Clare Lavelle johtaa kansainvälisen konsultointi- ja suunnitteluyritys Arupin energiakonsultointitoimintaa Skotlannissa ja Luoteis-Englannissa. Hän on uransa aikana vastannut useista teknisesti haastavista projekteista energiasektorilla, kuten maailman ensimmäisten kaupallisten aaltovoimaloiden kehittämisestä Orkneyn saarella. Hän on myös kehittänyt Hammerfest Stromin vuorovesiteknologiaa.

Lavellen intohimona on tukea uusien energiateknologioiden kasvua. Hän on ollut mukana kehittämässä alan standardeja, tutkimuspainotuksia ja sääntelyä. Hän on johtanut merta hyödyntävien uusiutuvien energiamuotojen teknistä standardointia.

Lavelle on vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja ja insinööriammatin puolestapuhuja. Hän on muun muassa saanut Women's Engineering Societyn Karen Burt -tunnustuspalkinnon teknisestä huippuosaamisestaan ja ammattialansa edistämisestä.

Energiamurros on yksi Vaasan yliopiston tärkeistä tutkimuskohteista. Yliopisto arvostaa suuresti Clare Lavellen saavutuksia tekniikassa ja energia-alalla ja myöntää hänelle syksyn 2018 promootiossa tekniikan kunniatohtorin arvon.

Julkaistu 23.05.2018.

Takaisin