Kirjastopalvelut

Vaasan tiedekirjasto Tritonia

Vaasan tiedekirjasto Tritonia sijaitsee Palosaarella osoitteessa Yliopistonranta 7. Kirjastosta on myös avoimen yliopiston opiskelijan mahdollista lainata kurssikirjoja ja opintoja tukevaa tieteellistä kirjallisuutta. Kokoelmiin sisältyy erityisesti eri koulutusalojen kirjallisuutta sekä hakuteoksia, virallisjulkaisuja, sanakirjoja ja muita tiedonhaun apuneuvoja. Kirjastoon tulee noin tuhat aikakaus- ja sanomalehteä. Kasvava osa kirjaston aineistosta, erityisesti lehdistä ja hakuteoksista, on saatavissa verkkojulkaisuina internetistä.

Kirjaston uudet asiakkaat voivat anoa kirjastokorttia täyttämällä Tritonian verkkosivuilla olevan kirjastokorttilomakkeen. Uuden kirjastokortin voi hakea kolmen (3) arkipäivän kuluttua kirjaston lainaustiskiltä.

Tiedekirjastossa ja samassa rakennuksessa sijaitsevassa oppimiskeskuksessa on käytössä ryhmätyötiloja, joita voi varata etukäteen. Tarjolla on muun muassa kaksi atk-luokkaa, av- ja multimediatiloja, tutkijapaikkoja sekä runsaasti lukupaikkoja, joista osa on varustettu tietokoneilla. Lukusaleissa voi työskennellä kirjaston aukioloajan ulkopuolellakin.

Avoimen yliopiston opiskelijoille on tarjolla vuosittain tietokantojen ja kirjaston käytön koulutusta Tiedonhankintataidot I -kurssilla (erillinen ilmoittautuminen).

Lisää tietoa aukioloajoista, lainaamisesta, kaukolainoista, kokoelmista ym. saa verkkosivuilta osoitteesta http://www.tritonia.fi/. Kirjaston sivuilta pääsee myös Finna-tietokantaan, jonka avulla voi uudistaa omia lainojaan sekä tehdä varauksia kirjoihin.

Tritonian tietokantojen etäkäyttö

Avoimen yliopiston opiskelijalla on opinto-oikeuden voimassaolon ajan pääsy kansalliseen tiedonhakuportaaliin Finnaan, jonka kautta voi käyttää Vaasan yliopistolle hankittuja verkkoaineistoja. Tietokantojen etäkäyttö esim. kotikoneelta onnistuu kirjautumalla sisään Finnaan.   Finna-portaali löytyy osoitteesta www.tritonia.finna.fi/uva. Yliopiston tutkinto-opiskelijat käyttävät kirjautumiseen yliopiston sähköpostin käyttäjätunnusta ja salasanaa (haka-tunnuksia).

Avoimen yliopiston opiskelijat kirjautuvat Finnaan samoilla tunnuksilla kuin WebOodiin ja Moodleen (la+opiskelijanumero).

Tietoa etäopiskelijoille

https://www.tritonia.fi/fi/etaopiskelijat

 

Finna-portaalin ohjeet

Päivitetty 07.12.2017 - Levón-instituutti
Login