UniFun-tapahtuma toi 350 pohjalaista lasta kouluretkelle Suomen kauneimmalle kampukselle

Julkaistu 27.05.2019.

Alakoululaiset pääsivät kokeilemaan Kaboom-elämysradan laitteita ja vempaimia.

LUMA-keskus Pohjanmaa, Vaasan yliopisto ja Vaasan ammattikorkeakoulu järjestivät yhdessä neljän päivän mittaisen UniFun-tapahtuman Palosaaren kampusalueella 23.–24. toukokuuta ja 27.–28. toukokuuta.

Kampuksella vieraili pari koululuokkaa kerrallaan. Luokille oli järjestetty luokkaretkihengessä hauskoja, innostavia ja monipuolisia aktiviteettejä liittyen luonnontieteisiin, matematiikkaan sekä teknologiaan.

Alakoulujen luokkaretkipäivät 23.–24.5.

Alakouluille oli tarjolla erilaisia elämyskierroksia. Robottien valtakunta -kierroksella oppilaat tutustuivat tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnian erilaisiin robotteihin ja kuulivat korkeakoulujen robottiosaamisesta. Kierroksella oli mahdollisuus kokeilla VR-laseja.

Sähköistä menoa -kierroksella alakoululaiset tutustuivat Technobothnian sähkötekniikan osaamiseen. He saivat ihmetellä sähköisiä ilmiöitä ja osallistua toiminnallisiin työpisteisiin.

Alakoululaisten ohjelmaan kuului myös Kaboom-elämysrata. Kaboom on mobiilitiedekeskus täynnä hauskoja laitteita ja vempaimia, joita vierailija saa kokeilla, kokea, testata ja oivaltaa.

Yläkoulujen luokkaretkipäivät 27.–28.5.

Yläkoululaiset pääsivät myös Robottien valtakunta -kierrokselle. Kierroksen aikana he tutustuivat erilaisiin robotteihin ja kuulevat robotti- sekä sähkötekniikan osaamisesta. Kierroksella nuorilla oli myös mahdollisuus kokeilla VR-laseja, tehdä tiedekokeiluja työpajoissa sekä tutustua 3D-printattuun robottiin.

Lisäksi yläkoululaiset kisasivat hauskassa ja leikkimielisessä ScienceRace-suunnistusseikkailussa. Rasteilla oli tehtäviä, pulmien ratkaisua ja haasteita, jotka selvittämällä oppilasryhmät kasasivat itselleen arpalipukkeita.

Lisätietoja:
LUMA-keskus Pohjanmaan koordinaattori Maarit Mäkelä, p. 029 449 8449, maarit.makela(at)univaasa.fi

Takaisin

Päivitetty 27.05.2019 - Verkkotoimitus
Login