Rohkeita avauksia

thumbnail_pride-2444813_1920.jpg

13.11.2018

Onko seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen huomioiminen hyvää bisnestä?

Vaasan yliopiston tutkimusryhmä johtajanaan professori Sami Vähämaa on yhdessä Aalto-yliopiston apulaisprofessori Jukka Sihvosen kanssa tutkinut, miten seksuaalivähemmistöjen huomioiminen vaikuttaa yritysten markkina-arvoon, kannattavuuteen ja innovatiivisuuteen.

thumbnail_ari-salminen-kuva-212.jpg

13.11.2017

Kansalaiset epäilevät piilokorruptiota monissa kuntien asioissa

Suomalainen korruptio piiloutuu verkostoihin ja yhteiskunnan rakenteisiin ja ilmenee esimerkiksi salailuna, sukulaisten suosintana ja epäterveenä vastavuoroisuutena, kertoo Vaasan yliopiston tutkimus. Piilokorruptiota on vaikea havaita ja siksi myös vaikea torjua. Emeritusprofessori Ari Salminen ja tutkimusjohtaja Olli-Pekka Viinamäki saivat satoja kertomuksia piilokorruptiosta kansalaisilta. Kertomuksia korruptiosta tuli etenkin kuntapalveluihin liittyen.

thumbnail_tuulimylly.jpg

13.09.2016

Tutkittua melua tuulivoimalasta

Tuulivoimaa on rakennettu Suomeen reippaalla tahdilla. Voimaloiden yleistyessä valitukset tuulivoimamelusta ovat lisääntyneet. Meluvaikutukset herättävät kansalaisissa paljon kysymyksiä ja epäluuloja. Liikkeellä on myös paljon huhuja. Uudessa Vaasan yliopistolehti Vox cordisissa haastatellun Vaasan yliopiston tutkijatohtorin Petri Välisuon mukaan kansalaisia puhuttava melu kaipaa huhujen sijaan tutkittua tietoa.