Töihin menestyvään kaupunkiin

Menestyvien kaupunkiseutujen kärjessä

Vaasa porskuttaa menestyvien kaupunkiseutujen kärjessä. Eikä mikään ihme: meillä on Suomen suurin energia-alan yrityskeskittymä ja rutkasti työpaikkoja, kuusi korkeakouluyksikköä, meri sekä tutkitusti onnellisia ja energisiä ihmisiä. Täällä kaikki menee ihan kuin Strömsössä.

Vaasa on lähes 70 000 asukkaan merenrantakaupunki ja Suomen energiapääkaupunki. Vaasa myös näyttää oikealta kaupungilta, ei vähiten ruutukaavansa ja historiaa huokuvien kauniiden talojen ansiosta. Keskustan puistikot, suuret puistot sekä karikkoinen saaristo luovat rannikkokaupungille oman tunnelmansa. Vaasa tuoksuu mereltä, kuulostaa nuorekkaalta, näyttää kansainväliseltä ja ammentaa voimansa energisyydestä.

Maailman kohtaaminen avoimin mielin on Vaasan seudulla tuttu juttu. Suomenkielisiä on 59 %, ruotsinkielisiä 36 % ja loput 5 % puhuvat kaikkia maailman kieliä. Yhdelläkin kielellä pärjäät.


Mutkatonta elämää

Elämä Vaasassa on mutkatonta. Työmatkat ovat lyhyitä etkä kuluta aikaasi ruuhkassa istumiseen. Jos haluat, niin pyöräile tai kulje bussilla. Vaasassa pyöräilymatkat ovat kompaktin kokoisen kaupungin ansioista lyhyet. Oman auton omistaminen Vaasassa ei ole välttämätöntä, sillä kattava paikallisliikenne uusine biokaasubusseineen kuljettaa aamusta iltaan.

Vaasaan on hyvät liikenneyhteydet: tänne pääsee niin lentäen, junalla, linja-autolla, laivalla kuin autollakin. Vaasasta matkustat junalla kolmessa tunnissa Helsinkiin, lentäen vielä nopeammin ja kauemmas. Meiltä on myös laivayhteys Uumajaan.

Onnellisia ihmisiä Vaasassa

  • Työllisyystilanne maan kärkitasoa jo 10 vuoden ajan
  • Korkea tulotaso ja edullista asumista - täällä rahaa jää myös elämiseen
  • Nopeasti töihin, kätevästi maailmalle
  • Korkea odotettu elinikä
  • Matala sairastavuusindeksi
  • Merenkurkun saaristo on Suomen ensimmäinen ja ainoa luonnonperintökohde UNESCOn maailmanperintöluettelossa
  • Suomen kansainvälisimpiä seutuja

Vaasa - Pohjoismaiden energiapääkaupunki

Trendikäs ja kansainvälinen Vaasa tarjoaa kävijöilleen kaupungin sykettä ja tekemisen meininkiä kauniissa ja historiallisessa kaupunkiympäristössä.

Visit Vaasan sivuille

Laatuelämää myös vapaa-aikana

Vapaa-ajan viettäminen on Vaasan seudulla helppoa ja mielenkiintoista. Täältä löytyy aktiivista toimintaa miltei mistä tahansa, mitä sitten ajattelitkin harrastaa.

Vaasassa on ison kaupungin kaupat, kahvilat ja ravintolat. Viihtymiseen panostetaan paljon: kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajantarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin kaikkina vuodenaikoina. Tekemistä Vaasassa, katso: www.visitvaasa.fi

Täällä luonto on lähellä, vaikka asuisit aivan keskustassa tai sen tuntumassa. Menetpä minne vain, voit löytää itsesi meren ääreltä. Tiesitkö, että Vaasassa on jopa yli 400 kilometriä rantaviivaa?


Koteja kaikille

Vaikka Vaasan seudulla asuu yli 110 000 ihmistä, asutus on levittäytynyt niin laajalle, että harvoin tuntuu ahtaalta. Yksi syy asukkaiden onnellisuuteen lienee myös se, että asuminen ja eläminen täällä on laadukasta ja helppoa. Vaasan seudulla on paljon tarjottavaa, arvostitpa sitten urbaania kaupunkivilinää tai luonnonläheistä elämää.

Hintataso Vaasassa on edullinen. Keskimääräinen neliöhinta on alle 2000 euroa. Vaasan seudulla käteen jää enemmän rahaa elämiseen.