LUMA-keskus Pohjanmaa

 

LUMA-keskus Pohjanmaan tehtävänä on edistää luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomea, johon kuuluu yhteensä 13 keskusta suomalaisten yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä.

 

AJANKOHTAISTA

 

Keksi LUMA-tiedeluokalle uusi innostavampi nimi!

Technobothnialla LUMA-tiedeluokassa vierailee vuosittain satoja lapsia ja nuoria. Tiedeluokalle tarvitaan innostavampi nimi, joka jää mieleen. Auta meitä keksimään uusi nimi ja voit voittaa laadukkaan hupparin Vaasan yliopiston logoilla.

Tiedeluokkatoiminta on tarkoitettu pääsääntöisesti 3-19-vuotiaille. Luokassa vierailee päiväkoti- ja koululaisryhmiä ja siellä pidetään tiedekerhoja, kesäleirejä ym. Tiedeluokan nimen pitäisi  kuvastaa Vaasan yliopiston tekniikan yksikköä ja Technobothniaa. Tiedeluokka-aktiviteeteissa painottuvat hajautetut ja uusiutuvat energiajärjestelmät ja energiaketjun hallinta.

Ehdotuksia uudesta nimestä otetaan vastaan 20.9. saakka. Uusi nimi paljastetaan maanantaina 30.9. LUMA-keskus Pohjanmaan kotisivuilla ja some-kanavilla. Voittanutta nimeä ehdottanut henkilö palkitaan Vaasan yliopiston hupparilla. Voittajaan ollaan yhteydessä 30.9. jälkeen.

Nimeämiskilpailuun voit osallistua tästä: http://bit.ly/2OIWvRi

Sphero- kiertue valtaa maakuntaa tänä syksynä.

Haluatko tarjota luokallesi erilaisen oppitunnin graafisen ohjelmoinnin parissa? Nyt siihen on mahdollisuus, sillä LUMA-keskus Pohjanmaa jalkautuu Sphero-robottipallojen kanssa maakuntaan.

Kutsu meidät vierailulle koulullenne ja ohjaamme robottipallojen graafista ohjelmointia 2 oppituntia (korkeintaan 2 tuntia). Esimakua Sphero-ohjelmoinista voi katsoa: https://www.youtube.com/watch?v=wmtncRJ_UP8. Tarkempaa tietoa mahdollisista vierailun ajankohdista, ohjelmasta, sisällöstä sekä kohderyhmästä löydätte alla olevasta kuvasta. HUOM! Vierailuajankohtia on rajoitetusti!

Spherokiertue_syksy2019.png

Avaa isompi kuva tästä.

Ilmoittautuminen vierailukouluksi alkaa 19.8.2019 klo 15:00. Paikat ovat täynnä!

  

Peliprojekti-kilpailu on ratkennut; Kouran koulu Seinäjolta vei voiton alakoulun Scratch-sarjassa ja Isojoen koulukolmion vei voiton yläkoulun Construct-sarjassa.

LUMA-keskus Pohjanmaa järjesti opettajien täydennyskoulutukseen "Innostavilla peleillä uusia tuulia opetukseen" liittyen peliprojektikilpailun syksyllä 2018 koulutukseen osallistuneille kouluille. Kilpailun tavoite oli motivoida opettajia viemään koulutuksella tehty peliprojektisuunnitelma käytäntöön vetämällä suunnitelma läpi oppilaiden kanssa ainakin kerran kevään 2019 aikana. Kilpailun tuloksena oppilaat koodasivat hienoja pelejä ja pääsivät sisään ohjelmoinnin maailmaan. Koko projekti ja yksittäiset pelit pisteytettiin tuomariston toimesta. Voiton alakoulun sarjassa vei Kouran koulu Seinäjoelta ja voiton yläkoulun sarjassa vei Isojoen koulukolmio. Kilpailu oli tiukka ja monet koulut olivat tehneet erittäin hienoa työtä! Onnittelut siis kaikille kilpailuun osallistuneille kouluille.

Testaa voittajapelejä

Alla olevista linkeistä pääset pelaamaan voittajapelejä. HUOM! Huolehdithan, että käytössäsi on myös kuulokkeet ja saat kaiken irti pelielämyksestä.

Kouran koulu, Seinäjoki - Scratch-peli Merijahti!

Isojoen koulukolmio, 7.luokka - Urhon Construct3-peli , joka oli samalla koko yläkoulun kilpailun parhaat pisteet saanut yksittäinen peli. Pelissä oli hienosti upotettu mukaan myös pedagogiikkaa.

Tunnelmia

Molemmat koulut voittivat palkinnoikseen koululle 2 ohjelmoitavaa Sphero SPRK+ robottipalloa. Palkinnot toimitettiin kouluille, hymyt olivat herkässä. Samalla oppilaat saivat esimakua robottipalloista.

Kouran_koulu_60.png

Kuva: Kouran koulun tuuletukset uusien Sphero SPRK+ robottipallojen kanssa.

Isojoki_final.png

Kuva: Isojoen koulun oppilaat testaavat robottipallojen ohjelmointia.

Kilpailu järjestettiin osana LUMA-Suomi kehittämishanketta "Oppiaineet ja opettajat integroivaa tietotekniikan ja ohjelmoinnin opetusta." 2017-2019

StarT-festarit pidettiin Vaasan yliopistolla keskiviikkona 10.4.2019. Kooste päivän tapahtumista nähtävillä:

/fi/sites/luma/start-ohjelma/start-uutisia/

Opintokäynnille LUMA-Tiedeluokkaan?

Kutsumme päiväkoti- ja kouluryhmiä vierailemaan LUMA-tiedeluokassa Technobothnialla ja Vaasan yliopistolla. Olemme hankkineet luokkaan uusia innostavia oppimisvälineitä kuten robottipalloja ja Voimalat. Lisätietoja -linkistä näet, millaisia työpaketteja tarjoamme. Ota rohkeasti yhetyttä!

 

Pieni_logo.jpg

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 30.08.2019 - Verkkotoimitus
Login