Arkisto

2016

Suvi Isohella jatkaa YLL:n hallituksen varajäsenenä

YLL:n liittokokous on valinnut 20.5.2016 YLL:n uuden hallituksen ajalle 1.8.2016-31.7.2018. Suvi Isohella jatkaa YLL:n hallituksessa varajäsenenä. Hän on Outi Ylitapio-Mäntylän (Lapin yliopisto) varajäsen. YLL:n hallituksen varajäsenet kutsutaan hallituksen kokouksiin puhe- ja läsnäolo-oikeudella.

Yksin, yhteistyössä vai saman katon alla?

YLL-jaoston puheenjohtajan Heli Katajamäen kirjoitus OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistyksen puheenjohtajien blogissa 1.5.2016.

2015

VYLL:n 40-vuotisjuhlat

Yhdistyksen 40-vuotista taivalta juhlittiin tiistaina 12.5.2015 Vaasan työväen purjehdusseuralla. Juhlapuheen piti YLL:n puheenjohtaja Seppo Sainio.

Sirpa Sipola palkittiin stipendillä

Kielipalvelut-yksikön ruotsin kielen yliopistonlehtori Sirpa Sipola on saanut Svenska folkskolans vännerien ja Suomen Ruotsinopettajat ry:n myöntämän vuoden 2015 ruotsinopettajan stipendin. Stipendi on suuruudeltaan 5000 euroa.

sirpa2015a.jpg

Kielikylpymenetelmän käytöstä aikuisille kielenoppijoille vuonna 2006 väitellyt Sipola on opettanut ruotsia äidinkielenä, toisena kielenä ja vieraana kielenä. Aiemmin hän opetti Svenska handelshögskolanissa Vaasassa. Vuodesta 2011 Sipola on toiminut Vaasan yliopistossa yliopistonlehtorina. Sipola opettaa suomenkielisiä kauppatieteen ja humanistisen alan opiskelijoita, jotka suorittavat opintoihin pakollisena kuuluvan toisen kotimaisen kielen kurssin.

- Ensi vuonna opetan myös hallintotieteilijöitä. Ammattikielen opettaminen eri alan opiskelijoille vaatii jatkuvaa itsensä ajan tasalla pitämistä, lehtiartikkelien lukemista, ajankohtaisen yhteiskunnallisen keskustelun seuraamista, jotta pysyy asioista selvillä ja tietää termit, mitä käytetään, Sipola toteaa.

Tunnustuksen perusteena mainitaan Sipolan kannustava ja tukeva opetustapa. Hän rohkaisee opiskelijoita käyttämään ruotsia. Lisäksi Sipola innostaa kieliyhteistyöhön tandem-metodin avulla, jolla osoitetaan, että ruotsin opiskeleminen on sekä hauskaa että mahdollista.

- Ruotsin taito voi olla hyvinkin heikko, mutta esimerkiksi tandem-tapaamisissa opiskelijat saavat kokea, ettei viestiminen ole silti mahdotonta. Samalla alkaa sanasto ja kulttuuritietämys karttua,  Sipola kertoo. Tällä hetkellä Sipola keskittyy tutkimaan erityisesti vuorovaikutuksellisesta oppimista ja valmisteilla on artikkeli Kielipalvelujen kielikaveriopetuksen toimivuudesta.

Teksti ja kuva: Heli Katajamäki

Yliopisto-opettajia palkittiin Vaasan yliopiston vuosijuhlassa 26.1.2015

Vaasan yliopisto myönsi Vuoden opetusteko 2014 -palkinnon yliopisto-opettaja Laura Lappalaiselle, joka aktiivisesti kehittää tietotekniikan opetusta. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta puolestaan myönsi Best International Teacher -palkinnon yliopisto-opettaja John Shepherdille ansiokkasta opetuksestaan Kielipalvelut-yksikössä.

 

Lappalainen.jpg

Palkittu yliopisto-opettaja Laura Lappalainen

 

Aiheesta lisää yliopiston uutisissa

Päivitetty 24.03.2017 - Verkkotoimitus
Login