panorama_ilmakuvapalosaarinettivaakajs-2.jpg

BothniaTM - Kestävän kehityksen vauhdittaminen Pohjanmaalla

EU_EAKR_FI_vertical_20mm_rgb.pngVipuvoimaaEU_2014_2020_rgb.png

Kansainvälisissä, kansallisissa ja paikallisissa sopimuksissa on sitouduttu vähentämään merkittävästi kasvihuonepäästöjä tulevien vuosien aikana. Asetettujen tavoitteiden saavuttaminen vaatii eri yhteiskunnallisten toimijoiden muutoshalukkuutta ja -kykyä sekä erityisesti muutosprosessin tukemista.

BothniaTM vastaa tähän tarpeeseen jalkauttamalla systeemisen muutoksen suuntaamisen toimintamallin, Transition Management, Vaasaan. Hankkeen tavoite on lisätä mallin tuntemusta tutkijoiden ja kaupungin toimijoiden joukossa sekä testata mallin menetelmät ns. murrosareenassa, ja siten tukea Vaasan energia- ja ilmasto-ohjelman toteuttamista.

BothniaTM toteutetaan yhteistyössä DRIFT-instituutin kanssa (Dutch Research Institute for Transitions, Erasmus University Rotterdam), joka on Euroopan johtava kestävän kehityksen tutkimus- ja koulutusinstituutti. Hankkeessa tehdään myös yhteistyötä Smart Energy Transition -hankkeen kanssa, joka toteutti yhdessä Sitran kanssa vuonna 2017 kansallisen energiamurros­areenan.

Materiaalia BothniaTM-murrosareenaan liittyen löytyy alustasta https://murrosareena.fi/vaasa2018 Alustan salasana voi pyytää osoitteesta moen(at)univaasa.fi

Lisätietoja

Professori Arto Rajala, hankkeen vastuullinen johtaja, 029 449 8141, etunimi.sukunimi@univaasa.fi

Tutkijatohtori Mona Enell-Nilsson, hankepäällikkö, 029 449 8400, etunimi.sukunimi@univaasa.fi

 

Päivitetty 25.10.2019 - Verkkotoimitus
Login