LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA 

LUMA-keskus Pohjanmaan tehtävänä on edistää luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomea, johon kuuluu yhteensä 13 keskusta suomalaisten yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä.

 

AJANKOHTAISTA

StarT-yleisöäänestys on alkanut!

LUMA-keskus Suomi kutsuu kaikki osallistumaan StarT-kauden 2018-2019 yleisöäänestykseen. Ohjelman YouTube-kanavalla on julkaistu videoita tämän vuoden projekteista ja hyvistä opetuskäytänteistä. Äänestämällä videoita voit vaikuttaa, mikä oppimisyhteisö palkitaan StarT-gaalassa yleisön suosikkina. StarT-gaala järjestetään Jyväskylässä kesäkuun alussa. Äänestysaikaa on 7.4. saakka. Tässä suora linkki ohjelman YouTube-kanavalle: https://www.youtube.com/channel/UCuq9t3dLxgHNDD3-8bR4i0Q/playlists

UniFun-luokkaretkitapahtuma Palosaaren kampusalueella Vaasassa 23.-28.5.

LUMA-keskus Pohjanmaa, Vaasan yliopisto ja Vaasan ammattikorkeakoulu järjestävät yhdessä UniFun-tapahtuman 23.-28.5., jolloin Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alakoulu- (3.-6.-luokat) ja yläkoululuokat ovat tervetulleita luokkaretkelle Palosaaren kampukselle. Neljän päivän ajan kampusalueella järjestetään innostavia aktiviteetteja liittyen luonnontieteisiin, matematiikkaan ja teknologiaan. Tapahtuman aikana alakoululaiset pääsevät mm. testaamaan mobillitiedepuistoa ja rakentamaan lentäviä laitteita. Yläkoululaiset taas pääsevät kisaamaan hauskassa ja leikkimielisessä ScienceRace-suunnistusseikkailussa. Kannattaako taktikointi vai nopeus? Tässä seikkailussa kaikilla on mahdollisuus voittaa! UniFun-tapahtumassa on myös mahdollista päästä kurkistamaan robottien valtakuntaan Technobothnialla. Technobothnialla tutustutte 3D-printattuun robottiin ja näette, miten sähköistä meno Technobothnialla oikeastaan on.

Yläkoulun tapahtumassa on vapaana vielä yksi luokkapaikka tiistaille klo 10:45 alkaen. ilmoittautuminen ja lisätiedot tapahtumasta: https://drive.google.com/file/d/1e4Qu9mNeag_5_EqBLBoQBUmTNmQ6VAIr/view?usp=sharing

Alakouluille tarkoitetut ryhmä ovat täynnä.

Opintokäynnille LUMA-Tiedeluokkaan?

Kutsumme päiväkoti- ja kouluryhmiä vierailemaan LUMA-tiedeluokassa Technobothnialla ja Vaasan yliopistolla. Olemme hankkineet luokkaan uusia innostavia oppimisvälineitä kuten robottipalloja ja Voimalat. Lisätietoja -linkistä näet, millaisia työpaketteja tarjoamme. Ota rohkeasti yhetyttä!

 

StarT-festarit järjestetään Vaasan yliopistolla 10.4.2019! Klikkaamalla otsikkoa saat lisätietoa.

Pieni_logo.jpg

Päivitetty 20.03.2019 - Verkkotoimitus
Login