Liity tiiviiseen yhteisöömme

Tutustu työkavereihin

Joulukuussa 2017 yliopistossamme professorina aloittanut Liisa Mäkelä on tuplatohtori. Hän on väitellyt johtamisen alalta kauppatieteiden tohtoriksi Vaasan yliopistosta vuonna 2009 ja filosofian tohtoriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan psykologia. Mäkelä on aiemmin toiminut Vaasan yliopistossa erilaisissa tehtävissä: muun muassa yliopistotutkijana ja Suomen Akatemian post doc -tutkijana.

– Olen juuri nyt kiinnostunut tutkimuksessa etenkin kahdesta pääteemasta: hyvinvoinnista muuttuvassa työelämässä ja kansainvälisten asiantuntijoiden hyvinvoinnista.

Tutkimuksen lisäksi myös opetus on Mäkelälle sydämen asia. Hän on työskennellyt yliopisto-opetuksen parissa pitkään ja opettanut viime aikoina etenkin akkreditoidussa Master’s Degree Programme in International Business -maisteriohjelmassa. Mäkelä on tunnettu erilaisten opetusmenetelmien hyödyntämisestä.

– Suosin opetuksessani yhteistoiminnallisuutta ja hyödynnän muun muassa ongelmaperustaista oppimista. Olen kokeillut myös eläinavusteista pedagogiikkaa koirieni avulla, hän kertoo.

Lue lisää.


Tutkimuksemme kiinni ajassa

Pysyykö kannettu lämpö kalliokaivossa?

Vaasan yliopistossa tutkitaan parhaillaan lämmön varastointia kallioon, sedimenttiin ja asfalttiin.

– Monet teollisuuslaitokset tuottavat lämpöä, jota ei hyödynnetä millään tavalla. Esimerkiksi Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa Mustasaaressa poltetaan jätteitä ympäri vuoden ja hyödynnetään kaukolämpönä. Kesällä kaikkea lämpöä ei kuitenkaan tarvita ja silloin saatu energia katoaa savuna ilmaan, sanoo tutkimusjohtaja Erkki Hiltunen Vaasan yliopiston Vox cordis -lehdessä.

Pysyykö kannettu lämpö kalliokaivossa?


Yhteiskunnallista vaikuttavuutta

Vahvaa vaikuttavuutta

- Me vaadimme tutkimusaiheiltamme yhteiskunnallista relevanssia. Tartumme aiheisiin, jotka ovat yrityksille akuutteja kysymyksiä ja joihin liittyy ongelmia tai jännitteitä, sanoo johtamisen professori Riitta Viitala.

Professori Viitala sekä professori Adam Smale ja yliopistotutkija Liisa Mäkelä kuuluvat Vaasan yliopiston Henkilöstöjohtamisen tutkimusryhmään yhdessä kahden muun professorin ja suuren tutkija- ja jatko-opiskelijajoukon kanssa. Joulukuussa 2015 julkaistussa Vaasan yliopiston tutkimuksen kokonaisarvioinnissa ryhmä sai yliopiston parhaan arvosanan.

Vahvaa vaikuttavuutta.


HR Excellence in Research

Vaasan yliopistolle myönnettiin joulukuussa 2014 HR Excellence in research -logo tunnustuksena kehittämistyöstämme ja sitoutumisestamme Euroopan kommission periaatteisiin tutkijoiden työhönotosta ja työoloista.  Kehittämistyö etenee toimintasuunnitelman avulla vaiheittain ja säännöllisten arviointien kautta. Lue lisää: HR Excellence in Research


Voi hyvin työssäsi

Työn, työolojen ja koko yliopiston yhteisöllisyyden kehittäminen on meille tärkeää.

Panostamme henkilöstön työssäjaksamiseen ja työhyvinvointiin tarjoamalla kuntoilu- ja kulttuuriseteleitä, fyysistä ja henkistä hyvinvointia tukevia toimenpiteitä sekä mahdollisuuksia osallistua koulutuksiin ja osaamisen kehittämiseen. Joustavat työnajanjärjestelyt tukevat työssä jaksamista. Henkilökunnan hyvinvointia seurataan säännöllisesti toteutettavan hyvinvointikyselyn avulla.

Yliopistolaisille tarjotaan ennaltaehkäisevän työterveyshuollon lisäksi laaja sairaanhoito sekä mahdollisuus erikoislääkärikonsultaatioon. Terveydenhoidosta vastaa Suomen Terveystalo, jossa on oma nimetty työterveyshoitaja ja -lääkäri.