Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_opiskelu2kuvaajamikkokakela.jpg

03.04.2020

Yliopistot valmistautuvat pääsykokeisiin turvallisuus edellä

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI tiedotti perjantaina, että yliopistot valmistautuvat opiskelijavalintojen toteuttamiseen turvallisuus edellä. Jos pääsykokeisiin tehdään muutoksia, niistä tiedotetaan 15.4. mennessä.

thumbnail_vy_opiskelijat2_kuvaaja_mikko_kakela.jpg

02.04.2020

Ennätysmäärä hakijoita Vaasan yliopistoon – tekniikan alan vetovoima kasvoi yli 40 prosenttia

Vaasan yliopistoon oli ennätysmäärä hakijoita 1. huhtikuuta päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa. Kokonaisuudessaan hakemusmäärä kasvoi lähes 13 prosenttia. Eniten kiinnostus kasvoi tekniikan alalle, jossa hakijoiden määrä nousi yli 40 prosenttia.

thumbnail_www-banneripohja-vox_1_2020_1.jpg

02.04.2020

Yliopistolehti Vox cordis 1/2020 ilmestyi – teemana työ ja ura

Hyvän työn reseptit / Työssä saa viihtyä / Kansainvälinen ura kiehtoo ja kehittää / Kieli solmussa kahvihuoneessa / Miten ratkaista työpaikan konflikteja / Työelämä kulkee opiskelujen rinnalla / Startupin idea lähti tutkimuksesta / Kaupan alan murros: suunnan määräät nyt sinä / Kolme kulmaa kiertotalouteen / Suosittua sijoitusta pidetään usein myös vastuullisena / Teollisuusrobotti tuo 3D-tulostukseen uutta suuntaa

thumbnail_nyyti_vinkkaa-logo.png

31.03.2020

Nyyti vinkkaa

Koronavirusepidemiaan ja siihen varautumiseen suhtaudutaan Nyytissä vakavasti. Siksi kaikki muut kuin etäyhteyksin toteutettavat koulutukset ja tapahtumat on peruutettu toistaiseksi. Verkkotoiminta, kuten ryhmächatit ja verkkoryhmät, jatkuvat normaalisti.

thumbnail_juvenes_logo_arvot_cmyk-002.jpg

31.03.2020

Ravintola Mathilda sulkeutuu toistaiseksi

Poikkeustilanteen vuoksi myös ravintola Mathilda suljetaan toistaiseksi 1.4.2020 alkaen.

thumbnail_094.JPG

30.03.2020

Kirjojen noutopiste avattu Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian opiskelijoille ja henkilökunnalle Vaasaan

Avaamme etukäteen tilattujen kirjojen noutopisteen Vaasaan Tritonian pääovelle ma 30.3. Palvelu on käytössä vain Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian opiskelijoille ja henkilökunnalle näiden korkeakoulujen linjausten mukaisesti.

thumbnail_pernaa-4-vaitos_a.jpg

30.03.2020

Väitös: Kuka määrää hyvinvointipalveluiden tulevaisuuden? – vaikutusvalta riippuu lompakon paksuudesta

Kymmenen prosenttia kansalaisista – ne kaikkein huonovointisimmat – käyttävät Suomessa tilastojen mukaan valtaosan, eli jopa 80 prosenttia hyvinvointipalveluista. Heillä ei kuitenkaan ole juuri sanan sijaa hyvinvointipalveluihin liittyvässä päätöksenteossa. Mahdollisuus vaikuttaa on yhä enemmän kytköksissä varallisuuteen ja omaan aktiivisuuteen, ilmenee Hanna-Kaisa Pernaan sosiaali- ja terveyshallintotieteen väitöstutkimuksesta.

thumbnail_podcast-3-kimmo-ja-arto.jpg

27.03.2020

Oivalluksia-podcast: Sähköshokkeja

Tuleeko sähkölaskua katsoessa shokki? Sähköverkkojen säävarmuuteen investoiminen on lisännyt sähkön siirtohintoja tuntuvasti. Onko kuluttajalla mitään mahdollisuuksia toimia tässä murroksessa, muuta kuin kaivella lisää ja lisää kukkaroaan? Aiheesta keskustelevat Oivalluksia-podcastin kolmannessa jaksossa sähkötekniikan professori Kimmo Kauhaniemi ja markkinoinnin professori Arto...