Tutkimus

Väitöstiedote
24.09.2020 - Tutkimus

Väitös: Miksi työntekijät eivät toimi strategian mukaisesti?

Hyvästä strategiaviestinnästä tai ohjauskeinoista huolimatta moni työntekijä ei ymmärrä organisaation strategisia tavoitteita, saati sitten toimi niiden mukaisesti. Vaasan yliopistossa väittelevän Ausrine Silenskyten mukaan apua tähän voi tuoda vastavuoroisuus. Jos työntekijät kokevat, että organisaatio tukee heitä heidän omien henkilökohtaisten tarpeidensa ja sitoumustensa saavuttamisessa, niin he ovat avoimempia organisaation strategiaa kohtaan ja kiinnostuvat toimimaan strategisesti.
Minä & tiede -etäluento: Paikallista ruokaa!
17:00 - 18:00
rkalmi@uwasa.fi Ke, 23.09.2020 - 17:58

Etäyhteys, Vaasan yliopisto
Suomi

Luennot ja koulutukset
Ilmastokysely osoittaa: Suomalaiset kokevat oman elämänsä jo nyt ympäristön kannalta kestäväksi
Kuvat
rkalmi@uwasa.fi Ke, 23.09.2020 - 09:30
Uutinen
Tutkimus
Yhteistyö ja palvelut
Suomalaisista noin 80 prosenttia pitää nykyistä elämäntapaansa ympäristön kannalta täysin tai jokseenkin kestävänä. Noin 40 prosenttia kokee kuitenkin ristiriitoja ilmastoasenteiden ja –tekojensa välillä. Toisin kuin julkisesta keskustelusta voisi päätellä, nuoret eivät ole ilmastoasenteiltaan yhtenäinen ryhmä. Heidän näkemyksensä ovat lähellä muun väestön ilmastoajattelua.
Vaasan yliopiston tutkijat voittivat opetus-case-kilpailun maailman suurimmassa johtamisen konferenssissa
Kuvat
rkalmi@uwasa.fi Ti, 22.09.2020 - 20:03
Uutinen
Tutkimus
Vaasan yliopiston henkilöstöjohtamisen professori Riitta Viitala ja tutkijatohtori Susanna Kultalahti ovat voittaneet Dark Side Case Competition -opetus-case-kilpailun maailman suurimmassa johtamisen konferenssissa eli Academy of Managementissa. Vuosittaiseen konferenssiin osallistuu noin 15 000 henkilöä.
Uutinen
22.09.2020 - Yliopisto

Yliopiston toiminta jatkuu normaalisti koronaohjeistuksia noudattaen

Vaasan yliopisto on noudattanut toiminnassaan tehostettuja varotoimenpiteitä 9.9−22.9.2020 eräässä tutor-ryhmässä ilmenneen koronavirustapauksen vuoksi. Keskiviikosta 23.9. lähtien toiminta jatkuu aikaisemmin sovittujen toimintaperiaatteiden mukaisesti eivätkä tehostetut varotoimenpiteet ole enää voimassa.
Teollisten ratkaisujen innovaatiotoimintaan pureutuva artikkeli palkittiin parhaana
Kuvat
rkalmi@uwasa.fi To, 17.09.2020 - 10:47
Uutinen
Tutkimus
Yhteistyö ja palvelut
Vaasan yliopiston ja Wärtsilän tutkijoiden artikkeli ”Solution Provider’s Microfoundations in The Development of Product-Service Innovations” on palkittu konferenssin parhaan artikkelin palkinnolla Spring Servitization 2020 -konferenssissa.
Vaasan yliopiston tohtoriohjelmiin odotetaan jälleen paljon hakijoita
Kuvat
trantako@uwasa.fi Ma, 14.09.2020 - 08:57
Uutinen
Koulutus
Tutkimus
Syksyn haku Vaasan yliopiston tohtoriohjelmiin alkaa poikkeuksellisesti jo 15. syyskuuta. Tutkijakoulun uusi johtaja, tutkimuksen vararehtori Minna Martikainen odottaa jälleen erittäin runsaasti hakijoita. Keväällä ja vuosi sitten syksyllä hakijoiden määrä kasvoi voimakkaasti.
Uutinen
11.09.2020 - Tutkimus

Helka Kalliomäki innovaatiopolitiikan apulaisprofessoriksi

Filosofian tohtori Helka Kalliomäki on nimitetty Vaasan yliopiston innovaatiopolitiikan apulaisprofessoriksi johtamisen akateemiseen yksikköön. Kyseessä on viiden vuoden määräaikainen tenure track -tehtävä, joka tarjoaa mahdollisuuden edetä arviointien kautta suoraan professoriksi. Tehtävä on kytketty yliopiston InnoLab-tutkimusalustaan.