Saapuminen kampukselle

Yliopiston opiskelijoilla on oikeus pysäköidä autonsa yliopiston pysäköintipaikoille liikennemerkkien mukaisesti, mikäli autossa on kiinnitettynä voimassa oleva pysäköintitarra. Huomaathan, että pääset kampukselle kätevästi myös paikallisliikenteen linja-autoilla.

Pysäköintialueet

Yliopiston opiskelijoilla on oikeus pysäköidä omat autonsa yliopiston parkkipaikoille, mikäli autossa on voimassa oleva pysäköintitarra. Tutustuthan oheiseen kampusalueen pysäköintikarttaan, johon opiskelijoiden ja vieraiden pysäköintipaikat on merkitty keltaisella ja henkilökunnan punaisella.

Ohjeiden sekä merkkien vastaisesta pysäköinnistä seuraa Vaasan kaupungin pysäköinninvalvojien määräämä pysäköintivirhemaksu, josta vastaa ensisijaisesti ajoneuvon omistajaksi merkitty henkilö.

Vältyt pysäköintivirhemaksulta, kun pysäköit autosi vain opiskelijoille ja vieraille varattuun pysäköintipaikkaan. Henkilökunnan paikat on osoitettu liikennemerkkeihin kiinnitetyin lisäkilvin. Henkilökuntapaikoille saa pysäköidä vain henkilökunnalle osoitetulla pysäköintiluvalla. Muut luvat eivät oikeuta pysäköimään henkilökunnalle varatuille paikoille.

Pelastustiet sekä logistiikkaväylät ja -alueet tulee pitää vapaina. Kaikilla yliopiston parkkipaikoilla on liikuntaesteisille varattuja esteettömiä pysäköintipaikkoja. Ethän pysäköi autoasi liikuntaesteisille varattuun pysäköintipaikkaan, ellei sinulla ole siihen oikeuttavaa lupaa.

Kampusalueella on myös muita pysäköintipaikkoja, jotka eivät ole yliopiston hallinnoimia. Näitä paikkoja ovat kaikki muut, paitsi kampusalueen pysäköintikarttaan keltaisella tai punaisella merkityt paikat. Yliopisto ei vastaa näiden pysäköintialueiden käytöstä.

Opiskelijoiden pysäköintialueet Tervahovin ja Fabriikin luona

Opiskelijoiden pysäköintitarra

Opiskelijat voivat noutaa yhden, määräajan voimassa olevan pysäköintitarran rakennusten infopisteistä. Tarraa noutaessasi sinun on esitettävä opiskelijakortti tai muu todistus, jolla osoitat opiskeluoikeutesi Vaasan yliopistossa. Samalla sinun tulee ilmoittaa pysäköintiin käyttämäsi auton rekisteritunnus (tarrat ovat autokohtaisia).

Kiinnitä pysäköintitarra heti auton kuljettajanpuoleisen takasivuikkunan alareunaan. Mikäli auton takasivuikkunassa on tummennuskalvot, eikä pysäköintilupa ole ikkunan läpi selvästi luettavissa, kiinnitä tarra kuljettajanpuoleisen etusivuikkunan alareunaan. Jotta tarra on voimassa, on sen oltava kiinnitettynä yllä mainitulla tavalla.

Auton vaihdon yhteydessä vanha tarra tulee poistaa. Uuden tarran saa vain esittämällä vanhan tarran (tai osia vanhasta tarrasta, sillä tarra ei välttämättä irtoa ikkunasta kokonaisena).

Paikallisliikenteen sähköinen reittiopas

Vaasan alueella liikennöivien paikallisbussien sähköinen reittiopas näyttää reaaliajassa oman bussin sijainnin sekä ehdottaa määränpään perusteella bussilinjaa.

Voit valita reittioppaan karttapohjasta oman sijaintisi sekä määränpääsi, jolloin ohjelma ehdottaa sopivaa bussilinjaa sekä reittiä. Vaihtoehtoisesti voit valita tietyn bussipysäkin ja katsoa, mitkä linjat siitä menevät sekä milloin bussit tulevat. Reittihakuun voit myös itse kirjoittaa lähtöpaikan sekä määränpään. Määränpäähaku tunnistaa maamerkkejä, kuten koulut, uimahalli sekä urheilukentät. 

Reittiopas toimii älypuhelimella ja tietokoneella. Opas on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Vaasan yliopiston edessä olevan pysäkin nimi on Wolffintie – Yliopisto/Universitet.

Yrkeshögskolan Novian edessä olevan pysäkin nimi on Wolffintie 27–31/Novia.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?