panorama_digitiimi_web_icons.jpg

Digiopetus Vaasan yliopistossa

Olemme monialainen verkosto digitaalisen opetuksen kehittämisen ja tuen toimijoita, (pedagogeja, IT-asiantuntijoita, opiskelun ja opetuksen tuen asiantuntijoita ja opetushenkilökuntaa) Vaasan yliopistosta. Tavoitteenamme on laadukkaan digiopetuksen edistäminen yliopistossamme.

Luomme, olemme ja elämme digiopetuksen strategiaa

  1. tuomalla laatua ja yliopistotason linjauksia digiopetuksen kentälle,
  2. ylläpitämällä ja kehittämällä oppimisalustoja ja oppimisen järjestelmiä,
  3. tukemalla ja kouluttamalla opettajia sekä
  4. kehittämällä yliopiston oppimismaisemaa (fyysinen ja digitaalinen kampus).

Lue lisää

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ajankohtaista

Save the date: Yhdessä digisti! - Opetuksen ja tutkimuksen tuen päivä 16.5.2019

Viime vuonna hyvin alkanutta perinnettä on hyvä jatkaa!

Opetuksen tuen digitiimi ja digimentorit järjestävät yhdessä akateemisten palveluiden ja Tritonian kanssa Yhdessä digisti! - Opetuksen ja tutkimuksen tuen päivän 2019 torstaina 16.5.2019 klo 9-16. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki opetuksen kehittämisestä ja teknologiatuetusta oppimisesta ja opettamisesta innostuneet ja kiinnostuneet.

Päivän aikana saat tietoa mm. opetusta ja ohjausta tukevista digitaalisista mahdollisuuksista, paikallisen kehittämisverkoston toiminnasta, hyvistä käytänteistä sekä kärkihankkeiden kautta opitusta.

Iltapäivän työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen, tästä ja muustakin lisätietoa lähempänä tapahtumaa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

1.11. 2018 Pelit ja pelillistäminen korkeakouluopetuksessa -seminaari yliopistolla

Tervetuloa Vaasa Game Days -tapahtuman yhteydessä järjestettävään seminaariin "Games and Gamification in Higher Education" marraskuun 29. päivänä klo 13:00 – 16:00 Fabriikissa F141. (Yliopistonranta 10, Vaasa).

Seminaarin ohjelma (online-pdf): http://bit.ly/2AQSgKl
Lisätietoja: /fi/events/vgd_seminar/

1.10.2018 EXAM-webinaarit käynnistyvät

Syksyn EXAM-Webinaarit alkavat perjantaina 5.10.2018! Aiheena "Osaamisen arviointi EXAMilla – EXAM 4.0, EXAMin käyttö eri oppiaineissa" Lisätietoja: https://e-exam.fi/webinaarit

1.10.2018 Uutta opetustiloissa

Oppimisympäristön tila D102 ajantasaistettiin keväällä 2018 ja auditorio Kurténin av-tekniikkaa uusittiin elokuussa 2018. Uusittujen opetustilojen teknisiin ratkaisuihin opetuskäytössä pääsee tutustumaan jatkossakin opastetusti.

1.10.2018 Koulutukset

Korkeakoulupedagogiikan (60op) kokonaisuuden lukuvuoden 2018-2019 kurssit ovat täynnä. Opetuksen tuen digitiimi ja Edulab järjestävät yhteistyössä koulutusohjelmille ja opettajille räätälöityjä digipedagogiikan kursseja ja työpajoja. Edulabin lyhytkursseille voi ilmoittautua Edulabin kurssitarjottimen kautta.

1.10.2018 Moodle kaikille kursseille

Kaikilla yliopiston kursseilla tulee olla jatkossa Moodle-toteutus (kurssisivu, jossa ovat opintojakson tärkeät ja ajankohtaiset tiedot, tavoitteet, toimintatavat, arviointikriteerit, yhteystiedot ja aikataulu). Koulutusohjelmia kannustetaan huolehtimaan, että Moodle-toteutus löytyy joka kurssilta. Työpajoja ja lähitukea on tarjolla Moodlen käyttöönottoon.

1.10.2018 Tukiverkosto kasvaa

Syksyllä 2017 koulutusohjelmiin haettiin digipedagogisia yhdyshenkilöitä ja vuoden vaihteessa koulutusohjelmat kirjasivat ensimmäistä kertaa digiopetuksen tavoitteitaan, joihin digitiimin toimijoilta on annettu kohdennettua tukea ja koulutusta. Tänä syksynä tavoitteisiin palataan ja koulutusohjelmia tuetaan digiopetuksen toiminnan arvioinnissa.

Digiopetuksen verkostoa täydentää myös syksystä 2018 eteenpäin 4 uutta vertaistukena ja linkkinä toimivaa digimentoria, kukin omassa akateemisessa yksikössään. Digimentori-toimintaa pilotoidaan kaksi vuotta.

15.9.2018 Adobe Connectista Zoomiin

Keväällä yliopistolle hankitun Zoom-verkkokokousohjelmiston koulutusta järjestetään pyynnöstä koulutusohjelmien opettajaryhmille. Adobe Connectista luovutaan syyskuun loppuun mennessä. Zoom-ohje.

15.9.2018 Pedaforum-päivillä Turussa

Korkeakoulupedagogiikan kansallisille Pedaforum-päiville (https://pedaforum2018.fi/) Turkuun osallistui elokuussa iso joukko yliopistolaisia. Esityksissä näkyivät ja kuuluivat mm. markkinoinnin yliopisto-opettaja Päivi Borisov, johtamisen professori Riitta Viitala ja suomen kielen yliopisto-opettaja Marjut Männistö Linginnosta. Myös HELLA-hankkeella oli päivillä useita alustuksia ja korkeakoulujen yhteishankkeissa yliopistostamme mukana esittelemässä kuultiin Pedagogisen koulutusohjelmajohtamisen teemasta tutkijatohtori Jenni Kantolaa ja hybridiopetuksen digitaalisista ja fyysisistä tiloista digivalmentaja Sanna Erosta. Seuraavan kerran Pedaforum-päivät järjestetään Helsingissä kesäkuussa 2019

Päivitetty 22.02.2019 - Verkkotoimitus
Login