Suomen kaunein kampus

Meren rannalla lähellä keskustaa

Yliopistomme sijaitsee keskustan kyljessä Palosaarella. Kampuksemme on koti myös monelle muulle korkeakoululle. Palosaaren kampuksella työskentelee yhteensä 900 ihmistä ja opiskelijoita on 10 000.

Kaikki yliopistomme rakennukset sijaitsevat samalla kampuksella, ja välimatkat rakennusten välillä ovat lyhyitä. Kampuksella on lukuisia kohtaamispaikkoja ja nykyaikaisia työtiloja niin tutkijoille, henkilökunnalle kuin opiskelijoille.


Ainutlaatuinen merinäköala

Työskentelet kauniilla kampuksella meren rannalla aivan keskustan lähellä. Kampusalueen pihapiirissä on historiallinen, punatiilinen puuvillatehdas ja raikkaan valoisia uudisrakennuksia, joiden ikkunoista avautuu kaunis merimaisema.

Yliopiston päärakennus on Wolffintieltä merenrantaan ulottuva Tervahovi, jonka tunnistaa valkoisesta marmoriportista. Rakennuksessa sijaitsevat muun muassa suurimmat luentosalit ja uudistuneet oppimistilat. Kampusalueen historiallista puolta edustavat entinen puuvillatehdas Fabriikki sekä tekniikan tutkimus- ja opetuslaboratorio Technobothnia.

Merinäköala


Marmoriportti


Inspiroiva ympäristö

Kampusalueen lukuisat lounasravintolat ja Cafe Oskar tarjoavat mukavat puitteet pitää taukoa työnteosta ja tavata tuttuja tai pitää palavereja. Tai jos sää sallii, niin nappaa läppäri mukaan ja mene meren rantaan.

Muita mielenkiintoisia paikkoja kampuksella ovat tiedekirjasto Tritonia sekä Vaasa Energy Business Innovation Centre eli VEBIC. Se on Vaasan yliopiston energialaboratorio, joka tuo yhteen tutkimus- ja yritysmaailman osaamisen.

Cafe Oskar


Tritonia


Meri aivan vieressä