 Vaasa

tai halutessasi sähköpostin liitteeksi skannattuna osoitteeseen hakijapalvelut(a)univaasa.fi.

 

Jos tulet hyväksytyksi kevään toisessa yhteishaussa ja olet ensimmäisen vuoden poissaolevana, olemme sinuun automaattisesti yhteydessä seuraavana kesänä opintojen aloittamisesta. Jos opintojen aloittaminen siirtyy yli vuodella eteenpäin opiskelijaksi hyväksymisen ajankohdasta, ilmoitathan aloittamisesta hakijapalveluihin, jotta saat tiedon orientaatiopäivien ohjelmasta sekä tuutoroinnista.