Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_nissin_ja_yliopistosaation_apurahan_saajat.jpg

25.04.2018

Vaasan yliopistolla jaettiin useita tutkimus- ja hankeapurahoja

Vaasan yliopiston tutkijakoulu jakoi Evald ja Hilda Nissin säätiön lahjoittamia apurahoja sekä Yliopistosäätiön myöntämiä apurahoja 25. huhtikuuta 2017. Samassa tilaisuudessa jaettiin Pohjanmaan kauppakamarin hallinnoimista Vaasan kauppakamariosaston rahastoista apurahoja erilaisille hankkeille ja Kauppias Gustaf Svanljungin lahjoitusrahaston avustukset. Kauppias Gustaf Svanljungin rahasto tuki ammattikorkeakoulujen varainhankintakampanjaa antamalla 20 000 euron lahjoitukset Vaasan...

thumbnail_5u1a7693_op_ryhman_tutkimussaatio.jpg

24.04.2018

OP Ryhmän tieteellisiltä säätiöiltä rahoitusta Vaasan yliopiston tutkijoille

OP Ryhmän tieteelliset säätiöt ovat myöntäneet apurahaa kahdeksalle Vaasan yliopiston tutkijalle. OP Ryhmän tieteelliset säätiöt eli OP Ryhmän tutkimussäätiö ja Kyösti Haatajan säätiö jakoivat apurahoina tutkimustyöhön yhteensä yli 1,2 miljoonaa euroa 53 tutkijalle vuoden 2018 apurahahaussa.

thumbnail_tuorepuu.jpg

20.04.2018

Energiatehokkuus ja taloudellisuus paranevat polttamalla tuorepuuta

Tuorepuun poltto lämpölaitoksessa on merkittävästi energiatehokkaampaa kuin kuivatun puun polttaminen, kertoo uusi tutkimus. Tuorepuun polttoa on tutkittu Vaasan yliopiston / Vaasan Energiainstituutti VEI:n, Helsingin yliopiston sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMKin TUOHI-tutkimus- ja kehityshankkeessa yhteistyössä energiayhtiöiden, laitevalmistajien ja metsänomistajien kanssa. Tutkimustulosten lisäksi TUOHI-hankkeessa on kehitetty helppokäyttöinen kokonaisuutta kuvaava malli,...

12.jpg

19.04.2018

Erilliset opinnot -oikeus - Muista hakea 30.4. mennessä!

Opiskeletko avoimessa yliopistossa? Tarvitsetko lisäopintoja, jotta voit hakea myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta?

thumbnail_kasvuopen.JPG

16.04.2018

Kasvun tukea yrityksille KasvuOpen-kilpailussa

Kehittämispäällikkö Mikael Hallbäck Levón-instituutista oli mukana KasvuOpen-tapahtuman Pohjanmaan Kasvupolun tuomaristossa. KasvuOpen on kasvuyritysten sparrausohjelma ja kilpailu, alueellisilta Kasvupoluilta valitaan voittajat kansalliseen finaaliin.

thumbnail_start11.jpg

12.04.2018

Innostavaa innovointia - koululaistiimit esittelivät lelukehitysprojektejaan StarT-festivaaleilla Vaasan yliopistolla

Vaasan yliopiston yhteydessä toimiva LUMA-keskus Pohjanmaa järjesti keskiviikkona alueellisen StarT-festivaalin, jossa lapset ja nuoret pääsivät esittelemään yhteistyössä tekemiään projekteja niin tuomaristolle kuin suurelle yleisöllekin. Mukana oli koululaistiimejä Vaasasta, Seinäjoelta ja Keski-Pohjanmaan Toholammilta.

thumbnail_saanahautala_rajattu.jpg

09.04.2018

Diplomi-insinööriopiskelijasta energiatekniikan tutkimuksen ytimeen

Energiatekniikan diplomi-insinööriksi Vaasan yliopistosta äskettäin valmistunut Saana Hautala sai diplomityönsä myötä työpaikan projektitutkijana yliopiston uudesta tutkimus- ja innovaatioalusta VEBICistä.

thumbnail_untitled-1.jpg

04.04.2018

Tulevat tohtorit kertovat osaamisestaan Youtube-videoilla

Vaasan yliopiston 15 tohtoriksi kouluttautuvaa kertoo 100 sekunnin videoissaan, millaisia taitoja koulutus on heille antanut ja millaista hyötyä tohtorin palkkaavat työnantajat saavat. Videot ovat osa viiden yliopiston yhteisponnistusta. TOHTOS (Developing the Working Life Relevance of Doctoral Training) -hankkeessa tavoitteena on suomalaisen tohtorikoulutuksen työelämäyhteyksien kehittäminen.