Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_hippel2.JPG

19.10.2018

Kunniatohtori, MIT:n professori Eric von Hippel vieraili Vaasan yliopistolla

Vaasan yliopiston uusi kauppatieteiden kunniatohtori, yhdysvaltalaisen huippuyliopisto MIT Sloan School of Managementin professori Eric von Hippel piti perjantaina 19. lokakuuta luennon Vaasan yliopistolla. Luennon aiheena oli käyttäjäinnovaatiot. Von Hippel promovoitiin poissaolevana syyskuun promootiossa, ja luennon aluksi hänelle luovutettiin tohtorinhattu, miekka ja diplomi.

thumbnail_ari-salminen-kuva-2.jpg

18.10.2018

Suomalaisen korruption suuri kuva – uutuuskirja nostaa esiin korruption kirjon ja hyvän hallinnon periaatteet

Vaasan yliopiston professori emeritus Ari Salmisen kirja Rehellisyys maan perii. Tutkimus hyvästä hallinnosta ja korruption torjunnasta (Edita, 2018) ilmestyy tällä viikolla. Mikä on hyvän hallinnon merkitys yhteiskunnassa? Miten korruptio nakertaa yksilöiden ja työyhteisöjen toiminnan eettisyyttä? Miten vahvistetaan integriteettiä eli rehellisyyttä ja lahjomattomuutta sekä torjutaan korruptiota suomalaisissa julkisorganisaatioissa ja yrityksissä? Uutuuskirja vastaa näihin...

thumbnail_selina_liang_013b.jpg

12.10.2018

Selina Liang luotsaa Vaasan yliopiston ja Kiinan tiedeakatemian yhteistä Kiina-Suomi tiede-, teknologia- ja innovaatiokeskusta

Yliopistotutkija, PhD Liting (Selina) Liang on nimitetty Vaasan yliopiston ja Kiinan tiedeakatemian CASISD-instituutin yhteisen Kiina-Suomi tiede-, teknologia- ja innovaatiokeskuksen (Kiina-Suomi TTI-keskus) johtajaksi.

thumbnail_lukiopaiva-001.jpg

11.10.2018

1500 lukiolaista vieraili korkeakoulujen yhteisessä Lukiopäivässä

Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun yhteiseen Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattuun info- ja tutustumispäivään saapui tänä vuonna 1500 vierasta.

thumbnail_vebic_ohjausjarjestelma_5.jpg

09.10.2018

Uusi ohjausjärjestelmä Wärtsilältä VEBICin moottorilaboratorioon ­- "Tuo tutkimukseen uusia mahdollisuuksia ja joustavuutta"

Vaasan yliopiston VEBIC-moottorilaboratoriossa on otettu käyttöön uusi moottorinohjausjärjestelmä. Ohjausjärjestelmä rakennettiin yhteistyönä Wärtsilän kanssa. ­- Ohjausjärjestelmä avaa paljon uusia mahdollisuuksia tutkimukseen ja tuo selvästi lisää joustavuutta, sanoo Vaasan yliopiston energiatekniikan professori Seppo Niemi.

thumbnail_lukiolaiset4.JPG

08.10.2018

Vaasan yliopiston ja Vaasan lyseon lukion energia-alan yhteistyökurssi alkanut

Vaasan yliopiston ja Vaasan lyseon lukion energian ja kestävän kehityksen yhteistyökurssi on alkanut. Kurssilla aloittaa 13 lukiolaista. Yhteistyökurssin suorittaminen ja lukion matematiikan riittävä osaaminen antaa lukiolaisille mahdollisuuden hakea opiskelupaikkaa suoraväylässä yliopiston tekniikan koulutusohjelmiin.

thumbnail_vy_valmiit_090818_300ppi_47.JPG

05.10.2018

Vaasan yliopisto kerää uraseurannoilla tietoa valmistuneiden työllistymisestä ja työelämän tarpeista

Vaasan yliopisto kehittää uraseurantakyselyn avulla koulutustaan. Uraseurannalla kerätään vuosittain tietoa, mihin Vaasan yliopistosta valmistuneet ovat työllistyneet ja miten opinnot vastaavat työelämän tarpeisiin.