Haku Vaasan yliopiston ICT-muuntokoulutukseen käynnissä

Julkaistu 02.05.2018.

Kauppatieteiden maisterin tutkintoon tähtäävä Digitaalinen liiketoiminnan kehittäminen -maisteriohjelma on osa kansallista ICT-muuntokoulutusohjelmaa. Koulutus on verkko-opetusta, ja siihen voidaan hakeutua kaikkialta Suomesta.

Vaasan yliopisto toteuttaa kauppatieteiden maisterin tutkintoon tähtäävän Digitaalinen liiketoiminnan kehittäminen -maisteriohjelman osana kansallista ICT-muuntokoulutusohjelmaa.

Etäopiskelu mahdollista eri puolilta Suomea

Hakeminen tapahtuu sähköisesti korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika päättyy perjantaina 25. toukokuuta klo 15.00.

Ohjelmassa yhdistyy tietojärjestelmätieteen ja tuotantotalouden opintoja. Digitaalinen liiketoiminnan kehittäminen -maisteriohjelmaan valitaan 27 opiskelijaa.

– Opiskelija oppii kehittämään yrityksen liiketoimintaa tietojenkäsittelyn tarjoamin mahdollisuuksin erityisesti projektin johtamisen, tietohallinnon ja palveluliiketoiminnan näkökulmista, sanoo tietojärjestelmätieteen professori Tero Vartiainen Vaasan yliopistosta.

Koulutus on verkko-opetusta, ja koulutusohjelmaan voidaan hakeutua kaikkialta Suomesta.

– Verkostomainen muuntokoulutus kannustaa yliopistoja kehittämään verkkopedagogiikkaa ja etäopiskelumahdollisuuksia. Tämä on positiivinen kehityshaaste ja -harppaus myös meille opettajille, kertoo tuotantotalouden lehtori Ari Sivula Vaasan yliopistosta.

Vaasan yliopistolle 455 000 euroa ICT-muuntokoulutuksen järjestämiseen

Digitaalinen liiketoiminnan kehittäminen -maisteriohjelma on osa Väli-Suomen ICT-alan verkostomaista koulutusyhteistyöhanketta, jolle opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt neljä miljoonaa euroa. Vaasan yliopisto saa tästä 455 000 euroa. Verkostoon kuuluvat Vaasan yliopiston lisäksi Oulun yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Turun yliopisto ja Aalto-yliopisto.

– ICT-ala kärsii työvoimapulasta, mikä on yksi este Suomen talouskasvulle ja yhteiskunnan digitalisaation kehittymiselle. Pelkästään ohjelmistoalalla arvioidaan olevan valtakunnallisesti tuhansien osaajien vaje, toteaa Vartiainen.

Väli-Suomen yliopistojen yhteishankkeessa muuntokoulutetaan ensisijaisesti 275 työtöntä tai työttömyysuhan alaista ICT-alan tehtäviin. Muuntokoulutukset johtavat yliopiston ylempään korkeakoulututkintoon. Ne on tarkoitettu aiemman osaamisen uudistamiseen henkilöille, jotka ovat jo aiemmin suorittaneet korkeakoulu- tai opistoasteen tutkinnon taikka joilla on muutoin edellytyksiä suorittaa korkeakoulututkinto enintään kahdessa vuodessa.

Valinta perustuu hakijan aikaisempaan korkeakoulututkintoon ja -opintoihin, valintakoetta ei järjestetä. Haun tulokset julkaistaan viimeistään 28. kesäkuuta.

Lisätietoja:
Tuotantotalouden lehtori Ari Sivula, ari.sivula(at)univaasa.fi, p. 029 449 8314
Professori Tero Vartiainen, tero.vartiainen(at)univaasa.fi
Yliopiston verkkosivuilta: www.univaasa.fi/ict-muunto

Takaisin

Päivitetty 02.05.2018 - Verkkotoimitus
Login