Ohjeita rinnakkaissessioiden puheenjohtajille ja esittäjille


Peda-forum -päivien rinnakkaissessiot ovat tärkeä tapahtuman onnistumiseen vaikuttava tekijä.
Siksi pyydämme rinnakkaissessioiden puheenjohtajia ja esittäjiä ottamaan huomioon seuraavat ohjeet.

Peda-forum -päivien rinnakkaissessiot
Peda-forum -päivillä on 4 rinnakkaissessiota. Samaan aihepiiriin liittyvät alustukset/esitykset on koottu teemaryhmiksi rinnakkaissessioihin. Jokaiselle teemaryhmälle on merkitty puheenjohtaja esitysehdotuslomakkeella kysyttyjen tietojen perusteella.

Teemaryhmien kanssa samaan aikaan järjestetään työpajoja, joissa käsitellään tapahtuman teemaan liittyvää aihetta työpajan pitäjän valitsemalla tavalla.

Tiedot teemaryhmille ja työpajoille varatuista tiloista julkaistaan päivien www-sivuilla.

Aikataulu esitysmateriaalien toimittamisesta
Teemaryhmien esitysten (n. 20 min) esittäjät lähettävät esitysmateriaalinsa viimeistään 11.8.2017 osoitteeseen pedaforum2017@univaasa.fi

Työpajoissa esittäjät voivat valintansa mukaan lähettää esitykset etukäteen tai avata esityksen itse työpajan aikana. Jos esitys avataan työpajan aikana, on esitykselle hyvä tehdä myös varmuuskopio, josta esityksen saa tarvittaessa esille.

Esitysmateriaalit voi nimetä teemaryhmän/työpajan koodin ja esittäjän mukaan, esim. 1A Maija Meikäläinen. Viestin otsikoksi voi merkitä Vaasa 2017 esitysmateriaalit 1A.
Esittäjät vastaavat itse esitysmateriaalin kopioimisesta, mikäli materiaalia halutaan jakaa osallistujille. Varaa esityksesi varmuuden vuoksi mukaasi myös muistitikulle.

Yleisiä ohjeita
Teemaryhmissä on 3-4 esitystä. Kolmen esityksen ryhmässä aikaa on 20 min esitys + 10 min keskustelu. Neljän esityksen ryhmässä aikaa on 15 min esitys + 5 min keskustelu. Teemaryhmän kesto on yhteensä 1,5h.

Työpajan pitäjä vastaa työpajan toteutuksesta. Työpajan kesto on noin 1,5 h.

Teemaryhmät ja työpajat on aikataulutettu. Aikataulun noudattaminen on teemaryhmien puheenjohtajan ja esiintyjien sekä työpajan pitäjien vastuulla. Tarkistathan ohjelmasta oman sessiosi keston.

Teemaryhmien esittäjien ja puheenjohtajien rooli
Teemaryhmien esittäjät vastaavat oman esityksensä valmistelusta. Esittäjät huolehtivat myös, että ehtivät esittää oman esityksensä sille varatussa ajassa.

Puheenjohtajat saavat ennen päiviä kootun tiedon oman teemaryhmänsä esityksistä. Teemaryhmän aluksi puheenjohtajat toivottavat esittäjät ja yleisön tervetulleiksi sekä esittelevät lyhyesti nimeltä ryhmässä olevat esitykset. Tämän jälkeen aloitetaan teemaryhmän esitykset. Puheenjohtajan johdolla käydään myös lyhyt keskustelu jokaisesta esityksestä. Session lopuksi on puheenjohtajan hyvä tehdä lyhyt yhteenveto ja kiittää puhujia sekä yleisöä.

Rinnakkaissessiotilojen varustelu
Kaikissa tiloissa on tietokone Windows-käyttöjärjestelmällä, dataprojektori sekä langaton nettiyhteys, ja auditorioissa on lisäksi äänentoisto. Tunnukset toimitetaan tiloihin, ja järjestäjille toimitetut esitysmateriaalit laitetaan koneille valmiiksi.

Teemaryhmien esityksissä (n. 20 min) esittäjän oman kannettavan tietokoneen käyttö ei ole sallittua.
Työpajoissa esittäjät voivat käyttää omia kannettavia koneitaan. Työpajan pitäjien tulee huolehtia itsenäisesti erityisistä teknisistä tarvikkeista, kuten adaptereista ja johdoista.

Jos haluat järjestellä tilan kalustusta, saavuthan hyvissä ajoin paikalle, jotta ehdit muokata tilaa haluamallasi tavalla. Peda-forum -päivillä on salivastaavia, jotka auttavat tarvittaessa käytännön asioissa.

Otathan meihin yhteyttä, jos sinulla on jotain kysyttävää – vastaamme mielellämme kysymyksiin!

Ystävällisin terveisin
Peda-forum -päivien 2017 järjestäjät
pedaforum2017@univaasa.fi

Päivitetty 10.08.2017 - Yliopisto-opettajan blogi
Login