Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_vyy3.jpg

19.02.2018

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta juhli 50-vuotista taivaltaan

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta juhlisti 50-vuotista taivaltaan vuosijuhlan merkeissä lauantaina 17. helmikuuta.

thumbnail_tutkimus_riitta_viitala_e1a2259.jpg

19.02.2018

Professori Riitta Viitala: Työelämän murros haastaa työnantajat – aina on portilla tulijoita -henkilöstöajattelu ei enää riitä

Työn ja työelämän iso murros haastaa niin työnantajat kuin työntekijätkin, sanoo Vaasan yliopiston henkilöstöjohtamisen professori Riitta Viitala. Hän luennoi aiheesta ”Henkilöstöjohtaminen ja muuttuva työelämä” keskiviikkona Minä & tiede -yleisöluennolla Vaasa-opistossa.

thumbnail_mg_2328.jpg

09.02.2018

Vaasan yliopiston tutkimusalusta VEBIC hakee uutta johtajaa

Vaasan yliopisto hakee uutta johtajaa luotsaamaan VEBIC-tutkimusalustaa. VEBIC eli Vaasa Energy Business Innovation Centre on Vaasan yliopiston avoin tutkimusalusta, joka yhdistää yliopiston monialaista tutkimusta sekä yritysmaailman osaamista energiantuotannossa ja kestävässä kehityksessä.

thumbnail_vy_valmiit_300ppi_148.JPG

09.02.2018

Vaasan yliopiston kielikeskuksesta Linginno

Vaasan yliopiston kielikeskuksen nimeksi on valikoitunut nimikilpailun jälkeen Linginno. Nimen haluttiin kuvaavan Kielikeskuksen monikielistä toimintaa, olevan helposti lausuttava ja toimivan usealla kielellä.

thumbnail_615_isotalus_twitter_viestintana_etukansi.jpg

08.02.2018

Vaasan yliopiston viestinnän professorit mukana uudessa Twitter-kirjassa - teemana #hashtagit

Torstaina julkaistiin ensimmäinen suomenkielinen tutkimuskirja Twitteristä, jonka kirjoittajajoukkoon kuuluvat myös Vaasan yliopiston viestinnän professorit Merja Koskela ja Tanja Sihvonen. Sihvonen ja Koskela tarkastelevat vertaisarvioidun Twitter viestintänä -kirjan artikkelissaan aihetunnisteita eli hashtageja ja niiden eri tehtäviä.

thumbnail_butt_vaitos_009b.jpg

06.02.2018

Väitös: Menestyksekäs kyvykkyyden kehittäminen vaatii organisaatiolta muutakin kuin valmiita reseptejä

"Jokainen organisaatio seuraa omaa yksilöllistä polkuaan kyvykkyyden kehittymisessä. Siksi paljon käytetyt, valmiit oppikirjareseptit kyvykkyyden kehittämiseen eivät takaa onnistumista", sanoo Vaasan yliopistossa perjantaina 9. helmikuuta väittelevä Aurangzeab Butt. Butt tarkastelee tuotantotalouden väitöskirjassaan organisaation kyvykkyyden kehittämistä. Näkökulmana hänellä on projektiportfolion eli projektisalkun hallintaan liittyvän kyvykkyyden kehittäminen.

thumbnail_anne-ja-jonny_press.jpg

05.02.2018

Johnny Åkerholm jatkaa Vaasan yliopiston hallituksen puheenjohtajana

Vaasan yliopiston uuden hallituksen puheenjohtajana jatkaa talousasiantuntija Johnny Åkerholm. Varapuheenjohtajaksi nousee hallitusammattilainen Anne Korkiakoski. Molemmat jatkavat nyt toista kauttaan yliopiston hallituksessa. Vaasan yliopiston uusi hallitus järjestyi kokouksessaan 2. helmikuuta. Vaasan yliopiston hallitukseen toimikaudella 1.1.2018–31.12.2021 kuuluu yhdeksän jäsentä, joista viisi tulee yliopiston ulkopuolelta ja neljä yliopistoyhteisöstä.