Materiaalit

OHJELMOINTI

Ohjelmointia varhaiskasvatukseen

Tähän sivustoon on kasattu vinkkejä ohjelmoinnin opettamiseen aina varhaiskasvatuksesta 1-2. luokka-asteeseen asti. Lue lisää tästä.

Ohjelmointia Scratch-ohjelmointiympäristössä 3-6. luokkalaisille

Tältä sivustolta löytyy suomenkielisiä vinkkejä ja koodiesimerkkejä Scratch-ohjelmointiohjelman käytöön liittyen. Sivuston on tarkoitus toimia tukimateriaalina opettajille, jotka käyttävät opetuksessaan Scratch-ohjelmaa. Toki vinkkejä saa hyödyntää kaikki innokkaat ohjelman käyttäjät. Ohjelman sivustoon pääset tästä.

Ohjelmointia Construct-ohjelmointiympäristössä yläkoululaisille

Tältä sivustolta löytyy suomenkielisiä vinkkejä Construct-ohjelmointiohjelman käytöön liittyen. Sivuston on tarkoitus toimia tukimateriaalina opettajille, jotka käyttävät opetuksessaan Construct-ohjelmaa. Toki vinkkejä saa hyödyntää kaikki innokkaat ohjelman käyttäjät. Ohjelman sivustoon pääset tästä.

TIEDEPROJEKTIT

Tiedeprojekteja varhaiskasvatukseen

Tästä kansiosta löydät esimerkkejä tiedekokeiluista, joita voi toteuttaa päiväkodissa. Ohjeet perustavat osittain LUMA-Suomi ohjelman StarT-materiaaleihin. StarT-ohjelmasta löydät lisätietoa ohjelman kotisivuilta ja LUMA-keskus Pohjanmaan kotisivujen StarT-osiosta.

 

MUUT SIVUSTOT

Tähän on koottu hyödyllisiä linkkejä muiden sivujen tarjoamiin materiaaleihin.

LUMA SUOMI ohjelman materiaalit

LUMA SUOMI tuo kouluihin opettajien kanssa suunniteltuja ja testattuja uudenlaisia opetuksen työtapoja. Koulutyötä tuetaan tuottamalla vapaasti käytettäviä oppimismateriaaleja. Tässä linkki hankkeissa kehitettyihin materiaaleihin

https://suomi.luma.fi/materiaalit/

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen materiaalit päiväkotien käyttöön

Nettisivulla on viisi esimerkkiä varhaiskasvatukseen soveltuvista luonnontieteellisistä töistä.

https://luma.uef.fi/5331/

Koulusta kouluun -hankkeen materiaalit

LUMA-Suomi hankkeessa kehitettiin tutkimuksellisia opetuskokonaisuuksia, joilla voi eheyttää luonnontieteiden opetusta perusopetuksessa. Osa töistä voi sopia myös varhaiskasvatukseen. Työt ovat suhteellisen helposti toteutettavissa koulusta ja kotoa löytyvillä välineillä. Tässä linkki hankkeen materiaaleihin

https://luma.uef.fi/hankkeet/koulutuksesta-kouluun/

StarT-ohjelman materiaalit

StarT-ohjelman sivuilla on vinkkejä tiedeprojekteihin. Esimerkkiprojektit on luokiteltu luokka-asteen mukaan (varhaiskasvatus, ala/yläkoulu, lukio ja ammatillinen koulu) tai teeman mukaan (matematiikka ympärillämme, tähdet ja avaruus ym.)

https://start.luma.fi/materiaalit/materiaalipankki-2/

Heurekan tempputehdas

Heurekan tempputehtaan sivuilla on esitelty tiedetemppuja, jotka on suhteellisen helppo toteuttaa kotoa löytyviltä välineillä. Temput on jaoteltu eri kategorioihin kuten ääni, lämpö, valo ja väri.

http://tempputehdas.heureka.fi/tiedetemput/

E-jippo-sivujen materiaalit

Jippo-kerhon sivuilla on paljon vinkkejä, miten toteuttaa tiedekokeiluja pienempien lapsien kanssa. Koe-esimerkeissä on mukana myös tarinallisuutta ja draamaa.

http://www.ejippo.fi/

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 17.12.2018 - Luma-keskus
Login