Pervez Ghauri on maailmanlaajuisesti tunnettu kansainvälisen liiketoiminnan ja markkinoinnin tutkija. Hän toimii nykyään kansainvälisen liiketoiminnan professorina Birminghamin yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Ghauri on tehnyt pitkän uran professorina ja yksikön johtajana eri yliopistoissa kuten King’s Collegessa Lontoossa, Manchesterin yliopiston kauppakorkeakoulussa, Groeningenin yliopistossa sekä Oslon kauppakorkeakoulussa.  Ghauri on filosofian tohtori markkinoinnissa ja kansainvälisessä liiketoiminnassa.

Ghauri on International Business Review -tiedejulkaisun perustaja ja päätoimittaja. Hän on myös Journal of World Business -lehden toimittaja. Lisäksi hän on kahden keskeisen kansainvälisen liiketoiminnan alan akatemian, AIB:n ja EIBA:n, hallituksen jäsen. Hän on konsultoinut lukuisia kansainvälisiä yrityksiä ja esimerkiksi Kansainvälisen kaupan keskusta ITC:ta Genevessä.

Pervez Ghaurilla on pitkäaikaiset ja tiiviit yhteydet Vaasan yliopistoon jo kahdenkymmen vuoden ajan. Hän on toiminut yliopiston vierailevana professorina, tehnyt tutkimuksellista yhteistyötä sekä osallistunut useasti Vaasan yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan kesäkonferensseihin. Yliopisto haluaa antaa tunnustusta hänen merkittävälle tutkimustyölleen kansainvälisessä liiketoiminnassa sekä hänen toiminnalleen Vaasan yliopiston tutkimuksen ja kansainvälistymisen edistäjänä.

Julkaistu 23.05.2018.

Takaisin