Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_094.JPG

30.03.2020

Kirjojen noutopiste avattu Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian opiskelijoille ja henkilökunnalle Vaasaan

Avaamme etukäteen tilattujen kirjojen noutopisteen Vaasaan Tritonian pääovelle ma 30.3. Palvelu on käytössä vain Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian opiskelijoille ja henkilökunnalle näiden korkeakoulujen linjausten mukaisesti.

thumbnail_pernaa-4-vaitos_a.jpg

30.03.2020

Väitös: Kuka määrää hyvinvointipalveluiden tulevaisuuden? – vaikutusvalta riippuu lompakon paksuudesta

Kymmenen prosenttia kansalaisista – ne kaikkein huonovointisimmat – käyttävät Suomessa tilastojen mukaan valtaosan, eli jopa 80 prosenttia hyvinvointipalveluista. Heillä ei kuitenkaan ole juuri sanan sijaa hyvinvointipalveluihin liittyvässä päätöksenteossa. Mahdollisuus vaikuttaa on yhä enemmän kytköksissä varallisuuteen ja omaan aktiivisuuteen, ilmenee Hanna-Kaisa Pernaan sosiaali- ja terveyshallintotieteen väitöstutkimuksesta.

thumbnail_podcast-3-kimmo-ja-arto.jpg

27.03.2020

Oivalluksia-podcast: Sähköshokkeja

Tuleeko sähkölaskua katsoessa shokki? Sähköverkkojen säävarmuuteen investoiminen on lisännyt sähkön siirtohintoja tuntuvasti. Onko kuluttajalla mitään mahdollisuuksia toimia tässä murroksessa, muuta kuin kaivella lisää ja lisää kukkaroaan? Aiheesta keskustelevat Oivalluksia-podcastin kolmannessa jaksossa sähkötekniikan professori Kimmo Kauhaniemi ja markkinoinnin professori Arto...

thumbnail_opiskelu2kuvaajamikkokakela.jpg

26.03.2020

Uudistus tuo vapaasti valittavat moduulit opiskelijoille – ensimmäisenä tarjolla tekoälyä ja työn muutosta

Vaasan yliopiston uusimuotoinen kandidaatin tutkintokoulutus tuo vapaasti valittavat moduulit opetustarjontaan. Moduulit yhdistävät useita oppiaineita ja niitä voidaan opiskella joustavasti.

thumbnail_self_logo.png

25.03.2020

Muistathan vastata YTHS:n lähettämään sähköiseen terveyskyselyyn

Hei Sinä ensimmäisen vuoden opiskelija! Olethan vastannut YTHS:n sähköiseen terveyskyselyyn?

thumbnail_etaopiskelu_full_size.jpg

25.03.2020

Etäopiskelua vai epäopiskelua – verkkotyöskentely kannustaa keksimään uusia vuorovaikutuksen muotoja

Yliopisto-opiskelu on itsenäistä puurtamista, mutta etäopiskelussa pallo on tavallista enemmän opiskelijalla. Jos on tottunut opiskelemaan taustaäänien ja puheensorinan saattelemana kampuksella, samanlaisen tunnelman luominen opiskelijayksiöön voi olla vaikeaa.

thumbnail_vy_valmiit_090818_300ppi_62.JPG

23.03.2020

Yliopistot avaavat avointa opintotarjontaansa tutkinto-opiskelijoille

Suomen avoimet yliopistot tarjoavat tukensa tutkinto-opiskelijoille poikkeustilanteessa, jossa yliopistojen lähiopetus on keskeytetty. Osa kevään ja kesän 2020 etäopetustarjonnasta tarjotaan maksutta kaikkien yliopistojen tutkinto-opiskelijoiden käyttöön.

thumbnail_johtaminen_komp_maailmassa_2.jpg

23.03.2020

Haasteena ennakoimattomuus ja pirulliset ongelmat – uutuuskirja avaa johtamista kompleksisessa maailmassa

Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallintotieteen professori Pirkko Vartiaisen ja yliopistonlehtori Harri Raision toimittama uutuuskirja Johtaminen kompleksisessa maailmassa avaa kompleksisuusajattelua ja sen soveltamista organisaatioiden arjessa.