Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_tommi2.jpg

27.05.2020

Oivalluksia-podcast: Ihmettelyä ilmastonmuutoksesta

Ilmastonmuutos herättää tunteita ja mielipiteitä. Monia se huolettaa, osa ei välitä tai jopa usko koko asiaan. Varsinkin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi vaadittavista toimista ollaan montaa mieltä. Vaasan yliopiston Oivalluksia-podcastin viidennen jakson nimi onkin Ihmettelyä ilmastonmuutoksesta. Aiheesta kertoo soveltavan filosofian professori Tommi Lehtonen.

10.jpg

27.05.2020

Ylimääräinen voucherhaku pandemiatilanteessa

Olemme avanneet ylimääräisen mahdollisuuden hakea Vaasan yliopiston harjoitteluvoucheria pandemiatilanteessa. Tavoitteena on tukea opiskelijoita saamaan oman alan harjoittelupaikkoja.

21.jpg

27.05.2020

Vaasan YTHS:n toimipiste muuttaa Palosaarelle

Laki korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta tulee voimaan 1.1.2021 ja tuo mukanaan monia muutoksia Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) toimintaan ja palveluverkostoon. Yksi muutoksista on, että vuoden 2021 alusta myös ammattikorkeakoulussa opiskelevat ovat oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

thumbnail_vaasanyovalintakoe2019.jpg

27.05.2020

Vaasan yliopiston todistusvalinnan tulokset julki – ensimmäinen valintakoe tänään

Kevään 2020 todistusvalinnan tulokset on julkaistu. Korkeakoulujen valintauudistuksen mukaisesti iso osa opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella, loput opiskelupaikat täytetään valintakokeiden perusteella.

thumbnail_kuva-wasa-citybus-biokaasubussi.jpg

26.05.2020

Vaasan yliopisto vahdittaa biokaasun käytön monipuolistumista Pohjanmaalla

Vaasan yliopisto ryhtyy tutkimaan biokaasun hyödyntämismahdollisuuksia ja raivaamaan biokaasun käytön lisääntymistä rajoittavia esteitä ja pullonkauloja Pohjanmaalla. Käynnistyvää tutkimushanketta rahoittaa Euroopan unionin aluekehitysrahasto EAKR.

thumbnail_electricity-3442835_1920_2.jpg

25.05.2020

Älykäs energia on alttiina kyberiskuille – Vaasan yliopisto kehittää energiajärjestelmien kyberturvallisuusosaamista

Kun energiajärjestelmät digitalisoituvat, hajautuvat ja verkottuvat, haasteeksi kasvaa turvallisuus. Mitä enemmän älyä järjestelmiin kertyy, sitä haavoittuvimpia ne ovat kyberhyökkäyksille. Vaasan yliopistossa ryhdytäänkin kehittämään energiajärjestelmiin liittyvää kyberturvallisuusosaamista.