Tutkimustietokanta SoleCRIS

Yliopiston SoleCRIS-tutkimustietokannasta löydät kaikki Vaasan yliopiston tutkijat, opettajat ja muut asiantuntijat sekä julkaisut (kirjat, artikkelit ja opinnäytteet).

Järjestelmä sisältää tiedot yliopiston asiantuntijoista ja yksiköistä sekä tiedot henkilökunnan tieteellisistä julkaisuista ja asiantuntijatehtävistä ja yliopistossa järjestetyistä konferensseista.

Ohjeita tiedonhakuun

Tietokannasta voit hakea kätevästi mm. tietyn henkilön, akateemisen yksikön tai oppiaineen julkaisut tai asiantuntijatehtävät.

Haku tapahtuu päävalikosta löytyvillä hakutoiminnoilla. Aloita haku valitsemalla päävalikosta sopiva hakutoiminto tai kirjoita hakulomakkeen kenttään hakusana ja/tai valitse rajaava tieto esim. alasvetovalikosta.

Hakutoimintoja on useita, koska järjestelmä sisältää hyvin erityyppisiä tietoja (asiantuntijoita, yksiköitä, julkaisutietoja, asiantuntijatehtäviä jne.). Voit kohdistaa haun etsittävään tietoon hakulomakkeita käyttämällä. Järjestelmässä voi myös hakea vapaasanahaulla, jolloin haku kohdistuu kaikkiin tietoihin. Tällöin hakutuloslistaukset voivat muodostua hyvinkin pitkiksi.

Hakupalvelut-valikossa on hakulomake jokaiselle ryhmälle:

  • Julkaisut: haku mm. julkaisuvuoden ja yksikön perusteella tai julkaisulajin perusteella
  • Asiantuntijat: haku mm. yksikön tai nimikkeen perusteella, muodossa Sukunimi Etunimi
  • Asiantuntijatehtävät: haku mm. tehtävän lajin tai tekijän perusteella
  • Yliopiston yksiköt
  • Konferenssit: haku mm. vuoden mukaan

Yliopiston asiantuntijoilla on esittelysivut (omat asiantuntijatiedot -sivusto), joilta löydät heidän osaamisalueensa, yhteystietonsa sekä mm. tiedot julkaisuista ja asiantuntijatehtävistä.

Huomioita ja vinkkejä

Jos jätät lomakkeen kaikki kentät tyhjäksi ja painat "Suorita haku", saat näkyviin kaikki tiedot.

Järjestelmä katkaisee hakusanat automaattisesti, erillistä katkaisumerkkiä ei tarvita. Hakusanat kannattaa kirjoittaa niin, että mahdolliset sanan taivutusmuodot tulevat huomioiduksi.

Jos osumat jäävät asiasanalla listattaessa vähäisiksi, kannattaa kokeilla julkaisuhakua, jolloin haku kohdistuu myös julkaisun nimeen.

Jos asiantuntija ei löydy asiantuntijahaulla tai hänen nimensä ei näy linkkinä julkaisun tiedoissa, tämä voi johtua siitä, että asiantuntija ei ole enää Vaasan yliopiston palveluksessa tai hän on kieltänyt asiantuntijatietojensa näkyvyyden.

Ota SoleCRIS-asioissa yhteyttä

Virpi Juppo
Päällikko, Tutkimuksen palvelut ja tutkijakoulu
Etunimi.sukunimi@univaasa.fi / 029 449 8111

Anne Yli-Hallila
Assistentti, Tutkimuksen palvelut ja tutkijakoulu
etunimi.sukunimi@univaasa.fi/ 029 449 8082

Päivitetty 12.06.2018 - Verkkotoimitus
Login