Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_eix6johwoaiwfgc.jpg

12.11.2019

Satavuotiaalta Liikesivistysrahastolta apurahoja Vaasan yliopiston tutkijoille

100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Liikesivistysrahasto on myöntänyt syksyn apurahajaossa merkittävän määrän apurahoja Vaasan yliopiston tutkijoille ja työryhmille.

thumbnail_vy_pikaisetmikolta_070618_2.JPG

11.11.2019

Riittääkö osaamisesi tulevaisuudessa? - Vaasan yliopiston jatkuvan oppimisen roadshow saapuu pohjalaismaakuntiin

Vaasan yliopisto käynnistää marraskuussa jatkuvan oppimisen roadshow’n, joka vierailee viidellä eri paikkakunnalla: Seinäjoella, Vaasassa, Kristiinankaupungissa, Pietarsaaressa ja Kokkolassa.

thumbnail_roosa-ig-netti.jpg

11.11.2019

Abiturientti seurasi vararehtorin päivää - kurkkaus johtamisen kulisseihin

Abiturientti Roosa Rantala pääsi Suomen nuorkauppakamarin järjestämässä Päivä johtajana –tempauksessa seuraamaan Vaasan yliopiston vararehtorin Annukka Jokipiin päivää kampuksella.

thumbnail_sinofinnish_forum_2019_tan_libin.jpg

08.11.2019

Energiamurroksessa tarvitaan yhteistyötä

Energiamurros, energiavarastoinnin tulevaisuus ja akkutehtaat puhuttivat torstaina Sino-Finnish Business Forumissa, jonka järjesti Vaasan yliopiston ja Kiinan tiedeakatemian CASISD-instituutin yhteinen Kiina-Suomi tiede-, teknologia ja innovaatiokeskus. Tilaisuudessa puhuivat muun muassa Kiinan Suomen suurlähettiläs Chen Li, Kiinan kansallisen kehitys- ja uudistuskomission energiatutkimusinstituutin varapääjohtaja Gao Shixian ja Kiinan johtavan akkuvalmistajan CATLn...

thumbnail_voxbanneripohja.jpg

08.11.2019

Uusi Vox Cordis pureutuu vastuullisiin valintoihin

Yliopistolehti Vox Cordisin uuden numeron teemana on vastuullisuus.

thumbnail_hyvinvointihahmo2.png

07.11.2019

Hyvinvointiviikon arvonta

Yliopiston hyvinvointiviikon aikana 28.10.–1.11.2019 oli mahdollisuus kerätä leimoja hyvinvointipassiin. Leimoja passiin sai kaikista hyvinvointiviikon tapahtumista.

thumbnail_caner-cuhac-012b.jpg

07.11.2019

Väitös: Langattomat anturiverkot ratkaisevat ongelmia

Langattomat anturiverkot ovat tehokas ja edullinen ratkaisu datan keruuseen. Caner Çuhacin Vaasan yliopistoon tekemässä väitöskirjassa suunniteltiin ja toteutettiin erilaisia langattomia automaatiosovelluksia. Langattomien anturien avulla mitattiin muun muassa auringon lämpöenergiaa, havaittiin rakennuksissa olevia henkilöitä ja valvottiin maatalouskoneen käyttöä ja havaittiin vikoja.