LUMA-keskus Pohjanmaa

 

LUMA-keskus Pohjanmaan tehtävänä on edistää luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. LUMA-keskus Pohjanmaa on osa kansallista LUMA-keskus Suomea, johon kuuluu yhteensä 13 keskusta suomalaisten yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä.

 

AJANKOHTAISTA

Uusi vuosi uudet kujeet! Mutta sitä ennen katsaus vuoteen 2018, joka oli LUMA-keskus Pohjanmaan puolesta hieno vuosi. Kiitos siitä kaikille toiminnassamme 2018 mukana olleille yhteistyökumppaneille, kerholaisille, kouluille, opettajille ja päiväkodeille. Tavoitimme vuoden aikana lähes 800 lasta ja nuorta toiminta-alueellamme. Olemme järjestäneet tapahtumia kuten TEK-perhepäivä yhdessä Tekniikan akteemisten kanssa ja Lasten yliopiston yhdessä Vaasan yliopiston viestintätiimin kanssa. Vuoden aikana järjestimme kaksi suosittua tiedekerhoa alakouluikäisille. Ensimmäisessä kerhossa tutkittiin rikosta salapoliiseina ja toisessa kerhossa perehdyttiin Aurinkokuntaamme. Olemme myös ottaneet vastaan monia luokkia ja yhden päiväkotiryhmän tiedeluokassamme Technobothnialla. Ryhmäkoot ovat vaihdelleet 9 – 160 hengen välillä. Olemme olleet monessa mukana.

Ala- ja yläkoulun opettajille suunnattu ”Innostavilla peleillä uusia tuulia opetukseen” –koulutus on lähtenyt käyntiin upeasti. Syksyn aikana koulutukseen osallistui yli 150 opettajaa 25 koulusta Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Nyt keväällä 2019 koulutetaan edelleen opettajia jopa Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla saakka.

Uusi vuosi 2019 tuo tullessaan paljon uusia tapahtumia, joista tiedotamme tällä sivustolla lisää kevään mittaan. Tehdään vuodesta 2019 vähintään yhtä tapahtumarikas mitä viime vuosi oli. Odotamme innolla tulevaa vuotta!

 

Opintokäynnille LUMA-Tiedeluokkaan?

Kutsumme päiväkoti- ja kouluryhmiä vierailemaan LUMA-tiedeluokassa Technobothnialla ja Vaasan yliopistolla. Olemme hankkineet luokkaan uusia innostavia oppimisvälineitä kuten robottipalloja ja Voimalat. Lisätietoja -linkistä näet, millaisia työpaketteja tarjoamme. Ota rohkeasti yhetyttä!

 

StarT-festarit järjestetään Vaasan yliopistolla 10.4.2019! Klikkaamalla otsikkoa saat lisätietoa.

Pieni_logo.jpg

Päivitetty 16.01.2019 - Verkkotoimitus
Login