Tässä ja nyt

p1030446.JPG
Osallisuusseminaarissa Simon Duffy kertoi sosiaalisista innovaatioista ja hyvinvointiyhteiskunnan haasteista

Tuore tutkimustulos: Turvatut ja tasapainoiset kasvuolosuhteet ennustavat hyvää sydänterveyttä aikuisena. Hyvinvoinnin ja johtamisen tutkimusohjelmassa tutkitaan hyvinvoinnin terveyden ja positiivisen mielenterveyden yhteyksiä. Tämä tutkimus on toteutettu yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Lue lisää tutkimuksen tiedotteesta täältä. Erittäin arvostetussa Circulation-lehdessä (impact factor 14.95) julkaistu tutkimus noteerattiin myös kyseisen lehden pääkirjoituksessa. Vuonna 2015 on odotettavissa lisää tutkimustuloksia nuorten ja nuorten aikuisen positiiviseen mielenterveyttä selittävistä tekijöistä Pohjanmaalla. (12.1.2015).

Pohjanmaalle perustetaan mielenterveysalan kriisikeskus. Vaasanseudun Mielenterveysseura ry on saanut RAY:ltä rahoitusta Pohjanmaan kriisikeskuksen perustamiseksi (2015-2018). Tiedote suomeksi ja ruotsiksi (18.12.2014).

Hallinnon tutkimuksen päivät pidettiin 27.-28.11.2014 Vaasan yliopistolla. Teemana oli hallinto, yhteiskunta ja kompleksisuus – Vuoropuhelua kaaoksen äärellä. Lue lisää nettisivuilta.

"Johtajana kaaoksen reunalla. Kuinka selviytyä pirullisista ongelmista?" teos on ehdolla Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi (9.10.2014).

Pohjanmaan terveystieteiden päivät pidettiin Vaasassa 18-19.9.2014. Ohessa päivien tiedote.

Keskustelu- ja vaikuttamistilaisuus sosiaalipalveluista sote-uudistuksessa järjestettiin 17.9.2014 Helsingissä eduskunnan Pikkuparlamentissa SOSNetin, sosiaalialan osaamiskeskusten ja eduskunnan yhteistyönä. Tilaisuudessa pohjoismaisesta näkökulmasta puheenvuoron piti Marjo Hannu-Jama. Muut tilaisuuden materiaalit löytyvät tämän linkin takaa.

Hyvinvoinnin ja johtamisen monitieteisen tutkimusohjelman johtajan sekä BoWer-verkoston syysterveiset (9.9.2014).

BoWer-verkoston uutiskirje 2/2014 on ilmestynyt.

Osallisuusseminaari pidettiin Vaasassa 23.5.2014. Lue Uutinen tapahtumasta ja katso seminaarin esitykset Farewell to Welfare ja Innovation for Citizenship

Mielenterveyskysely kartoittaa Länsi-Suomessa asuvien ihmisten kokemuksia – tavoitteena edistää asukkaiden hyvinvointia. Kysely käynnistyy huhtikuussa 2014. Tiedote suomeksi ja ruotsiksi.

Tietoa tarvitaan mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämiseen. Länsi-Suomen mielenterveyskyselyä toteuttavan tutkimusryhmän kirjoitus Pohjalaisessa 3.4.2014

Seuraa BoWerin blogia: blogs/project/bower/

 

Tulevia tapahtumia ja tiedotettavaa

BoWer – Pohjanmaan hyvinvointipalvelujen tutkimus- ja innovaatioverkosto jatkaa toimintaansa seuraavasti:

Hyvinvoinnin, terveyden ja sen osana mielenterveyden edistämisen teemaryhmä: seuraava kokoontuminen on syksyllä 2016. Tarkemmat tiedot kokousajasta ja paikasta ilmoitetaan myöhemmin.

 

 

 

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi