Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_caner-cuhac-012b.jpg

07.11.2019

Väitös: Langattomat anturiverkot ratkaisevat ongelmia

Langattomat anturiverkot ovat tehokas ja edullinen ratkaisu datan keruuseen. Caner Çuhacin Vaasan yliopistoon tekemässä väitöskirjassa suunniteltiin ja toteutettiin erilaisia langattomia automaatiosovelluksia. Langattomien anturien avulla mitattiin muun muassa auringon lämpöenergiaa, havaittiin rakennuksissa olevia henkilöitä ja valvottiin maatalouskoneen käyttöä ja havaittiin vikoja.

thumbnail_advisory-board-digi-2b.jpg

06.11.2019

Vaasan yliopiston digitaalisen talouden tutkimus saa sparraajiksi digialan huippunaiset

Vaasan yliopisto ja sen digitaalisen talouden tutkimusalusta saavat tukea tutkimuksen ja toiminnan kehittämiseen elinkeinoelämän ja yhteiskunnan vaikuttajilta. Digital Economy -tutkimusalustan uuteen neuvonantajaryhmään eli advisory boardiin on kutsuttu digialan johtajia eri toimialoilta. Mukana ovat Keskon Chief Digital Officer Anni Ronkainen, SAPin EU-suhteiden ja globaalien sidosryhmäsuhteiden johtaja Corinna Schulze, Ciscon Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Mervi Airaksinen, OP...

thumbnail_tohtoritkuva2.jpg

05.11.2019

Tohtoriohjelmiin ennätysmäärä hakijoita

Vaasan yliopiston tohtoriohjelmiin oli ennätysmäärä hakijoita. Lokakuun kestäneessä haussa tutkijakoulutuksesta oli kiinnostunut 110 hakijaa.

thumbnail_elina-haapamaki-055.jpg

04.11.2019

Väitös: ISAt kiinnostavat tutkijoita

Tilintarkastuksen kansainväliset ISA-standardit ohjaavat tilintarkastuksen tulevaisuuden suuntaa. Niiden rooli on kasvussa, sillä standardien noudattaminen parantaa tilintarkastuksen laatua ja sitä kautta myös tilinpäätösten luotettavuutta, sanoo Vaasan yliopistossa perjantaina 8. marraskuuta väittelevä KTM Elina Haapamäki.

thumbnail_yrityskyla-5.jpeg

01.11.2019

”Saa tehdä kaikkea hauskaa, kuten oikeaa työtä”

Ensimmäiset viikot Vaasan yliopiston pienoisyrityksessä Pohjanmaan Yrityskylä alakoulussa ovat takana. Yliopiston pienoisyrityksessä on ehtinyt käydä työskentelemässä jo kymmeniä kuudesluokkalaisia rehtorin, tutkijan, professorin, viestintäsuunnittelijan ja uraohjaajan tehtävissä.

6.jpg

31.10.2019

Valitse portaat!

Päivittäisen arkiliikunnan merkitys energiankulutukselle on kokonaisuudessaan suurempi kuin liikuntaharrastuksen, sillä arkiliikunta vaikuttaa pitkin päivää. Valitse siis portaat!